lauantai 23. marraskuuta 2013

Kädentaito 2013

Kävin eilen koulupäivän jälkeen pyörähtämässä Kädentaito 2013 -tapahtumassa, joka oli osa Meidän Viikonloppu -tapahtumaa Helsingin Messukeskuksessa. Kädentaitojen alue oli kyllä aika suppea, mutta onneksi sieltä sentään muutama kiva städi löytyi.

 Design Pylsyn tuotteita löytyi joulun väreissä ja kuoseissa


 
Design Palet oli ihan uusi nimi. Kirsi Niemelän ensimmäisessä sisustustekstiilimallistossa LUMOssa näkyy suomalainen luonto. 
Toisaalta pakko kyllä sanoa, että kyllä sieltä olisi saanut kilokaupalla rihkamaakin kantaa, jos sellaista kaipaisi. Mutta että mihin vedät rajan hyvälaatuisen ja laadukkaan käsityön ja ihan vain rihkama käsityön välille? Mietinkin siellä messuilla kävellessäni, että mä olisin voinu mennä sinne myös myymään omia tekeleitäni samoin kun moni muu käsityöihminen, kun katsoi myytäviä tuotteita ja niiden laatuja. Mutta olisivatko omatkin tekeleeni sen jälkeen rihkamakamaa, vaikka kotona niitä ehkä kehtaakin pitää esillä? 

Kun noita ylläolevia kuvia katselee, niin itse ainakin koen, että laadukas käsityön pitää olla muutakin kuin vain itse käsillä tehty. Kyllä sen käsillä tekemisen lisäksi siinä tuotteessa pitää olla mietittynä myös sitä tuotteen muotoilua ja näköä. Sen lisäksi sen tuotteen pitää oikeasti kestää, eikä olla kertakäyttökamaa. Ja kyllä varmaan tietynlainen tuotteen brändäyskin tekee omansa. Joten jos mä ostan käsityötä, niin siinä pitää olla muutakin kuin vain se, että se on käsityönä tehtyä! Ja ehkä sen vuoksi hyvä, että mun näpertely rajautuu vaan kotiin ja blogiin asti :D

Lohduttavaa messuilla oli kuitenkin se, että jos joku kaipailee tarvikkeita ja ideoita joulukorttien tekemiseen, niin tuolta inspiraatiota ja tarvikkeita kyllä varmastikin saa :) Itse kävin taas täydentämässä washiteippi kokoelmaa Teippitarhan osastolla, joten tänä vuonna taidetaan joulukortit tehdä washiteipeillä! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Itse olen tosi harvoin käynyt käsityö-/kädentaitomessuilla (olisi mukava käydä useamminkin), mutta voisin kuvitella, että sieltä kyllä tosiaan löytyy tavaraa laidasta laitaan. Ja totta, inspiraatiotahan messuilta saa onneksi paljon, jos ei muuta tartu matkaan:)! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen vasta tämän vuoden puolella innostunut käymään käsityömessuilla, mutta se kyllä vaihtelee tosi paljon että minkälainen tarjonta messuilla on :) Mutta joo, inspistä onneksi yleensä sentään saa mukaan ja vieläpä ilmaiseksi :)

      Poista