torstai 14. marraskuuta 2013

13. askel jouluun - DIY himmeli paperipilleistä

Olen syksyn aikana ihastellut muutamassa blogissa paperipilleistä tehtyjä himmeleitä. Ja tottakai piti sitten kokeilla itsekin tehdä sellaisia. Lainasin siis kirjastosta "Olkityöt"-kirja ja Teippitarhasta tilasin jouluun sopivat tähtipillit. Onneksi kuvat olivat helpot, joten pitkään ei mennyt tajuta miten perushimmeli saadaan kasaan :)


Tässä yksi epäselvä ohje perushimmeliin :) Himmeliin tarvitsee 4 pilliä, joista jokainen katkaistaan kolmeen samanpituiseen palaan niin, että yhteensä on 12 samanpituista pätkästyä pillin pätkää. Pillin pätkät sidotaan yhteen neulan ja ohuen langan avulla.


1. Ensin vedetään lanka kolmen pillin läpi. Alkuun kannattaa jättää vähäsen lankaa ripustusta varten.


2. Kolmesta pillistä tehdään kolmio yhdistämällä aloituspilli ja lopetuspilli ja suljetaan tekemällä päähän pari vahvaa solmua.


3. Sen jälkeen kolmioon yhdistetään kaksi pilliä, jotka kiinnitetään alkukolmion alaosaan. Neulalla kannattaa vetää lanka pillin läpi, jotta kulmista saadaan tarpeeksi tiukat ja kulmat pysyvät muotissa.


4. Sen jälkeen pujotetaan taas lankaan kaksi pilliä ja sidotaan kiinni edelliseen ylänurkkaan. 


5. Seuraavat kaksi pilliä menevät taas alapäin ja sidotaan kiinni alanurkkaan.


6. Ja vielä kerran pujotetaan kaksi pilliä ja sidotaan tiukasti kiinni ylänurkkaan.


 7. Lopuksi vielä pujotetaan viimeinen pilli ja sen loppupää käännetään ihan ensimmäiseen aloitusnurkkaan ja lankojen päät sidotaan yhteen tiukasti kiinni. 


 

8. Sen jälkeen himmelistä pitää vielä yhdistää kaksi nurkkakohtaa toisiinsa. Harmi, ettei siitä ole nyt kuvaa, mutta kun himmeli on kädessä niin, siitä kyllä huomaa, mitkä nurkat pitää yhdistää, jotta himmelin muoto syntyy :) (Kielioppi hakusessa?) 

Lopuksi pitäisi saada vasemmanpuoleinen himmeli aikaiseksi :) Kokeilin tehdä myös pitkulaista himmeliä, joka on helpompi tehdä vähän erilaisella ohjeella.


Että semmoiset ohjeet tänään :D Vuorossa odottaa Sinellistä ostetut ohuet oljet, joista yritän jossain vaiheessa rakennella vähän isomman himmelin :)

Ja nyt jos joltain puuttuu vielä inspistä tämän vuoden joulukalenteriin, niin kannattaa käydä lukemassa artikkeli itsetehdyistä joulukalentereista YLEn Olotilasta Koti-osiosta. Artikkelissa mainitaan myös oma blogini sekä pari kuvaa meidän perheen viime vuoden että tämän vuoden joulukalentereista. Linkki artikkeliin löytyy tästä.

Hauskaa loppuviikkoa kaikille! :)

P.S. Käy tsekkaamassa vuoden 2014 joulublogini osoitteessa http://mysweetxmas.com/

4 kommenttia:

 1. Hyvät ohjeet:)! Minun on pitänyt pitkään tehdä himmeli, mutta vielä ei ole aikaa siihen löytynyt! Pakko kyllä testata joku päivä:)! Sellainen iso himmeli olisi niin♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos saa edes jotain selkoa :) Sellainen iso himmeli olisi kyllä kaunis :) Pienemmät taas menee vaikka kuusen koristeina :)

   Poista
 2. Hei, mistä olet hankkinut tuon ihanan Shhh-julisteen, joka on makuuhuonekuvassa tuossa bannerissa? Vai oletko suunnitellut sen itse? Kerrassaan hauska idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ostettu Dekoro.fi -verkkokauppasta, mutta varmastikin samanlaisen saisi toteutettua myös itse :) Tykkään itsekin siitä, vaikka simppeli onkin :)

   Poista