lauantai 16. marraskuuta 2013

15. askel jouluun - DIY joulutähtiä lahjapapereista

Terveiset Köpikseksestä! Käytiin eilen illalla vielä ihmettelemässä Tivolin joulumarkkinoita ja tämä tyttö oli kuin pikkulapsi karkkikaupassa. Siellä oli niin kaunista ja jouluvaloja joka puolella. Perheet olivat tulleet yhdessä pitämään hauskaa ja tunnelma oli aivan ihana ja lämmin. Pikkukojuissa myytiin joulukoristeita, villavaatteita ja -asusteita sekä lämpimiä juomia ja herkkuja. Tulossa on siis jonkinmoinen kuvatulva, kunhan saan kuvat käytyä läpi :)

Sitä ennen vielä ainakin yksi jouluinen askare. Kokeilin nimittäin tehdä pahvista ja joululahjapaperista/kääreestä ja koristepaperista joulutähtiä. Sama onnistuu muutenkin esimerkiksi tapetin jäämistä, jos hyllyn pohjalla sattuu olemaan esimerkiksi valkoista tapettia ;)


Leikkasin siis ensin pahvista kaavan mukaisen tähden. Kaava löytyy vähän alempaa! Ja sen jälkeen vedin askarteluveitsen väärällä puolella viivojen suuntaiset viivat, jotta pahvi taipuisi helpommin. Sen jälkeen käänsin katkoviivalla olevat kohdat alaspäin ja suoralla viivalla olevat kohdat ylöspäin, jolloin syntyy tähden muoto.


Sen jälkeen leikkasin lahjapaperista vähän isomman tähden pahvitähden avulla ja liimasin yli menevät alueet pahvin nurjalle puolelle. Liimaa voi laittaa myös koko paperin takaosaan ennen pahviin kiinnittämistä.

Tällä ohjeella tähdistä tulee yksipuolisia, jolloin ne voi laittaa roikkumaan vaikkapa seinää vasten :)


Tässä vielä tähden kaava. Kuva on .png -muodossa, kun Bloggeri muuttaa tähden kaavan ihan harmaaksi, jos se on .jpg -muodossa. Kuva on jätetty vähän isompaan kokoon, joten se pitäisi pystyä tallentamaan ja tulostamaan A4- paperille.


Semmoista tänään! Nyt me lähdetään suunnistamaan Köpiksen jouluparaatiin ja sen jälkeen muihin joulumarkkinoihin ja muutenkin kiertelemään ja ihastelemaan Köpistä! 

Huomiseen! :)

P.S. Käy tsekkaamassa vuoden 2014 joulublogini osoitteessa http://mysweetxmas.com/

4 kommenttia: