torstai 21. marraskuuta 2013

20. askel jouluun - DIY Olkihimmeli

Pitihän se kokonainen olkihimmelikin sitten rakentaa, kun näiden makuun pääsi. Sinellistä löytyi vielä halvalla olkia, joten ei auttanut kuin väkertää yksi iltapäivä sitä kasaan :) Hiukkasen on vaikeampaa neulan ja langan saaminen oljen läpi kuin pillin, mutta toisaalta tykkään myös olkien siroudesta pillihimmeliin verrattuna :) Himmeli on saanut nyt roikkua viikon olohuoneen nurkassa ja siellä saa ollakin...Eihän tuo nyt ihan täydellinen ole, mutta ehkä seuraava sitten? :D Ja ehkä vähän laadukkaammilla oljillakin..

Himmelin saa rakennettua paperipillihimmeli-ohjeella, niin että rakentaa yhden ison himmelin, jossa olkien pituudet ovat 16cm, 5 keskikokoista himmelia, joiden olkien pituudet ovat 12cm ja yhden pienen himmelin, jonka olkien pituudet ovat 6cm. Sen lisäksi himmeliin tarvitaan 5 kpl 2cm välikappaleita, jotka tulevat ison ja keskikokoisten himmelien väliin kiinnityskohtiin. Yhden välikappaleen voi laittaa myös pienimmän ja keskikokoisen väliin. Himmeliin voi halutessaan laittaa vielä pienen himmelin ison himmelin sisään :)

Rentouttavaa viikonloppua kaikille! :)

P.S. Käy tsekkaamassa vuoden 2014 joulublogini osoitteessa http://mysweetxmas.com/

6 kommenttia:

 1. Ihana himmeli! Mä oon yrittäny kirppiksiltä ettiä, kun ei musta taida olla tekijäksi :) Aivan ihania nämä sinun askeleesi kohti joulua! Ihastuin blogiisi heti ja pakkohan se on myös lukijaksi liittyä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! :) Mä kyllä uskon, että kaikista on himmelin tekoon :) Se ei tosiaan ei ole niin vaikeaa kuin ehkä voisi kuvitella!

   Poista
 2. Hieno! Olen ihastellut näitä himmeleitä viimeiset joulut, mutta eipä ole vielä tullut väkerrettyä itse. Ehkä tulevaksi jouluksi sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Himmelit ovat kyllä ihania ja itsekin niitä ihastellut ennen kuin nyt sain vihdoinkin kokeiltua itsekin :) Ja vielähän tässä kerkee himmelin tekemään ennen tämän vuotistakin joulua ;)

   Poista