sunnuntai 3. marraskuuta 2013

1. askel jouluun - DIY: Kuusi taitellusta kirjasta

Täällä on tänään Halloween-kekkereiden jäljet siivottu pois ja seuraava kuukausi keskitytäänkin enemmän tai vähemmän joulun valmisteluihin. Kyselin vähäsen aikaa sitten blogissa teidän lukijoiden kiinnostusta jonkinmoiseen joulukalenteriin DIY-ideoista ja sen verran olen itsekin siitä innoissani, että marraskuu pyhitetään nyt pääasiassa joulun valmisteluille. Yritänkin jotenkin otsikossa tuoda esille postaukset, jotka liittyvät jouluun :) Mutta eiköhän täällä välillä vilahda muutkin aiheet kuin jouluiset vain :)

Ehkä joku saattaa muistaa taittelemani kirjan muutaman kuukauden takaa. Nyt joulun kunniaksi taittelinkin uuden kirjan joulukuusen muotoon.

 

 Tässä pienet taitteluohjeet:


1. Taita sivun oikea yläreuna kirjan vasempaan reunaan. 
2. Taita vielä taiteltu sivu puoliksi kohti kirjan vasenta reunaa
3. Taita vielä kirjan sivujen alapuolelle muodostunut kolmio ylöspäin
4. Käännä taiteltu sivu vasemmalle ja taittele seuraava sivu :)

Käytin taittelemassani kirjassa 220 sivun kirjaa (110 taiteltavaa sivua) ja siitä tuli juuri sopivan paksuinen. Paksukantisista kirjoista kannattaa myös leikata kannet pois ennen taittelua :)

Rentouttavaa sunnuntai-iltaa kaikille! :)

P.S. Käy tsekkaamassa vuoden 2014 joulublogini osoitteessa http://mysweetxmas.com/

5 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Vielä pitäisi löytää ohje kirjasta taiteltuun timanttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! :) Katoitko tuon mun linkin, joka ei juurikaan näy tuossa tekstissä http://elamaaeirassa.blogspot.fi/2013/04/diy-taiteltu-kirja.html ? Kannattaa myös googlettaa tai kattoo pinterestistä "folded book". Vaikka suurin osa ohjeista on englanniksi, niin kuvista saa aika hyvin selvää :) Kerro, jos mä voin auttaa vielä lisää tuon timantti-ohjeen kanssa :)

   Poista
 2. Ihan mahtava kuusiohje. Tosi tyylikäs lopputulos ja taidampa tätä kokeilla. Joten kiitos ja jään odottelemaan lisää ohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kirjan taittelu on kyllä helppoa, eikä aikaakaan mene välttämättä kovin kauaa :) Varoitan vaan, että siihen saattaa jäädä koukkuun :)

   Poista