sunnuntai 17. marraskuuta 2013

16. askel jouluun - DIY paperiketju

Vielä yksi postaus kultaisella teemalla ja sen jälkeen on luvassa taas jotain ihan muuta :)

Tässä vinkki paperiketjun tekoon. Näitä olen nähnyt myös aika paljon englantilaisissa joululehdissä, mutta myöskin parissa suomalaisessa joululehdessä :) Käytin samaisia paperiketjuja myös kultaisessa kattauksessa, jonka postaus löytyy täältä.


Paperiketju tehdään yksinkertaisesti yhdistämällä paperirenkaita toisiinsa ilman, että osia liimataan kiinni toisiin kappaleisiin. Valkoisen ketjun olen tehnyt leikkaamalla kimaltavasta valkoisesta  A4-kokoisesta paperista kuviosaksilla lyhyemmän sivun mukaisia 2cm paksuisia suikaleita ja sen jälkeen tein tähdet vielä kuvioleikkurilla. Ketju aloitetaan tekemällä ensimmäisestä suikaleesta rengas liimaamalla. Toinen suikale pujotetaan ensimmäisen renkaan läpi ja liimataan kiinni omaksi renkaaksi. Sen jälkeen aina seuraava taas pujotetaan edelliseen ja liimataan kiinni omaksi renkaaksi. Silloin jokaisen yksittäisen osan pitäisi liikkua ympyrää :) Jos ei jaksa odottaa liiman kuivumista, voi käyttää vaikkapa nitojaa :)


Alemman ketjun taas tein sekä valkoisesta että kultaisesta paperista. Siitä näkee ehkä paremmin se, miten ketju muodostuu :) Joka toinen tulee siis pystyyn ja joka toinen vaakaan :) 


Mukavaa sunnuntaita kaikille! <3

Illalla sitten luvassa kuvia Köpiksestä!  

P.S. Käy tsekkaamassa vuoden 2014 joulublogini osoitteessa http://mysweetxmas.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti