sunnuntai 10. marraskuuta 2013

9. askel jouluun - DIY viiri(t)

Yksi jouluinen idea aamuun ja sen jälkeen keskittymään perheeseen ja viettämään isänpäivää. Jouluisia viirejä saa tehtyä helposti ja nopeasti, eikä näissäkään vaihtoehdot loput; kankaasta, paperista, kirjan sivuista tai vaikkapa askartelumassasta. Itse kokeilin tehdä kahdesta jälkimmäisestä. Ensimmäisessä tulostin vanhan kirjan sivuille kirjaimet. Kirjaimet kannattaa ensin tulostaa perus valkoiselle A4:lle ja sen jälkeen tulostaa paperi uudestaan niin, että kirjan sivu on vaikkapa washiteipillä kiinni paperilla oikeassa kohdassa. Näin ei tarvitse käyttää sabluunoita ja fontista saa sellaisen kuin haluaa. Lopuksi vielä leikkasin kolmion muotoiset alueet pois sivujen alaosasta. 

Sivuja ei tarvitse juurikaan liimailla, kun kääntään sivun yläreunasta 1 cm verran alaspäin. Jos sivut eivät kuitenkaan pysy näin kunnolla narulla, niin oma vinkki on käyttää washiteippiä sivun takaosassa liimaamisen sijaan. Näin sivut saa helpompi narusta irti ja sivuja pystyy käyttämään uudestaan.


Toisen viirin tein askartelumassasta ja tekstin kirjoitin mustalla tussilla. Tällaiset viirit olisivat varmasti hienot esimerkiksi lahjapakkauksissa. Jos löytyy sopivan kokoiset leimasimet, niin kannattaa kokeilla niitäkin :) Omat leimasinkirjaimet ovat niin pieniä, että tekstistä olisi tullut liian pientä.Huomenna jatketaan kultaisella kattauksella ;) 

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille! <3

P.S. Käy tsekkaamassa vuoden 2014 joulublogini osoitteessa http://mysweetxmas.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti