perjantai 12. huhtikuuta 2013

Ikkunalaudalla

Sain toissailtana pestyä meidän ikkunatkin ja onpa kiva kun taas näkee ulos! :) Kaupungissa ikkunat keräävät kyllä aivan älyttömästi likaa ja ikkunat on aivan pakko pestä keväisin ja syksyisin jos meinaa nähdä ulos. Samalla siirtelin vähän esineitä huoneesta toiseen ja vaihdoin ikkunalaudoille uusia asetelmia.

Ostin myös ikkunalaudalle viherkasvin ja siihen ruukun, mutta ne näyttävät yhdessä niin jättiläisiltä, että nostin ne kuitenkin eilen illalla sohvanurkkaan odottamaan että saisin nyt aikaiseksi ostaa pienemmän ruukun. Tilalle nostin edellisessä postauksessa näyttämäni maljakon ja kirpparilta ostetun kirjan, jonka taittelin eilen illalla. Olen nähnyt muutamassa blogissa samaisen idean kirjasta, jonka sivut on taiteltu eri muotoisiksi. Harmikseni en löytänyt eilen illalla yhtään suomalaista ohjetta, joten taas piti turvautua englanninkielisiin ohjeisiin. Tekemäni kirjan ohjeet löytyy täältä, jos jotakuta kiinnostaa tietää miten muoto syntyi. Taittelu oli kyllä tosi helppoa ja reilun 300 sivun kirjan taitteli vajaassa puolessa tunnissa. Ihan ei tullut symmetristä, mutta idea on kyllä kiva. Joutuu varmaan käydä ostamassa kirppareilta vähän paksumpi kirjoja ja kokeilla muitakin muotoja.




Siirsin olohuoneen ikkunalaudalle myös makuuhuoneesta Nappulan ja Poro-kynttiläjalan.


Makuuhuoneen ikkunalaudalta löytyy vielä kynttelikkö. Sen seuraksi nostin pieneen purkkiin oksat olohuoneesta ja kirjat makkarin hyllyltä.



Pojan huoneen ikkunalaudalta löytyy legojen valtakunta. 




Nyt pitäisi vaan osata päättää laittaako pesusta tulleet verhot takaisin paikoilleen vai ollako ilman. Verhot tuovat tiettyä kotoisuutta ja pehmeyttä tilaa, mutta toisaalta verhottomat ikkunat tuovat valoa ja tilavuutta. Kun tähän asuntoon muutettiin, oltiin pari kuukautta ilman verhoja, eikä se oikeastaan häirinnyt kuin pimeällä kun naapuriin näkyi. Toisaalta vaikka  meillä on ollut verhotkin, niin naapuriin näkyy silti, kun verhoja ei jakseta laittaa kiinni. Löytyykö keltään muulta verhottomia ikkunoita vai ovatko ne ihan pakolliset osa sisustusta? :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! Itse lähden tänään viettämään siskosten iltaa leffan ja ruuan merkeissä ja sunnuntaina on vuorossa Kevätmessut :)

21 kommenttia:

  1. Teidän asunnossa on täydelliset ikkunalaudat, Ihanan leveät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä ihanan leveät! :) Vähän vinot, mutta niin on kyllä kaikki muukin tässä asunnossa :)

      Poista
  2. Noi ikkunalausat on aivan ihanat! Ja tuo kirjajuttu on hauska ja halpa somiste. Täytyypäs itsekkin ettiä kirja taiteltavaksi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo taiteltu kirja on kyllä hauska ja helppo tehdä :) kannattaa kokeilla :)

      Poista
  3. Toi kirja on ihana. Kynttilät jalat myös. Sulla onkin kiva ilta tiedossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilta oli kyllä kiva :) Kirja ja kynttilänjalat ovat kyllä ihania <3

      Poista
  4. Tuollaiset ikkunalaudat olisi kyllä ihanat!
    Hauska idea tuo kirja. Ei vaan itsellä olisi varmaan kärsivällisyyttä :D
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikkunalaudat ovat kyllä ihanat. Mahtuu paljon tavaraa :) Kannattaa kokeilla tuota kirjaa, ei se niin paljoa vaadi kärsivällisyyttä :)

      Poista
  5. Leveät ikkunalaudat ovat aivan mahtavan upeat. Hienoja kuvia.
    Tuo kirja on tosi kiva.

    Oletko jo osallistunut arvontaan blogissani?

    Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että tuo arvonta meni ohi :/ Kiva kuitenkin, että jätit kommentia, niin tuli käytyä blogissasi, kun nykyään siihen ei meinaa riittää aika :)

      Poista
  6. Olet taas ihania kuvia ottanut!!! :)

    VastaaPoista
  7. Ihanat ikkunalaudat, joille voi asetella tärkeitä asioita! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu, että ikkunalaudoille kerääntyy vähän liikaakin tavaroita ja vähän väliä saa olla karsimassa tavaraa pois :D

      Poista
  8. Tuo on niin hauska tuo kirja DIY! Itse taistelen saman verho dilemman kanssa...en ole vieläkään päättänyt tuleeko meille verhot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kirja on kyllä hauska :) Verhot on kyllä ongelma. Ja vielä kun huonekorkeus on niin korkea, että 250cm verhotkin on auttamatta liian lyhyet :/ Ehkä täälläkin ollaan ilman verhoja niin pitkään ennen kuin alkaa taas olemaan ikävä verhoja :)

      Poista
  9. Vau kuinka hieno tuo kirja! Itselle tuli nyt vasta ekaa kertaa vastaan :) Jään innolla odottelemaan minkälaisia muotoja keksit vielä taitella :)

    VastaaPoista
  10. Tosi upea asetelma, hienosti olet kirjan taite(i)llut. Ja maljakko on tosi kaunis, ihastuttava suorastaan. <3

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Maljakko on kyllä kaunis :) Tykkään kovasti siitä :)

      Poista
  11. Kirjoista taitetut origamit on kyllä tosi hienoja, ja tämä tekemäsi, jossa on kannet taustana on erityisen hieno, en olekaan nähnyt tällaista versiota! Tätäkin pitää kokeilla! (ja lista DIY-jutuista sen kun kasvaa...milläköhän ajalla..;)...)

    VastaaPoista