tiistai 9. huhtikuuta 2013

DIY: uusi vanha pöytä

Saatiin eilen illalla vihdoinkin uusi ruokapöytä käyttöön. Pöydän kasasin ukkini vanhan pirttipöydän kannesta sekä uusista pukkijaloista. Pöytälevyn maalasin jo viikonloppuna, mutta pukkijalkojen kiinnitys tuotti hiukan ongelmia. Pukkijalkoja ei oltu tarkoitettu kiinnitettäväksi ollenkaan pöytälevyyn, mutta pöytälevy oli sen verran kevyt, että se ei pysynyt pukkijalkojen päällä ilman kiinnitystä. Niinpä ei auttanut muuta kuin porata jalkoihin reiät, joista saatiin ruuvit kiinni pöytälevyyn. Ja tietenkään meillä ei ollut ennen eilistä sopivan kokoista metalliporanterään. Mutta lopputulos on hieno. Tykkään kovasti, kun pöytä tuo huoneeseen taas hiukan enemmän avaruutta ja ilmaa.


Maalasin pöytälevyn kahteen kertaan puolihimmeällä valkoisella Helmi kalustepohjamaalilla ja kerran puolihimmeällä valkoisella Helmi kalustemaalilla. Lopputulos on harvinaisen tasainen jopa meikäläiselle. 


Pintamaali vaan loppui harmittavasti juuri sen jälkeen, kun olin saanut pöytälevyn päällisosan maalattua, joten reunat jäivät ilman kunnon pintamaalausta. Onneksi eroa ei huomaa ellei ala reunaa tuijottelemaan. Pitää ostaa maalia jossain vaiheessa vähän lisää ja maalata reunat vielä kerran.


Pukkijalat on ostettu Ikeasta ja ne on valkoiseksi maalattua terästä. 


Käännettiin myös meidän mustikkainen matto toisinpäin, kun pikku hiljaa olisi tarkoituksena hommata uusi matto ja sohva. Karvamatto ei tosiaan ole ihanteellisin lapsiperheen ruokapöydän alle, mutta saakoot olla tuossa niin pitkään ennen kuin uusi matto löytää tiensä meille. Kaipailisinkin teiltä vinkkejä minkälainen matto olohuoneeseen ja ruokapöydän alle kannattaisi hommata. Varsinkin materiaalin suhteen.  

Mukavaa tiistaita kaikille! :)

23 kommenttia:

  1. Ihana pöytä! Ite tekemällä kyllä saa niin paljon kivempia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse tekemällä saa kyllä tehtyä välillä kivempiä versioita :)

      Poista
  2. Kiva tuunaus! :) on uniikki aivan varmasti ja kivasti erilainen. Sopii tilaan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Nuo pukkijalat ovat tainneet yleistyä aika paljon, mutta ihan samanlaiseen pöytään en ole vielä tainnut törmätä :)

      Poista
  3. Heippa Katja :). Onpas täällä kaunista.

    Ilahduin, kun näin sinut blogissani ja yritin äsken liittyä omaasi lukijaksi, mutta taisi olla joku ikärajoitus, kun ei onnistunut :D.
    Tai siis lukijapalkkia ei näy ollenkaan. Mutta ehtiihän tuota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Kävin tosiaan äsken lukemassa sun aivan ihastuttavaa blogia ja jäin koukkuun ja lukijaksikin :D

      En kyllä tiedä, miksei se lukijapalkki näy. Itsellä se näkyy, mutta se nyt tietty ei kerro mitään :D Yritän selvitellä mihin se on hävinnyt, mutta kiva että tulit vastavierailulle :)

      Poista
    2. Huomasin saman lukijapalkkien häviämisen tänään muutamassa muussakin blogissa, joissa tiedän sen olevan. Että ehkä se bloggeri nyt vaan jotain kikkailee. Ei syytä huoleen, yritän niin kauan että onnistuu :D. Ja kiitos!

      Poista
  4. Kivan näkönen pöytä. Mekin laitoimme samat jalat meidän työpöytään ja ihmettelimme suuresti miksei jaloissa voi olla valmiita reikiä. No mekin porasimme itse, meillä ei ainakaan olisi pöytälevy pysynyt paikoillaan vaikka painaakin aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli meilläkään ongelmana ei ollut sitten liian kevyt pöytälevy vaan ne jalat itsessään :) ihme juttu kyllä ettei niitä reikiä ole valmiina, vaikka kaikkiin pöytälevyihin ei varmastikaan edes voi ruuveja porailla :)

      Poista
  5. Ahh, rakastan DIY projekteja! Hieno tuli kerrassaan. Ootkos miettinyt jotain muovimattoa ruokaryhmän alle (esim Pappelina)? Ei haittaa mustikat. Mites kiiltävänukkainen matto olohuoneeseen, en oo tosin varma onko sen puhdistaminen helpompaa kuin normaalin nukkamaton. Nyt on kyllä Hobby Hallissakin aivan ihania marokkotyylisiä kuviollisia mattoja, puuvillamatskua, vesipestäviä. Onko sun tyylistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä ihastellut niitä Hobby Hallin uusia mattoja, mutta en tiedä miten ne sopisivat väriltään meille. Pitäisi varmaan käydä katsomassa liikkeessä miltä näyttää luonnossa. Pappelinoistakin olen kuullut pelkkää hyvää, joten pitää pistää harkintaa. Kiitos vinkeistä :)

      Poista
  6. Ihana pöytä, sä oot niin kätevä emäntä! Voisit tulla meillekin tuunailemaan muutaman jutun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D Oon ihan varma, että säkin osaisit tuunailla yhtä hyvin kuin leipoa kaikkia herkkuja :)

      Poista
  7. tosi nätti pöytä, mutta onko nuo tuolit vähän raskaan näköiset pöydän kanssa? jotku kevyemmät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo vanhan pöydän tuolit eivät tosiaan ole paras vaihtoehto uuden pöydän kanssa, mutta tähän hätään ei ollut muitakaan tuoleja :)

      Poista
  8. No kävin taas kurkkaamassa ja lukijapalkki on edelleen valkoinen. Jos päivitän sivun, lukijaruutu vilahtaa äkkiä näytöllä, mutta sitten tuon oikean sivupalkin gadgetit liikkuu ja taas tulee vaan tyhjää :(. Ihme homma. Mutta muistan kyllä käydä täällä :)

    VastaaPoista
  9. Kaunis kaunis KAUNIS tuo pöytä!! DIY- justkat on niin kivoja!! Kumpa vaan ois enemmän aikaa ( ja aivoja ;) )!!!

    Kivaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Munkin mielestä tuo pöytä on kaunis :) Ja DIY-jutut on kyllä ihan parhaita.

      Poista
  10. Yhdyn edellisiin, DIY:t on niitä parhaita juttuja kodeissa! Saa pienellä vaivalla jotain uniikkia, mitä ei tule vastaan jokaisessa kodissa :) Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva että löysit blogiini. DIY-jutut ovat kyllä ihan parhaita :)

      Poista
  11. Teillä on kyllä upean näköinen koti ! Ja jotenkin ihanan inspiroiva koko blogisi! Taidankin liittyä lukijarinkiin ja palailla paremmalla ajalla tutkailemaan oikein kunnolla ;--)

    ♥Mimi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti Mimi kauniista sanoistasi :) Hienoa, jos blogini on edes jollain tasolla inspiroiva :)

      Poista