maanantai 15. huhtikuuta 2013

DIY: Taiteltu kirja

Ajattelin tehdä ihan oman postauksen taitellusta kirjasta ihan omien ohjeiden ja kuvien kera, jos joku muukin innostuisi tekemään näitä. Taittelin tänä aamuna uudenlaisella ohjeella, jonka löysin täältä. Vaikeustaso ei ole juurikaan pahempi kuin edellisessä, jonka tein, mutta tämä näyttää ehkä vähän hienommalta. Jos kirja pysyisi toisinpäin, se muistuttaisi timanttia.


Taittelin sivut aina oikealta vasemmalle, mutta sama onnistuu varmastikin myös toisinpäin eli vasemmalta oikealle. Tässä ohjeessa tehdään joka sivulle samat taittelut; ensin alanurkasta keskelle ja sen jälkeen ylänurkasta edellisen taitoksen viereen. Eli aukaise kirja...


Ota kiinni sivun alanurkasta ja taita se kirjan keskiosaan...


Sen jälkeen ota kiinni sivun ylänurkasta ja taita se edellisen taitoksen viereen niin, että sivun oikeaan reunaan syntyy 45 asteen kulma. Jokaisesta saa tulla vähän erilainen, mutta pääasia on, että ensin taitellaan alanurkka niin pitkälle kuin se menee ja sen jälkeen vasta yläreuna. Tällöin sivun oikea reuna on taiteltu vaakatasoon.


Käännä sivu ja taittele seuraava sivu.


Kirjan pitäisi näyttää suurinpiirtein tältä, kun kaikki sivut on taiteltu. Taiteltuja sivuja on vähän reilu 300.



Sen jälkeen irroita kovakantisesta kirjasta kannet ja liimaa/teippaa viimeiset sivut yhteen. Ja tadaa. Taiteltu kirja on valmis! Ei tuosta nyt kyllä ihan symmetrinen tullut :D


Luulenpa, että tästä viikosta on tulossa DIY-viikko ;)

Mukavaa maanantaita! :)

19 kommenttia:

 1. Kiva taittelu DIY! Voisi joskus kokeilla, ikkunalaudalla tosiaan kaunis koriste :)

  VastaaPoista
 2. Taas kerran ihana, mutta itse en varmaan raaskis tuunata kirjoja. Kirjojen ystävä, kun olen :D Ois pakko hankkia kirja kirppikseltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kyllä raaskisi tuunata omia kirjoja :) Sen vuoksi kannattaakin käydä kirpparilta ostamassa ja varsinkin sellaisia, joita ei varmasti tulisi luettua :)

   Poista
 3. Mäkin innostuin näistä kirjajutuista! tosin mun tahti on vähän hidas, sivu silloin, toinen tällöin.valmistuu kuitenkin:)

  Kiva kun jaksoit ohjeet kuvata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, että innostuit :) Ei se matka, vaan päämäärä :D

   Poista
 4. Sinulle on huomenna blogissani haaste <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sulle ihana <3 En ole unohtanut sitä edellistä, vaikken ole saanut siihenkään vielä vastattua :/

   Poista
 5. Mäkin voisin kokeilla, tosin meillä alkaa loppumaan tasot kesken, mihin sen sitten voisi laittaa.. Voisi käydä äidiltäni nappaamassa yhden Valitut palat-kirjan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitut palat -kirja sopii ainakin nimenä :D Voiskohan tuon laittaa roikkumaan, jos ei tasotilaa enää löydy? ;) Täällä alkaa kyllä olla kohta ihan sama homma, että tasot loppuu kesken :)

   Poista
 6. Hauska! Kärsivällisyyttä vissiin vaatii :)

  VastaaPoista
 7. Hauskaa, että mukana oli työvaiheet. Ole nähnyt eräässä kirjastossa tälla tavalla tehtyjä siilekä. Tosi kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä saa ite hien ja tuskan kanssa ettiä jotain ohjeita, joten toivottavasti omat ohjeeni helpottaa jotakuta toista hiukan :) ne siilit oli varmaan tehty sillei, että ne kannet oli pöytää vasten ja sivut muodosti puoliympyrän? :)

   Poista
 8. Just törmäsin tällaiseen vasta jossain netissä ja ajattelin kokeilla. Niin pitkälle en ehtinyt miettiä et miten se toteutettas, mut täältähän se löytyikin. Kiitos ohjeesta, pitääpä kokeilla :-)

  VastaaPoista