keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

DIY: Kippo tapetista

Jos jollain on ylimääräistä tapettia ja tapettiliisteriä, niin tässä on pari hyvää DIY-vinkkiä mitä niille voisi tehdä. Kokeiltiin nimittäin eilen tehdä pojan kanssa kippo tapetista sekä päällystettiin vanha peili tapetilla. Kipon teko on aika sotkuista hommaa, mutta lopputulos on taatusti uniikki ja vaivan arvoinen. 

 
Jos joku haluaa kokeilla tehdä samanlaisen kipon, niin laitan alle suurpiirteisen ohjeen, jolla me kippo tehtiin.

Kipon tekemiseen tarvitsee
- Tapetista leikattuja suikaleita
- Tapettiliisteriä
- (Pensseli)
- Pyöreä kulho, kippo tai lautanen
- Kelmua

Suojaa kulhon ulkopuoli kelmulla. Käännä kulho ylösalaisin tasolle, joka on suojattu. Levitä tapettiliisteriä kunnolla kelmulle ja asettele tapettisuikaleita sekaisin ympäri kulhoa kelmun päälle. Liisteriä kannattaa lisäillä koko ajan niin, että kaikki suikaleet kastuvat liimasta ja ovat paremmin muotoiltavissa. Suikaleita kannattaa lisäillä useampi kerros, jotta kiposta tulee tarpeeksi vahva. Anna kuivua niin pitkään ennen kuin liima on kuivunut. Liiman kuivuttua käännä kulho oikein päin ja irroita kippo varovasti kulhosta. Irroita myös kelmu kipon sisäpuolelta varovasti. Ja tadaa, kippo on valmis.

Sen jälkeen kun oltiin saatu kippo kuivumaan, tuunattiin vielä vanha peili uuteen uskoon.


Peilistä lähti itse peili osa helposti irti, jonka jälkeen kehykset pohjamaalattiin valkoiseksi ja maalin kuivuttua kiinnitettiin tapetti kehyksiin tapettiliisterillä. Liiman ollessa vielä vähän märkä, leikkasin reunat siisteiksi askarteluveitsellä, joka muistuttaa mattoveistä. Viimeiseksi vielä peili takaisin paikoilleen ja peili on saanut ilmeen. Innostuin lasten kanssa aikalailla tuosta meidän uudesta työpöydästä, joten se varmastikin jää makuuhuoneeseen ja lipastolle keksitään uutta käyttöä. Pöytä pitäisi vielä käsitellä öljyllä tai vahalla, mutta en ole osannut vielä päättää minkä väriseksi. Tuunailen myös tänään työpöydälle jakkaran, ennen kuin saadaan joku vähän pysyvämpi ratkaisu työtuoliksi. Ja huomasitteko tuon kuviollisen kynttilän peilin vieressä? Sekin on tuunailtu ja siitä vähän lisää myöhemmin :)

Mukavaa keskiviikkoa kaikille! :)

26 kommenttia:

 1. Wau mikä DIY kippo, täytyy kyllä kokeilla itsekkin joku päivä :D Upea kokonaisuus, sinulla on kyllä sitä sisustus silmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikken mä kyllä siitä sisustussilmästä tiedä :) Jos kokeilet joku päivä, niin kerrothan vaikka blogissasi minkälainen siitä tuli? Olisi kiva nähdä minkälaisia muilla tulee :)

   Poista
 2. Onpas kiva kippo ja peilikin!! :) Tuota kippojuttua täytyykin kokeilla töissäkin, aivan loistava! Kiitos idiksestä! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) mistä lie netin ihmemaailmasta taas inspiraatiota saanut :)

   Poista
 4. Ihailtavaa kekseliäsyyttä sinulla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aika usein DIYt saa alkunsa jostain kuvasta tai ideasta, johon törmään netissä ja yritän niistä kehitellä omia versioitani :)

   Poista
 5. Aika hauska tapettikippo! Ja tykkään muuten tosi paljon tuosta työpöydstä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän pitäisi vielä työpöydän reunoja suoristaa ja öljytä pinta, mutta muuten se on kyllä ihana.

   Poista
 6. Hieno kippo ja peili. Tuliko kiposta miten vahva tapettiliisterillä, jos vertaa liimalakkaan tai paperimassatöihin? T: Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ellu. Mä en olekaan liimalakkaa kokeillut ja paperimassaakin aikoja sitten, mutta veikkaisin että paperimassalla saa ainakin kyllä vahvemman kipon aikaiseksi? En tiedä olisiko se mahdollista, että tekisi ensin paperimassalla kipon ja sen päällystäisi tapettisuikaleilla? Silloin vois saada sekä vahvuutta, että näköä?? Pitäisikin kokeilla joku päivä jotain paperimassasta :) Samanlaisen kiponhan voi tehdä myös esim. narusta ja siihen voi käyttää myös sellaista jauho-erikeeper-seosta, joka kovettaa kuivuessaan langan :)

   Poista
 7. Ihana Ihana Ihana Katja!! Näitä sun DIY- jutskia on niin ihana lukea ja katsoa <3 <3

  VastaaPoista
 8. Ihan huippu kippo, oon joskus opilaideni kanssa tollaisia :)

  VastaaPoista
 9. Voihan vitsit miten hauska idea!! Tulin vasta ensivisiitille tänne luoksesi ja olen kahlaillut nyt vanhoja juttujasikin suu auki; todella kekseliäitä ja persoonallisia diy-juttuja löytyi heti useampia. Jatkan vielä paremmalla ajalla varmasti upean blogisi selailua. Tässähän ihan inspiroituu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva kuulla :) Kävin myös itse tänään ihastelemassa blogiasi ensi kertaa ja sieltä löytyi myös vaikka mitä kivaa :)

   Poista