maanantai 20. tammikuuta 2014

Sisustusliikkeitä New Yorkissa

Pitkästä aikaa taas postausta kotisohvalta. Tultiin eilen kotiin ja nyt haetaan taas muutama päivä oikeaa rytmiä :) Olo on vähän ristiriitainen. Toisaalta oli aivan ihanaa tulla takaisin kotiin ja kömpiä illalla omaan sänkyyn nukkumaan. Toisaalta taas on jo ikävä Chicagoon ja odotan kovasti elämää siellä. Eilen kun astuin kotiovesta sisään mietin vain kuinka kaunis ja rakas koti meillä on, mutta samalla tajusin kuinka pienissä neliöissä asutaan nyt. Meidän koti on ollut juuri sopivan kokoinen meille, mutta nyt kun olen nähnyt kaksi kertaa isompia asuntoja, sitä alkaa pakostikin miettimään mitä isommat neliöt mahdollistaisivat. Esimerkiksi ison ja pitkän ruokapöydän, johon mahtuu kunnon seurue syömään. Meidän kevään yksi isoimmista projekteista tulee varmastikin olemaankin se, mitä otetaan mukaan ja mitä myydään eteenpäin. Meillä on myös ihan auki se, mitä nykyiselle kodillemme tehdään. Laitetaanko vuokralle vai myydäänkö eteenpäin. (Jos joku on siis kiinnostunut meidän asunnosta joko vuokrattuna tai myytävänä, niin saa laittaa sähköpostia :D)

Käytiinkin New Yorkissa muutamassa sisustusliikkeessä katsomassa minkälainen valikoima rapakon takana on. Minkälaista tyyliä ja värejä sieltä löytyy ja vertaamassa mitä täältä kannattaa ottaa mukaan ja mitä ostaa sieltä. Osa liikkeistä löytyy myös Chicagosta, joten ainakin osa valikoimasta on myös siellä saatavilla. Upper West Sidelta löytyi muutama herkullinen sisustuskauppa, joista varmastikin paras oli West Elm. Sen vierestä löytyi myös Grasious Home ja Bed Bath and Beyond. Viideltä Avenuelta löytyy myös Crate&Barrel, joka on myös aivan ihana kauppa. Olisin niin voinut kotiuttaa nämä kaikki kokonaisuudet, jotka löytyivät juurikin West Elmiltä.

Onneksi sain vielä pidettyä itseni kurissa, eikä mitään tarttunut mukaan. Mutta voi tytöt sentään, kunhan pääsen keväällä takaisin sisustamaan uutta kotia :D Huomaako joku muu, että keltaista on käytetty todella paljon? Myös sinistä/harmaata oli käytetty runsaasti ja muutenkin värien käyttö on paljon rohkeampaa kuin suomalaisessa kulttuurissa. Saakin nähdä kuinka paljon sisustustyylini lopulta muuttuu ja uskaltaisinko vihdoinkin kokeilla värejä enemmän sisustuksessa :)

Ainut mikä vain harmittaa on kattovalaisimet. West Elmin ja Crate&Barrelin valikoimissakin oli niin ihastuttavia ja erikoisia valaisimia, että olisi mahtavaa saada sellaisia joskus koristamaa omaa kotia, mutta nyt vähän näyttää siltä, ettei niitä juurikaan tarvita. Sen sijaan saatiin loistavia uutisia ja todennäköisesti saadaankin asunto, jossa ei ole ollenkaan kokolattiamattoja! Hiphip hurraa! :D

Jos joku on suuntamassa New Yorkiin, niin suosittelen ehdottomasti käymään juurikin West Elmillä ja Crate&Barrelilla. Jos ei ostoksilla, niin vaikka ihan vain inspiroitumassa. Myös Grasious Home kannattaa käydä pyörähtämässä. Sieltä löytyy sisustusesineiden ja huonekalujen lisäksi myös kodintavaraa. Kauppa muistuttaakin ehkä vähän meidän Kodin1:sta, mutta on paljon pienempi. Bed Bath and Beyond on taas vähän kuin meidän Clas Ohlson, mutta huomattavasti isommalla valikoimalla.

Mukavaa viikkoa kaikille! <3

10 kommenttia:

 1. Oi apua, miten ihania juttuja. Pitäisiköhän pyrähtää ensi viikolla Puerto Ricon sijasta NYC:iin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kaikki pienet sisustusesineet olivat aivan ihania! :) Kyllä mä ehkä menisin kuitenkin ekaksi Puerto Ricoon ja ehkä sen jälkeen NYCiin ;)

   Poista
 2. Ihania juttuja kauppa täynnä :)
  Täytyy laittaa vinkkisi talteen- jos joskus vihdoin pääsisi tonne.
  Tervetuloa Suomeen -hetkeksi aikaa.
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä :) Ja jopa miehenikin innostui katselemaan tuotteita ja miettimään mikä sopisi uuteen asuntoon :) Sitä ennen kyllä otetaan kaikki ilo irti Suomesta ja Helsingistä :)

   Poista
 3. Jesh, näitä vinkkejä odotinkin, kiitos! Enää 88 päivää Nyciin ;) sun täytyy pistää kotikirppis sitten pystyyn, kun olette muuttamassa. Minä ainakin tulen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos vinkeistä oli jotain hyötyä! :) Ja nopeasti se reilu 80 päivää menee! Pitää varmaan tosiaan laittaa kotikirppis pystyy vähän myöhemmin. Sen verran paljon meinattiin kuitenkin karsia pois :)

   Poista
 4. Voi , ihania ! Kiitos kun jaoit tunnelmia meillekin! Löysin just blogisi- saat minusta uuden lukijan:)
  Mukavaa viikkoa!
  t.Anne

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Eivät kyllä auttaneet yhtään mun New York -kuumeeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sun ei tarvitse kärsiä New York -kuumeesta kauan ;)

   Poista