keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Mitä vuosi 2014 tuo tullessaan

Meinasin tehdä monen muun bloggaajan tavoin katsauksen menneeseen vuoteen, mutta ehkä siirryn mielummin tulevaisuuteen. Vuosi 2014 on nimittäin tuomassa meidän perheelle jännittäviä ja isojakin muutoksia. Ehkä mä uskallan jo nyt paljastaa sen, että meidän perheen on tarkoitus muuttaa kesällä kahdeksi vuodeksi tänne Chicagoon. Sen vuoksi oikeastaan nyt täällä ollaankin; tutustumassa sekä eri asuinalueisiin että tarhoihin ja esikouluihin. Päätös ei ollut todellakaan sieltä helpoimmasta päästä, mutta niin pitkään kuin täältä pääsee takaisin Suomeen, niin meillä ei ole mitään menetettävää. Ilman lapsia päätös olisi varmasti ollut paljon helpompi, mutta lasten kanssa isot muutokset eivät ole aina niin helppoja ja yksinkertaisia.


Matkaan lähdetään kuitenkin innostuneina, jännittyneinä ja avoimin mielin. Tiedän, että jos ei oltaisi tartutu tähän mahdollisuuteen, olisi vanhana kiikkustuolissa varmasti harmittanut. Toivon, että seuraavat kaksi vuotta tuovat meillä rutkasti lisää hienoja kokemuksia, lapset oppivat puhumaan englantia ja varmastikin kulttuurishokkikin odottaa kulman takana. Yksi vahva syy matkaan onkin juuri kielitaito. Olen aina ollut englannissa todella surkea ja pakoillut kielen puhumista koulussa ja Suomessa mahdollisimman pitkälle. Nyt joudun viemään itseni pakosti mukavuusalueen ulkopuolelle ja toivottavasti parin vuoden päästä kieli ei ole enää itselleni itse pahuus. Toivottavasti myös lapset oppivat kielen sujuvasti, eivätkä peri äitinsä surkaa kielipäätä.

Miten muutos taas näkyy blogissa? Siihen en osaa vielä vastata. Kevääseen asti mennään varmasti samoilla kuvioilla kuin ennenkin, kunhan palataan matkoilta. Blogin nimi varmasti tulee jossain vaiheessa muuttumaan. Se mihin suuntaan blogi muuttuu muuton jälkeen, selviää varmastikin vasta muuton jälkeen. Elämää on kuitenkin turha käsikirjoittaa valmiiksi, joten saa nähdä mitä vuosi 2014 meille lopulta tuo :)

Toivonkin siis sekä meidän perheelle että kaikille teille muille rohkeaa, hauskaa, jännittävää, tapahtumarikasta, onnellista ja iloista uutta vuotta!

P.s. Ylläoleva kuva on otettu eilen illalla meidän ikkunasta, kun ulkona pyrytti lunta ja maa sai valkoisen peitteen <3

30 kommenttia:

 1. Olipa jännittävä uutinen! Päätös on lasten kanssa varmastikin ollut vaikea, mutta jälleen se on sellainen mahdollisuus, mitä ei tule vastaa joka nurkalla. Lapset ovat sopeutuvaisia ja oman kokemukseni mukaan amerikkalaiset ovat ystävällisiä ja avuliaita auttamaan, joten uskon, että teille on mieletön matka edessänne, joka on ehdottomasti kokemisen arvoinen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ihmiset ovat kyllä todella ystävällisiä ja aina valmiita auttamaan. Ehkä päätöstä helpottaa myös se, että lapset ovat tottuneet matkusteluun ja poika on todella innostunut oppimaan englannin kielen :)

   Poista
 2. Aloin vasta seuraamaan blogiasi ja tämähän menee nyt vallan jännittäväksi... Mahtavia muuttouutisia! Minä olen jo vuosia haaveillut ulkomaille muutosta, mutta rohkeutta yksin muuttamiseen ei ole. Jään mielenkiinnolla seurailemaan teidän perheen muuttuvia kuvioita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Muuttuvia kuvioita on varmastikin tiedossa enemmän tai vähemmän :D

   Poista
 3. Aika jänniä juttuja teidän perheellä tiedossa! Luen kyllä jatkossa mieluusti, millaista lapsiperheen elämä on vieraassa maassa. Hyvää, ikimuistoista uutta vuotta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Mielenkiinnolla itsekin odottelen, että kuinka paljon se arki sitten oikeasti eroaa suomalaisesta arjesta :)

   Poista
 4. Hieno muutos tulevalle vuodelle, aivan varmasti tulette saamaan vaihtovuosista paljon itsellenne ja lapset oppivat uuden kielen ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kanssa, että seuraavat vuodet tuovat mukanaan mitä ihmeellisempiä seikkailuja :)

   Poista
 5. Kuulostaa upealta seikkailulta, tsemppiä ja onnea tulevaan! <3

  VastaaPoista
 6. Vau, mahtava tilaisuus. Onnea! Haasteeseesi vastattu: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2014/01/haaste-7-kuvaa-kesaan.html

  VastaaPoista
 7. Tällaista muutosta aavistelinkin, todella mielenkiintoisia aikoja elätte. Rakastan suomalaiset ulkomailla-blogeja, joten kiva, että tästäkin kehittyy (ainakin osittain) sellainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän luulen, että aika paljon mennään enemmän lifestyle-puolelle sisustuksen jäädessä vähän enemmän sivummalle, mutta saas nyt nähdä :) Ja jänniä aikoja tosiaan! :)

   Poista
 8. Ihana kuva, ja jännittäviä uutisia!

  VastaaPoista
 9. Ihania uutisia! Uusia elämyksiä ja kokemuksia koko perheelle, ihan mahtavaa. Luen mielelläni sitten kuulumisia sieltä kaukaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Elämyksiä ja kokemuksia varmastikin tulee eteen. Niitä kun koetaan nyt jo joka päivä! :)

   Poista
 10. Kuulostaa upealta! Uutta ja jännittävää, sitä vuotenne varmasti tulee olemaan. Toivotan suuren suuresti tsemppiä ja rohkeutta uusiin kuvioihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jutta ja toivotaan tosiaan niin, että seuraavat vuodet tuovat kaikkea uutta ja jänskää :)

   Poista
 11. Iiks kuinka ihanan kutkuttava a jännitävä uutinen,tätä jo aavistelin!! Onnea tulevaan,aina kannattaa rohkeasti toteuttaa unelmia,vaikka ne nostaakin pelot pintaansa. Omat haasteensa siinä on,mutta uskon että opitte paljon. Ja saatte paljon. Iloa muutokseen! Minä jatkan matkanne seurailua!! terkut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-R kannustavista sanoista! :) Terkkuja myös sinne! :)

   Poista
 12. jee, iik, kääk, wuhuu!! Olen ihan täpinöissäni!! Todella mahtavaa, että tämmöinen mahdollisuus tarjoutui. Ehdottomasti vaan kohti uutta iloisella mielellä ja kyllä se englantikin sieltä alkaa tarttumaan puheeseen. Ihana saada paljon kuulumisia Chicagosta, koska olen aina sinne halunnut. Keväällä menen "vain" Nykiin ja jää taas Chicago kokematta. Mutta tulevaisuudessa ehdottomasti ja mikäs sen parempi sitten, kun on taskussa sinun kirjoitamat hyvät arviot erilaisista jutuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! :) Sun pitää kyllä ehdottomasti tulla käymään myös täällä joku vuosi! Sen verran hieno ja mukava kaupunki tää on. Ihan erilainen kuin NYCi, mutta silti vierailun arvoinen :)

   Poista
 13. Oij vitsi kuulostaa ihanalta mahdollisuudelta! onnea hurjasti! <3 Ihana nähdä mihin blogi kehittyy sitten!:) innolla odotan tulevia postauksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! :) Ollaan kyllä joka päivä vaan varmempia siitä, että kannatti tarttua kiinni mahdollisuuteen :)

   Poista
 14. ONNEA ONNEA ja jännittäviä uutisia :)! Lähdettekö töiden perässä? Uskon, että varmasti tulee olemaan kokemus ja henkilökohtaisesti komppaan ainakin muuttoa. Aina sieltä pääsee takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, töiden perässä mennään :) Uskon kanssa, että seuraavat pari vuotta tuovat mukanaan mitä mielenkiintoisempia kokemuksia :) Ja kuten sanoit, ainahan sieltä pääsee takaisin :)

   Poista