perjantai 3. tammikuuta 2014

Pienet seikkailijat

Jenkkien yksi hyvä puoli on se, että kun täällä riittää ihmisiä, niin myös tarjonta on ihan erilaista kuin esimerkiksi Suomessa. Sama koskee myös museoita ja kaikkee vapaa-ajan viihdykettä. Käytiin Uudenvuoden päivänä koko perhe Chicagon lastenmuseossa (Chicago Children's Museum) seikkailemassa ja leikkimässä ja paikka on taas hyvä osoitus siitä, kun kaikki on isoa. Paikka on siis todella iso seikkailupuisto, mistä löytyy vaikka minkälaista aktiviteettejä lapsille. Siellä menikin sitten kevyesti pari tuntia, eikä ehditty edes kiertämään koko paikkaa läpi. 

Meidän pikku vesipetojen lempipaikka oli ehdottomasti vesipiste, jossa sai tutkia miten vesi kulkee ja käyttäytyy. Mä niin toivoisin että samanlaiset seikkailupuistot saataisiin joskus tuotua Suomeenkin Hoplopien ja vastaavien tilalle tai rinnalle. Vaikka Hoplopeissa saa temmeltää ja juosta, niin kyllä nämä paikalliset lastenmuseot ovat vaan paljon kehittävämpiä ja opettavaisempia. Joka kerta, kun ollaan käyty täällä vastaavissa paikoissa olen vaan jäänyt miettimään miksei Suomessakin voisi olla vastaavia. Miksei myös meillä voitaisi leikin varjolla opettaa tiedettä ja esimerkiksi sitä miksi hedelmät ovat tärkeitä ja miksi niitä tulisi syödä? Ja vaikkei Suomessa niin paljon väkeä ole, niin eivätkö lapset silti haluaisi laskea tavallisen liukumäen sijaan vaikkapa viidakkoliukumäkeä pitkin? Ehkäpä vielä joku päivä :)

Mukavaa perjantaita! :)

4 kommenttia:

 1. Heureka ja Tietomaahan on juuri tällaisia. Jyväskylässäkin ainakin oli vastaava paikka, jonka nimeä en kyllä muista.

  VastaaPoista
 2. Siitä on kyllä ikuisuus, kun olen viimeksi käynyt Heurekassa, mutta itselläni on sellainen mielikuva, että se on enemmänkin elämyksellinen tiedekeskus kuin liikunta- ja seikkailukeskus. Saa kyllä korjata, jos olen väärässä :)
  Tietomaasta en ollut ennen kuullutkaan, joten piti googlettaa ja se on ainakin enemmän samantyylinen kuin täällä Chicagon tiedekeskus eli juurikin sellainen elämyksellinen tiedekeskus, joka koostuu eri näyttelyistä, mutta joissa saa toki tutkia vapaasti.

  Tuo Chicagon lastenmuseo taas on enemmänkin liikuntapuisto, mutta se on vain jaettu enemmän eri teemoihin. Ja siis mielestäni on todella hienoa, että Suomestakin löytyy HopLoppeja ja Huimala ja mitä muita, mutta jotenkin se vaan aina yllättää, kun täällä on viety liikuntapuistotkin asteen pidemmälle :) Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 3. Mun kummilapsi ei ole vielä HopLop-iässä, joten niistä en osaa juuri sanoa. :) Muistan, että ainakin Jyväskylässä olleella (olevalla?) paikalla oli vaikeuksia saada asiakkaita. Ehkä Suomessa on vallalla vielä aika vahvasti sellainen kulttuuri, että lapset voi leikkiä pihalla ja saada siitä ne elämyksensä, että investoidaan sitten kun ne muistaa niistä elämyksistään jotain. ;) Mutta onneksi on myös lastenkulttuuria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan varmasti totta, että Suomessa leikitään vieläkin enemmän ulkona ja mitä olen ymmärtänyt niin muillakin seikkailupuistoilla on vaikeuksia saada kävijöitä. Täällä taas yritetään tehdä kaikki, että lapset saadaan ylipäätänsä liikkumaan ja oppimaan terveellisistä elämän tavoista :) Joten varmastikin kulttuurisetkin tekijät vaikuttavat paljon seikkailupuistoihin ja tiedekeskuksiin :)

   Poista