maanantai 6. tammikuuta 2014

Jäätävän kylmää

Samaan aikaan, kun siellä Suomessa toivotaan lunta ja edes pientä kylmää, niin täällä taas värjötellään jäätävässä kylmyydessä. Meillä on täällä tällä hetkellä kevyt -25 asteen pakkanen, joka tuntuu tuulen kanssa -40 asteen pakkaselta. Siis jäätäväääää!!! Milloin Suomessa on ollut -40 asteen pakkanen? Kyllä mä muistan -25 asteen pakkaspäiviä, mutta se tuuli, mikä täällä tuivertaa on ihan käsittämättömän kylmä ja kova. Onneksi täällä on tänään kaikki koulut suljettu ja kodittomille on järjestetty paikkoja, joihin pääsee lämmittelemään. Ikkunoista näkyy taas ihan erilainen näkymä. Ihan kuin kaikki rakennuksetkin olisivat jäässä.

 

Täällä on menty muutama päivä aika säävetoisella postauksella, mutta on tää sää täällä vaan hurja ja jopa meille suomalaisille poikkeuksellinen :)

Aurinkoista viikkoa kaikille! :)

15 kommenttia:

 1. -30 on täällä Jyväskylän seudulla ainakin useasti nähty, viime vai toissatalven -32 myös :P

  VastaaPoista
 2. Aika hurjan näköisiä kuvia - ja kun tänne Turun seudulle Suomeen on luvassa taas vesisadetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan vesisade sentään! Ilmeisestikin Helsingissäkin mennään reilusti plussan puolella :/ Toivottavasti sinne Turkuseenkin saadaan lunta loppuviikosta :)

   Poista
 3. Aika kylmältä kuulostaa. Suomessa joskus ollut yli -50 C, mutta nyt ei onneksi niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan mielenkiinnosta tarkistaa, niin Suomessa on tosiaan ollut viimeisen 54 vuoden aikana kaksi talvea, kun -50 asteen pakkanen on ylittynyt ja ainoastaan 15 vuotena ollaan Lapissa jääty alle -40 asteen pakkasten. Mikä on kyllä hurjaa kanssa. Tarkistin kanssa Helsingin tilastoja, jotka vastaavat paremmin Chicagon normisäätä ja yllättäen Helsingissäkin on ollut parisenkymmentä talvea, kun -30 asteen raja on paukkunut :D Joka tapauksessa kyllä mulle yli -20asteen pakkaset alkaa olemaan jo tosi kylmiä :)

   Poista
 4. Tulitte te mieleen kun uutisissa kerrottiin siellä olevista kylmistä ilmoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Ilmeisestikin sielläkin on nyt uutisissa noteerattu Jenkkien paukkupakkaset, vaikka pakkaset eivät olekaan mitään uutta Suomessa :)

   Poista
 5. Aika hurjia on olleet viime päivien uutiset kyllä sieltäkin suunnalta. Me vaan odotellaan ja odotellaa, ei kyllä noin kylmää, mutta edes pikkuisesti lunta ja talven tuntua. No, loppuviikoksi on tännekin luvassa talvea. Pärjäilkää siellä kylmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ovat pakkaset jo vähäsen rauhoittuneet ja hienoa, että sinnekin on vihdoinkin luvassa vähän talvisempi sää :)

   Poista
 6. Hrrrr.... Ehkä joku välimallin keli olis hyvä :)

  VastaaPoista
 7. Moi. Löysin sattumalta blogisi. Olen itsekin asunut Chicagossa ja muistan vähän liiankin hyvin nuo järkyttävän tuuliset talvisäät... :D
  Sielläkin menee joka talvi kyllä -20 asteen alapuolelle, useimmiten tosin kovaa pakkasta on lähinnä vain yöllä kuten Suomessakin, joten ilmeisesti epätavallista on tällä kertaa nimenomaan nuo kylmät päivälämpötilat. Toivottavasti viihdytte Windy Cityssä kun sinne ilmeisesti olette muuttamassa :) Jos haluat kysyä jotain Chicagossa tai ylipäätään USA:ssa asumiseen liittyvää niin laita sähköpostia: valtoneno@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Olli! Kiva, kun jätit viestiä ja hienoa kuulla, että olet itsekin asunut Chicagossa! Varmastikin tulee jotain kysyttävää enemmin tai myöhemmin, niin laittelen sitten kyllä sähköpostia sulle! :)

   Poista