lauantai 10. marraskuuta 2012

Liitutaulumaali

Perjantai-illan ratoksi voisin jakaa vielä "pari" kuvaa noista liitutaulutuunauksista :) Erehdyin ensimmäisellä kerralla ostamaan 0,9l purkin Tikkurilan liitutaulumaalia ja sillä samalla purkilla mennään edelleen. Ensimmäisenä maalilla tuli maalattua nämä taulut, joissa on myös koukut ja nupit laukuille, avaimilla, lompakoille ja kaikille pienille esineille.
Tein taulut 3mm vanerista, johon piirsin ensin hahmojen ääriviivat ja sen jälkeen maalasin Otexilla tartuntapohjan, jotta liitutaulumaali pysyisi vanerissa kiinni ja maali levittyisi paremmin. Otexin kuivuttua sahasin hahmot ääriviivoja pitkin normaalilla ja pistosahalla. Normi sahalla sai kyllä siistimpiä jälkeä, vaikkakin sillä vei pidemmän aikaa sahata kuin pistosahalla. Sen jälkeen siistin vielä hiomapaperilla reunat ennen kuin levitin itse liitutaulumaalin. Hahmojen päät ovat vain kertakäyttölautasia, joiden ulkopuoli on maalattu kertaalleen maalilla. 

Tikkurilan liitutaulumaalilla kun maalaa, niin alussa pitää muistaa sekoittaa maali tosi hyvin esimerkiksi kertakäyttölusikalla, jotta maali sekoittuu kunnolla. Maali kyllä pintakuivuu todella nopeasti, mutta suosittelen liitukynillä piirtämistä vasta seuraavana päivänä.

Seuraava vuorossa olikin taulujen kiinnitys seinällä. Käsien kohdalle mieheni (huom! miehellekin riittää meidän talossa jotain tehtävää!) sai porata reiät, joihin tuli kiinni sekä kattokoukut että Ikeasta ostetut piilonupit. Kattokoukkuja löytyy myös naisenhahmon "kaulasta" kaulakoruna, johon saa laitettua avaimet roikkumaan.
Pari päivää sitten maalasin myös lapsille oman liitutaulupöydän. Olin haaveillut jo kauan, että tekisin lapsille seinälle pitkän liitutaulun, mutta tähän asuntoon sitä ei oikein mahtunut tekemään seinämaalauksen vuoksi. Pöytänä käytin Ikeasta ostettua LACK apupöytää, johon teippasin maalarinteipillä reunat ja sen jälkeen maalasin taas Otexilla, jotta liitutaulumaali tarttuisi paremmin. Otexin annoin kuivua seuraavaan päivään, jolloin maalasin sen liitutaulumaalilla kahteen kertaan. Pöydästä tuli muuten kiva, mutta reunat jäivät mielestäni vähän epäsiisteiksi. Olisi varmaan pitänyt painella maalarinteippiä vähän paremmin pöydän pintaan kiinni.
Samaan aikaan pöydän kanssa käsittelin myös Sinellistä ostetun kyltin, johon olisi varmaankin tarttunut liitutaulumaali suoraan, mutta varmuuden vuoksi maalasin senkin Otexilla ja sen jälkeen vasta itse liitutaulumaalilla. Kyltti pääsee ulko-oveen ripustettavaksi yhdessä ovikranssin kanssa, jonka maalasin eilen valkoisella Tikkurilan Helmi-maalilla, jota oli jäänyt ylitse ikkuna- ja ovikarmien maalauksesta. Ovikranssista laitan kuvan tulemaan kunhan saan ostettua siihen vielä hopeista koristenauhaa ja tuunattua loppuun. Samanlaiset ideat löytyvät myös Tikkurilan omasta joulukalenterista, josta avautuu joka päivä yksi idea, jolla muokata vanhoista tavaroista taas vähän erilaisempia. Kalenterissa on mm. ideat kuinka tarjottimesta saa tervetuloa-kyltin liitutaulumaalilla tai vanhoista muovikukista ovikranssin maalamalla kalustemaalilla. Tässä kuvaa mun tervetuloa-kyltistä;


Helsingin Ruoholahden kauppakeskukseen on ilmestynyt jonkin aikaa sitten ravintola, jossa on iso pyöreä tolppa maalattuna liitutaulumaalilla ja se on täynnä tekstiä. Siitä sain idean maalata meille oman tolpan. Eteinenhän on ollut aiemmin jaettuna kahteen eri asuntoon ja toinen puoli siitä on ollut toisen asunnon wc. Ajalta kun asunnot yhdistettiin tuo wc purettiin, mutta siitä jäi muistoksi pari ihanaista putkea, jotka halusin ehdottomasti piiloon näön vuoksi. Rakas isäni (joka joutuu valitettavasti aina töihin Helsinkiin tullessaan) rakensi putkien ympärille kotelon ja siinä oli sitten oma liitutaulutolppani. Kotelo on sen verran vielä kesken, että siihen pitäisi kirjoitella enemmän, mutta yksi teksti siihen on jo tiensä löytänyt:
             "ENJOY
              THE LITTLE
          THINGS
          IN LIFE
                BECAUSE
            ONE DAY YOU
              WILL LOOK
               BACK AND
            REALISE THEY
                WERE THE
         BIG
         THINGS"
Ja tässä pari kuvaa tulevasta:


  Hyvää viikonloppua kaikille, jotka olette eksyneet tänne! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti