tiistai 27. marraskuuta 2012

Erilaisia DIY-joulupalloja

Kävin eilen ostamassa Eurokankaasta juuttikangasta tarkoituksena tehdä siitä lapsille joulukalenteriin pikkupusseja. Erehdyin sitten kotiin päästyäni levittämään kankaan ruokapöydän päälle ja voi sitä joulun tuoksua ja henkeä, mikä siitä syntyikään. Meille tulee siis varmasti jouluna pöytään juuttikankaasta tehty pöytäliina. Ehkä sen kanssa sopisi sellaiset yksinkertaiset huopatabletit?!

Olin aiemmin jo tehnyt styroksipalloista ja lahjanarusta kultaisia joulupalloja, jotka eivät olleet mielestäni mitenkään erikoisen hienoja. Laitoin ne kuitenkin pöydälle juuttikankaan päälle ja niiden seuraksi vielä valkoisia ja ruskeita lasipalloja. Siitäpä se innostus sitten taas lähti ja oli pakko kokeilla muutamia erilaisia DIY-joulupalloja, joihin olen eri blogeissa ja sisustussivuilla törmännyt.Karvapallot tein pyörittämällä lankaa pallon ympärille. Palloon kannattaa laittaa liimaa koko pinnalle ennen kuin aloittaa langan kanssa sekä tarvittaessa myös kesken pyörittämisen.

 Tarkempi ohje löytyy Style by Petra.K -blogista.Tämän pallon tein nenäliinasta. 

Hyvä ohje löytyy All you need is White-blogista.


Kimallepallot tein repimällä tavallisesta valkoisesta paperista suikaleita ja liimamalla niitä ympäri palloa. Sen jälkeen levitin vielä liimaa pallon pintaan ja ripottelin päälle kultahiekkaa. 

Ohje samanlaisiin palloihin löytyy Valoisaa Vaaleaa -blogista.Valkoisen sydänpallon tein upottamalla punaisen pallon valkoiseen kalustemaaliin. 
Tarkempi ohje löytyy Tikkurilan Joulukalenterista.Ja sitten nämä epäonnistuneet yksilöt. 
Pohjana on siis valkoinen tai kultaisella askartelumaalilla maalattu styroksipallo, johon olen pyörittänyt harvakseltaan kultaista lahjanarua.
 Lopuksi päihin laitoin nuppineulat, jotta nauha pysyy paikoillaan.


DIY-pallojen mukaan pääsi myös Stockmannilta ostetut valkoiset ja ruskeat lasipallot.
Lasipalloja on todella vaikea kuvata ilman, että ne heijastavat kuvaajaa tai kameraa ollenkaan.
Jouluun on enää 27 päivää jäljellä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti