sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Eteisen värikylpy

Tänään olen viimeistellyt viimeisen keskeneräisen huoneen kodissamme, nimittäin eteisen kopin. Huone oli ennen remonttia vaatehuone, mutta me teimme siitä eteisen kaapeille säilytyspaikan. Tulevaisuudessa nykyinen kylpyhuone puretaan ja tähän eteisen koppiin rakennetaan uudet peseytymistilat. Ehkä silläkin nojalla uskalsin kokeilla rohkeaa väriä koppiin ja ihastuin kyllä seinien väriin täysin. Väri on V425 (Kanerva). Koppiin on myös eksynyt Ikeasta ostettu lepotuoli, lattiavalaisin sekä lipasto.
Alunperin kun seinää tasoitin, niin seinä ei saanutkaan tasaista pintaa, vaan kokeilin tehdä vaihteen vuoksi taas kuviota. Tällä kertaa itse tasoitelaastilla. Levitin seinään ensin paksun kerroksen laastia ja sen jälkeen vedin siihen kuvioita rikkalapion harjaosalla.
Huoneen tai kopin huono puoli on vain se, ettei sinne saa kunnon valaisinta ilman että johtoja vetää pitkin katon rajaa. Sen vuoksi kuvissa näkyykin lattiavalaisimen valo, kun tälläinen pari kuukautta järkkärin omistanut ei osaa oikein ottaa kunnon kuvia täysin pimeistä huoneista. 
Tänään mulle iski myös kauhea identiteettikriisi koskien asunnon värejä ja kukapa muu olisi saanut luvan kuunnella valitusta kuin jo monesti mainitsemani Remontti-Reiska isäni. Olen aina ihaillut ja tykännyt asunnoista, joissa on valkoista hohtava seinät ja hyvin minimalistinen sisustustyyli. Noh, kuten kuvistani näkyy, niin valkoinen ja minimalistinen tyyli eivät kuvaa millään tavalla nykyisen kotimme tyyli. Tai noh, kaikki meidän huonekalumme ovat 99%:sti valkoisia ja vasta pikkuhiljaa kotiimme on alkanut eksyä koriste-esineitä. Mutta mun on pakko todeta, että en ole ikinä asunut kodissa, jossa olisi tuntenut olevani näin kodissani, kuin nyt tässä kodissa. Tässä siis väriä kaikille värikylvystä pitäville. Ja pahoittelen, että matto ei sovi väriltään kuvaan sitten yhtään :)
Jotain positiivista päivässä sentään oli, kun pari kuukautta hyllyn päällä pölyttynyt Tigerista ostettu naulakko löysi tiensä seinälle. Nyt on lapsille oma naulakko, johon saavat opetella laittamaan vaatteensa (varsinkin koskien 3v. poikaani).
Valkoisten kalusteiden lisäksi kopista löytyy siis Ikeasta ostetut vaatekaapit. Ovet on jätetty tarkoituksella ostamatta ulkovaatteiden kaapista, koska historia on opettanut, että vaatteet löytyvät meidän perheessä paremmin paikoilleen, kun ovet eivät ole tiellä.
Vaatekaappiin ostimme myös kenkätelineen, johon saa 12 paria kenkiä pystyyn. Tämä on kyllä ollut ehkä yksi parhaimmista ostoksista, kun kengät eksyvät vihdoinkin 50% todennäköisyydellä telineeseen, eivätkä jää lattioille pyörimään.
Äidin ja tytön monoja löytyy myös alimmaiselta hyllyltä <3
Kuten ehkä ulkovaatteistakin huomaa, niin meidän perheessä käytetään värejä :)Hyvää viikonloppua jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Tosi kauniilta näyttää eteinen(kin) ja minun on kyllä pakko sanoa että sen iänikuisen valkoisen sijaan ihailen kyllä suuresti rohkeata värienkäyttöäsi samoin kuin eri tekniikoiden kokeilemista noihin seinäpintoihin:)Niinhän sitä sanotaan että rohkea rokan syö ja ehdottomasti on kannattanut rohkea olla,edukseen kyllä erottuu kotinne:)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitoksia Kirsi ihanasta ja rohkaisevasta kommentistasi! :)

    VastaaPoista