torstai 15. marraskuuta 2012

Kylpyhuone uuteen kuosiin

Tätä on päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa. Kylpyhuone alkaa nimittäin näyttämään siltä, että siellä uskaltaa jopa käydä. Kylpyhuone oli muuttaessamme todella huonossa kunnossa, joten se tarvitsi kunnon päivityksen. Kokonaan uusiksi emme kylppäriä kuitenkin laittaneet, koska asuntoomme on tulossa tulevaisuudessa putkiremontti, jonka yhteydessä rakennamme eteiseen kokonaan uuden kylpyhuoneen saunalla. Nyt kylpyhuone sai siis vain uuden värin ja uudet kalusteet pönttöä lukuunottamatta.
Kylpyhuoneen seinät ja katto on maalattu valkoisella Tikkurilan Lujalla, joka on märkätiloihin tarkoitettu maali. Ennen Lujaa maalasin vielä Otexilla tartuntapohjan seiniin. Seinät olisivat voineet maalata myös Luja-sarjan pohjamaalilla, mutta koska meillä sattui olemaan tuota Otexia, niin testasin kuinka se toimii kylpyhuoneessa. Lattia taas on maalattu samaisella Lujalla värinään Y500 (takorauta). Lujaa tai kaakelimaaleja suositellaan käytettäväksi vain seinäkaakeleissa, mutta lattiakaakelit olivat niin likaisen väriset, että halusin maalata nekin.Harmikseni remontin alussa otetut kuvat katosivat, kun meiltä hajosi taas kerran tietokoneen kovalevy, joten näitä alkuperäisiä kuvia ei juurikaan ole.

Tarkoituksena oli myös maalata itse suihkutila pelkästään kaakelimaalilla ja niin maalasinkin, mutta jälki oli niin kamala, että ei auttanut kuin maalata Lujalla itse suihkutilakin. Saa nähdä kuinka maali kestää kaakelimaalin päällä. Todennäköisesti ei kovinkaan kehuttavasti, mutta onpahan ainakin hetken siisti. Tässä vielä kuvaa seinästä, jossa toinen puoli on maalattu ja toinen ei. Ero on aika huikea.Nyt pitäisi vaan kylpyhuoneeseen ostaa uudet tarvikkeet, vaihtaa suihkun sekoittaja ja ostaa siihen sopiva suihkusetti. Ehkä sitten kehtaan ottaa pari kuvaa lisää kylpyhuoneesta.

5 kommenttia:

 1. Heips!
  Tiedustelisin, miten Luja-maali on kestänyt seinissä ja lattiassa? Useimmat tuntuvat maalanneen seinät Ronseal-merkkisellä kaakelimaalilla, jossa vain 11 värisävyä, joten siinä mielessä Luja lienee huomattavasti parempi vaihtoehto.
  Tsemppiä sohvan ja kameran kanssa! :)
  Meiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Meillä tuo Luja oli/on tilapäinen ratkaisu kaameisiin kaakeleihin siihen asti ennen kuin putkiremontti tulee. Maali on kyllä pysynyt yllättävän hyvin kiinni, mutta ei täydellisesti. Varsinkin suihkukaivon ympäriltä maalia on lähtenyt irti, mutta kuivista alueista on pysynyt hyvin. Toisaalta maalin irtoaminen ei ollut yllätys, koska maaliahan ei ole varsinaisesti tarkoitettu lattiakaakeleille. Se miksi Luja valittiin oli oikeastaan sen kiiltoaste. Ronsealia sai ainakin vuosi sitten vain kiiltävänä, joka oli meidän makuun aivan liian kiiltävä. Sen sijaan Lujaa taas sai puolihimmeänä, joka oli huomattavasti parempi vaihtoehto. Ja löytyyhän tuosta Lujasta myös huomattavasti enemmän värivaihtoehtoja.

   Täällä odotetaan sohvaa ja kameraa jo kuumeisesti. Tosin sohvan kanssa tuli lisämutkia matkaan, joten se ei ole ihan heti tulossa :/

   Poista
 2. Kiitos nopeasta vastauksesta. :)
  Meilläkin ajatuksissa pieni kasvojen kohotus ennen kaakelien vaihtoa... Katsotaan, mihin päädytään.
  Meiju

  VastaaPoista
 3. Haluaisin myös vielä kysyä tuosta lattiasta, kun olen meillä kotona harkinnut samaa. Oliko maalin irtoilu niin häiritsevää, että sen nähneenä et enää tekisi urakkaa uusiksi, jos saisit päättää? Laitoitko lattiaankin pohjamaalin? :) Jälki näyttää kyllä kuvissa hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Minuakin tämä kiinnostaisi kun vanhempien kylppäri kaipaisi pienen budjetin kasvojenkohotusta...

   Poista