tiistai 6. marraskuuta 2012

Ja siitä se ajatus sitten lähti..Reilu 4 kk:ta sitten (kesäkuussa 2012) asuin lasteni ja mieheni kanssa Vuosaaressa vastarakennetussa rivitalossa. Olimme mieheni kanssa tulleet kuitenkin siihen tulokseen, että haluamme päästä takaisin Helsingin sykkeeseen ja keskustaan asumaan. Ja jotenkin yllättäen löydettiin itsemme selaamasta myynti-ilmoituksia akselilta Katajanokka-Kaivopuisto-Eira-Punavuori.

Muistan vieläkin kuin eilisen päivän, kun kävimme katsomassa nykyistä kotiamme asuntonäytössä ja sanoin miehelleni, että ei kiitos, lähdetään pois. Tämä asunto on aivan kamala. Jokin sai minut kuitenkin vaihtamaan pari sanaa välittäjän kanssa, joka onneksemme ehdotti muutostöitä, joita asunnossa voisi tehdä..ja siitä se ajatus sitten lähti. Nyt neljä kuukautta myöhemmin rakastan kotiani, jossa näen kädentyöni ja ehkä vähän hullujakin sisustusideoitani. Vaikka asunnon kaikki pinnat on uusittu, halusin kuitenkin säilyttää vanhan ajan henkeä.

Kerrostalokotimme on rakennettu vuonna 1911 ja ennen remonttia huoneisto oli kaksio keittiöllä. Edellinen omistaja oli vielä yhdistänyt kaksi yksiötä toisiinsa ja nyt remontin jälkeen meillä on 2mh+olohuone avokeittiöllä. Suurin muutos asunnossa oli vanhan keittiön purku ja uuden keittiön rakennus vanhan makuuhuoneen puolelle. Muutosta helpotti kuitenkin se, että makuuhuoneessa oli ollut aiemmin keittiö ajalta kun asuntoja ei oltu vielä yhdistelty. Rakensimme myös uutta seinää ja purimme vanhaa pois. Kiitos kirvesmies-isälleni, kaksi viikkoa asunnon oston jälkeen meillä oli kaksi uutta makuuhuonetta, uusi keittiö ja suurin osa pintatöistä tehtynä. 

Sen jälkeen olikin aika muuttaa asuntoon ja jatkaa "pientä pintaremonttia". Vaikka asunto onkin pieniä viimeistelyjä vaille valmis, luulen, että kokonaan valmis se ei tule silti olemaan koskaan. Mielessäni on vielä sen verran sisustusideoita jäljellä, että asunto tulee varmasti kokemaan vielä pieniä muutoksia jatkossa.

Blogiini ilmestyy varmasti myös kuvia Helsingistä minun silmin sekä toisesta intohimostani eli ruuanlaitosta ja varsinkin leipomisesta. Mistä on siis tämä blogi tehty? Sokerista ja maalipurnukoista.

1 kommentti:

  1. Kiva esittelyteksti. <3
    Ja tiedä, vaikka olisimme olleet naapureita, Vuosaaressa asumme nimittäin... ;)
    Jään taustalle seurailemaan, millainen teidän kodista muodostuu. Sisustushan ei ole ikinä valmis...

    VastaaPoista