perjantai 9. marraskuuta 2012

Maalattu "tiiliseinä"

Tämän päivän opetus on selvästikin ollut, että elämä on täynnä yllätyksiä ja sattumia. Aamulla oli kova tarkoitus päästä iltapäivällä kirjoittamaan tänne kahdesta ideastani, jotka kuuluvat Top5 ideoihini ja joista mainitsin pari päivää sitten; maalatusta tiiliseinästä ja liitutaulusta, joka sai naisen muodot. Noh, aamulla kun heräsin, niin eikös tietokone ollut rikki, eikä koko kone auennut (ja ei, siitä ei loppunut akku). Aamu-uutiset jäi sitten lukematta. Seuraavaksi aukaisin puhelimella facebook-uutiset ja mitä sieltä osui silmään; Tikkurilan päivityksen, jossa mainostettiin Kirsin tekemää "tiiliseinää" Tää ois tän koti-blogissa. Uskomatonta! :) Mun on pakko sanoa, että Kirsinkin tekemä "tiiliseinä" on todella hieno! Ja mikä idea ;)

 Tässä mun versio maalatusta tiiliseinästä sekä tee-itse-liitutauluista, joista kirjoitan uuden tekstin yhdessä muiden tuunauksien kanssa, joissa olen käyttänyt liitutaulumaalia.  

Tiiliseinän tein maalarinteipillä ja maalamalla seinän Tikkurilan Tunto Hieno -maalilla, jota jäi yli keittiön seinän maalauksesta. Pohjamaalasin seinän ensin maalarinvalkoisella pohjamaalilla, jonka jälkeen vuorossa oli pari 50 metrin maalarinteippirullaa.   
Teippasin ensin vaakarivejä laserin avulla ja sen jälkeen pystyyn. Tiilien korkeus on noin 5 cm ja leveys noin 18 cm. Pakko kyllä myöntää, että välillä oli aikamoista säätämistä, että laseria sai aina nostettua sen sopivan 5-7 cm. Sen jälkeen tein kuvion mattoveitsellä, eli jokaisesta pystyrivistä joka toinen pätkä pois. Näin jokaisen tiilen yläpuolinen tiili on puolessa välin alempana olevaa tiiltä kohti. Aikaa taisi mennä kokonainen päivä, mutta sen jälkeen olikin helpompi osuus eli maalaaminen. Maalin levitin kapealla tapettilastassa, jotta pintaan tulisi hiukan kuviota. Testasin myös tehdä kuviota tiskiharjalla, mutta silloin maalia tarvitaan paljon enemmän, enkä usko, että maali olisi riittänyt koko seinän kuvioimiseen sillä tavoin. Lopuksi tietysti vielä piti ottaa maalarinteipit pois heti maalaamisen jälkeen. Tässä kuva vielä valmiista seinästä sekä sekasortuisesta eteisestä, jolle en ollut tehnyt vielä mitään tässä vaiheessa.
Ja kyllä, olen ylpeä itsestäni. Vitsit, ei me kaikki naiset olla aina vaan peukalo keskellä kämmentä maalaushommissa. Tiiliseinä tuo mielestäni sopivasti rouheutta vanhaan asuntoon. Tässä asunnossa ei taida tosin olla enää jäljellä yhtään ainoaa vaaleaa ja tasaista seinää, vaan jokainen seinä on saanut ylleen joko väriä tai kuviota. 

Ja tässä vielä pari kuvaa liittyen seuraavaan postaukseen;


2 kommenttia:

  1. Mukava blogi, Katja :) Hyvä idea tuo liitutaulumaali tuohon lasten pöytään! Ja toki muutkin ideat!

    T: Ellu :)

    VastaaPoista