lauantai 16. maaliskuuta 2013

Bloggari-ilta by Tikkurila

Olin eilen ensimmäistä kertaa Tikkurilan järjestämässä bloggari-illassa ja ylipäätänsäkin ensimmäisessä bloggari-illassa. Illan aikana saimme kuulla infoa Tikkurilan Tunto ja Helmiäismaaleista sekä tulevista väritrendeistä. Pääsimme myös kokeilemaan itse työsaliin erilaisia maaleja. Oli myös kiva tavata ihmisiä blogien takaa.

Varsinkin tulevat väritrendit oli erittäin mielenkiintoinen aihe. Mukana oli myös muutama yllätys, ainakin minulle. Harmikseni minulla ei ollut kameraa, eikä muistiinpanovälineitä mukana, joten muistin varassa ollaan. Sen kuitenkin muistan, että trendivärejä tulevat olemaan sinisen sekä turkoosin eri sävyt että keltainen. Ei välttämättä kirkas keltainen, vaan enemminkin tummempi keltainen (kuten leijonankeltainen). Myös liukuvärjäys ja multicolor tulee olemaan enemmän IN. Jos 2000-luvun kymmenen ensimmäistä vuotta mentiin aika harmaa-linjalla niin nyt tulevat värit sitten rytinällä. Myös käsitöiden arvostus kasvaa, oli kyseessä huonekalu tai muu sisustuksellinen elementti. Myös Art Deco, metallit ja 50-luvun tyyli nostaa päätänsä. Hyvä juttu on se, että tulevista trendeistä löytyy varmasti jokaiselle varmastikin jotain, joka tuntuu tutulta ja hyvältä. Unohdin varmastikin muutaman, mutta ainakin jotain jäi mieleen.

Maaleista mielenkiintoa herätti varsinkin Tunto Kivi, joka oli oikeastaan ainoa esittelyssä ollut maali, jota en ole vielä kokeillut. Ja voitte vaan uskoa, onko pää nyt täynnä ideoita mihin sitä voisi meillä käyttää. Joten saas nähdä miten käy. Päässä pyörii kyllä miljoona muutakin ideaa, mitä Tikkurilan maaleilla voisi toteuttaa. Ilta oli siis kovin inspiroiva. Eilen kotiin päästyäni olisin halunnut samantien käydä tuunailemaan jotain, mutta ehkä klo 22 ei ole paras aika käydä maalailemaan :)

Tuunausvimmaa ei helpota yhtään myöskään se, että saavuin illalla kotiin kassin kanssa, josta löytyivät nämä:


Joten ensi viikolla maalipensseli heiluu varmastikin :)  Ja kun maaleihin nyt päästiin, niin kasasin tänään kaikki sisällä olevat maalit yhteen ja niitä löytyi 27 purkkia. Määrästä puuttuu vielä isot pytyt, joilla on maalattu seinät ja katot, joten 30 paremmalle puolelle menee. Jos joku keksii jonkun hyvän idean, miten nuo maalipurkkien kannet saisi jatkokäyttöön ja esille tauluksi, niin saa kertoa.


Värikästä viikonloppua kaikille! Nautitaan auringosta ja ihanasta ilmasta :)

18 kommenttia:

 1. Mulle tuli yksi idea kansien esillepanosta. Irrottaa ne muovitulpat kansista, kiinnittää tauluksi sopivaan pohjaan osan kansista sisäpuoli esillepäin ja niiden päälle satunnaisesti limittäin/ lomittain/ toisiaan peittäen ja paljastaen muita kansia. Alle jäävät kannet voivat näkyä reilusti päällä olevien välistä ja tulppien jättämistä aukoista. Eli sellainen kolmiulotteinen kodin värimaailma. Jos siitä ei tee liian pientä, voi uuden maalin myötä löytää sillekin aina paikan, ainakin pienempien kansien osalta.

  Ajatusta tukisivat ehkä parhaiten nämä kuvat:
  http://static.allbackgrounds.com/bg/paint-splodges.jpg http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/149272/149272,1265538104,8/stock-photo-colorful-paint-splatter-background-46124968.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ideasta! Tuollaista ideaa voisikin kokeilla :)

   Poista
 2. Oli varmasti mielenkiintoinen ilta.=) Pääsispä itsekkin tuollaisiin. Odotan mielenkiinnolla, mitä saat maaleilla aikaan.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä. Käypä katsomassa Tikkurilan sivuilla Viihde-osioo ;)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen ilta teillä ollut! Odotan innolla omaa Tikkurilapäivää ensi viikolla. :)
  Ja aika hieno kokoelma purkkeja on on teille(kin) kertynyt! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita purkkeja kertynyt jo jonkun verran :) Mukavaa Tikkurilapäivää ensi viikolle! :) Ootko menossa käymään ihan siellä Tikkurilan koulutuspaikassa? :)

   Poista
 4. Oho onpa teillä purkkeja :D Mä laitoin jo tuon kirjan eteenpäin, anoppi sai sen kiitokseksi koiranhoidosta :) Kirja kun oli ihan hänen tyylisensä, hänellä on aina noita projekteja :) Mehän voitais aktivoitua ja tehdä yhteistyössä muillekin firmoille ehdotuksia bloggari-illoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita kerääntynyt muutama :D Ja joo, mukana ollaan! Olisi kyllä mahtavaa, jos muitakin bloggari-iltoja järjestyisi :)

   Poista
 5. vau ihanilen tuota maalipurkki kokoelmaa, aina löytyy sopiva väri kotoa. Taidat olla innokas maalari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värejä kyllä löytyy :) Ja kyllähän mä mielelläni maalailen :) Välillä tuntuu, että maalailisin enemmänkin, jos maalauskohteita vaan olisi enemmän. Mutta seiniäkään ei viitti joka kuukausi uusiksi maalata :D

   Poista
 6. Oli tosi kiva tavata sutkin :)
  Mun täytyy illalla tutkia rauhassa sun blogia vähän tarkemmin.

  Mä muuten lähden sitten mielelläni mukaan tuohon Miian ehdottamaan rinkiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Oli kyllä kivaa tavata :)

   Yritin jo eilen etsiä blogiasi, mutta luulin että Willa oli Villa, joten en sitä varmaan sen vuoksi löytänyt. Onneksi jätit kommentia, niin pääsen tutustumaan myös blogiisi :)

   Ja joo, mukaan vaan. Katotaan mitä saadaan aikaiseksi :)

   Poista
 7. Onneksi löysin Pesänrakentaja Miian kautta tämän blogisi, kun en millään muistanut nimeä muuten :)
  Ilta oli antoisa, tällaisia soisi olevan kyllä lisää!

  Ja oli myös tosi kiva löytää uusia blogeja! Täytyykin tutustua tähän sinun blogiisi tarkemmin! Kaikesta päätellen olet maalaillut jonkin verran ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että jätit viestiä, niin pääsenkin kurkkimaan sunkin blogiin. Itsellänikin unohtui melkein kaikkien blogien nimet samantien :) Ja ilta oli kyllä tosi mahtava. Toivottavasti tosiaan samanlaisia tulee lisää :)

   Ja kiva, että tulit vierailemaan myös blogissani. Täällä on tosiaan jonkun verran maalailtu :D Se on varmastikin yksi lempipuuhistani :)

   Poista