maanantai 21. lokakuuta 2013

Lontoon nähtävyydet osa 1

Meillä on matka puolessa välin täällä Lontoossa. Oltiin viimeksi koko perhe Lontoossa viime syksynä ja nyt tultiin takaisin taas käymään täällä. Mikään ei ole juurikaan muuttunut ja Big Benkin seisoo edelleen samassa sillansuussa. Nyt kun lapset ovat vähän isompia ja meillä on mukana vain yhdet matkarattaat, niin ollaan matkusteltu paljon metroilla, kun viimeksi kuljettiin enemmänkin kävellen. Lontoon metroverkosto on kyllä helppokäyttöinen, mutta isommilla rattailla metron käyttäminen oli kyllä hiukkasen raskasta, kun portaita on lähemmäs jokaisella asemalla hisseistä huolimatta.

Nyt ollaankin käyty kahtena päivänä useammassa turistirysässä katsomassa näyttävätkö ne vuoden takaiset turistikohteet edelleen samoilta :) Eilen me käytiin päivällä Natural History Museumissa (Luonnonhistoriallisessa museossa) sekä Science Museumissa (Tiedemuseossa). Luonnonhistoriallinen oli jo tuttu paikka, mutta dinosaurukset jaksavat vieläkin kiinnostaa meidän lapsia. Tiedemuseo oli myös vierailunarvoinen kohde varsinkin pojalle. Kummassakin museossa oli kyllä yllättävän paljon koululaisryhmiä, kun ottaa huomioon, että oli lauantai. Museoiden jälkeen meillä oli tarkoitus mennä vielä Kensington Gardensiin, mutta vesisateen takia mentiinkiin lataamaan akkuja hotellille. Illasta mentiin vielä käymään London Eyessa, joka jäi viimeksi välistä. Pakko kyllä sanoa, että Lontoo ei ole läheskään yhtä vaikuttava yläilmoista kuin esimerkiksi New York. Toisaalta eipä Lontoo olekaan pilvenpiirtäjien kaupunki. Ostettiin nopeamman jonon liput ja niillä pääsi kyllä nopeammin jonoista, mutta toisaalta lysti oli kyllä mielestäni turhan kallista näkymiin nähden. Samalla puolella jokea on myös The Shard, joka on Lontoon uusin pilvenpiirtäjä ja korkein rakennus. Siellä hinnat ovat samaa tasoa, mutta näkymien luulisi olevan paremmat.Tänään me aloitettiin päivä tutustumalla Golden Hinde II:een, joka on mallinnos Sir Francis Draken käyttämästä maailmanympärysmatkan tehneestä laivasta 1500-luvulla. Poika sanoo laivaa merirosvolaivaksi ja siltä se vähän näyttikin. Sen jälkeen jatkettiin matkaa Tower Bridgen kautta London of Toweriin, joka kyllä tarjosi rahalle vastinetta. Taidettiin olla alueella parisen tuntia, jonka jälkeen suunnattiin syömään. Löydettiin sata metriä turistialueen jälkeen aivan loistava italialinen ravintola nimelä Zizzi. Suosittelen kyllä lämpimästi ravintolaa kaikille siellä suunnassa kävijoille! Jopa lasten pastakin oli miljoona kertaa parempaa kuin itse keittämä pasta :D Sen lisäksi vielä hinta-laatusuhdekin oli enemmän kuin kohdillaan. Syötiin kaikki neljä kolmen ruuan päivällisen ja maksettiin siitä noin 50 puntaa eli noin 60 euroa.


Ruokailun jälkeen seikkailtiin vielä St. Paulin katedraalin kautta Regent Streetille ja käytiin ostaa lapsille Hamley'silta lelut ja tultiin takaisin hotellille lepäämään ja rakentamaan legoja :D Mä en voi kyllä olla kuin ylpeä pienistä maailmanmatkaajistani, jotka ovat jo niin tottuneita pikku matkustelijoita. Kaiken reippauden jälkeen pojallakin on vielä kova halu koko ajan oppia englantia ja pelkään jo, että ÄITI sanaa unohtuu kohta kokonaan :D Lasten kanssa matkustelua helpottaa varmasti myös se, että me otetaan vanhempina lapset huomioon niin tekemisen, ruokailun kuin jaksamisenkin suhteen. Aikuisten menoille ja matkoille on sitten omat aikansa.Mukavaa maanantaina kaikille! :)

7 kommenttia: