torstai 24. lokakuuta 2013

Jouluinen lastenhuone

Esittelyssä vielä viimeinen talvinen huone eli lastenhuone. Lastenhuoneen ehdoton jouluinen juttu on tekemäni joulukalenteri. Vaijerissa roikkuvat värikkäät lyhdyt saivat jäädä vielä toistaiseksi roikkumaan vaikka vähän niiden kanssa arvoinkin. Mitään isompia muutoksia ei ole lastenhuoneeseen muutenkaan tullut kuin vain ostettiin vähäsen aikaa sitten Vallilan värikäs räsymatto ja lasten pehmolelut ovat saaneet uuden säilytyspussin.


Joulukalenterin kasasin yhteen washiteipistä, valosarjasta, valkoisista lahjapusseista (joiden sisälle laitoin pienet yllätykset), pienistä puisista pyykkipojista ja numerotarroista. Ihme kyllä, mutta lapset ovat antaneet olla yllätyspussit ihan rauhassa, eikä niitä ole vielä tyhjennetty - tai sitten en vain ole vielä huomannut niiden tyhjentymistä :D


Vanhat ja perinteiset punapahviset tontut piti kyllä laittaa tänäkin vuonna ikkunaan kurkkimaan, mutta parat olivat kärsineet niin pahasti joululaatikossa etteivät ne enää olleet oikein siistin näköisiä. Piirsinkin sitten liitutauluseinään tonttu-ukkoja hyppimään yhden pahvitontun avulla :) Liekö tässä vielä kerkeisi jatkamaan piirrustusta parin kuukauden aikana lisää?!


Niin ja ne DC-Fix-kuviotkin ovat saaneet poistua joulun tieltä :) Ja aika hyvin ne lähtivätkin irti. Ainoastaan yhdestä vaaleanpunaisesta ovesta huomaa läheltä, että siinä on joskus ollut jotain kiinni, mutta maali ei kuitenkaan lähtenyt mukana kokonaan. 


Toisella puolella huonetta mennään aika samoilla linjoilla kuin ennenkin :)


Tuska mitä pikselimössöä taas näkyy näissäkin kuvissa :/


Mutta oli mulla pari kysymystä myös teille sinne ruudun toiselle puolelle! Lontoon matkalta olen nimittäin 4 loistavaa joululehteä rikkaampi ja haluaisin jakaa osan niistä saaduista ideoista myös teidän kanssanne. Tänään mietinkin, että voisin pyhittää joko marraskuun tai joulukuun ihan vain puhtaasti jouluisille DIY-vinkeille ja tehdä jonkinlaisen DIY-joulukalenterin, koska ideoita ja vinkkejä riittäisi nyt kyllä jaettavaksi. Kaikki olisivat tietysti itse kokeilemiani ja pääpointtina voisi olla se, että niiden valmistaminen onnistuu pikkurahalla. Kysymykset kuuluvatkin näin: Kumpi on sinun mielestäsi parempi kuukausi joulun valmisteluun ja pieniin jouluisiin DIY-projekteihin: marraskuu vai joulukuu? Ja loihditko joulun taian mielummin itse tekemällä vai luotatko mielummin valmiisiin kaupasta ostettaviin joulukoristeisiin? 

                                        Mukavaa torstaita kaikille! :)

18 kommenttia:

 1. Todella hieno toi valosarja joulukuusi seinällä. Mieleni katson jouluisia juttuja jo marraskuussa.

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitää antaa marraskuussa joulukuusestakin paremmat vinkit vielä :)

   Poista
 2. Ehdottomasti marraskuu. Silloin voisi itse vielä ehtiä kokeilla samoisia DIY-juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että marraskuu antaa enemmän aikaa kokeilla DIY-juttuja :)

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Tuo kalenteri on tosi kiva idea! Marraskuuta kannatan minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuosta kalenterista tuli kyllä yllättävän kiva :)

   Poista
 4. Marraskuulle multakin ääni, kuulostaa loistavalta idealta.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa tunnelmaa näissä kuvissa. Pikselimössön saa pienemmäksi ainakin siten, ettei nosta ISO-lukua liian korkealla kuvia hämärässä otettaessa. Kyllä marraskuu on DIY-projekteille se paras kuukausi, niin ei tule kiirus ja ennättää nauttia omien kätöstensä jäljistä. Minä tykkään itse tuunata jouluksia kaikenlaista kivaa, mutta kyllä meillä on myös kaupastakin hankittuja joulujuttuja - niin ja kirppareilta, sieltä löytyy usein vaikkas mitä ihanuuksia, myös jouluksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuon ISO-luvun kanssa leikkiminen on ollut vähän vaikeaa, kun ei ole ollut jalustaa ja valotusaikakin on mennyt turhan pitkäksi. Toivottavasti nyt helpottaa, kun ostin vihdoinkin jalustan, niin valotusaika saa mennä rauhassa vähän isommaksi. Pitäisi käydä itsekin kirppareilla joulun alla katsomassa mitä sieltäkin löytyy :)

   Poista
 6. Kivan näköinen lastenhuone ja hauska tuo joulukuusi. Kiva idea ja varmasti lapsille mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Poika taisi ainakin olla mielissään kalenterista, kun se seinälle ilmestyi :)

   Poista
 7. Marraskuu on mielestäni parempi :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mielettömän upea tuo kalenteri. <3
  Ja tietysti koko huone. :)

  VastaaPoista
 9. Kalenteri olisi mieletön idea! Erittäin mielelläni sellaista seuraisin ja nimenomaan marraskuussa, jolloin ehtisi vielä itsekin mukaan väkertelytalkoisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla :) Eiköhän tuo kalenteri onnistu marraskuussa ;)

   Poista