maanantai 29. heinäkuuta 2013

Upea Versailles

Tultiin eilen kotiin pieneltä minilomalta Pariisista. Pääsimme mieheni kanssa nyt vasta ensimmäistä kertaa kahdestaan ulkomaille ilman lapsia. Ja oikeastaan vasta nyt olinkin valmis jättämään lapset hoitoon pariksi yöksi. Suuntasimme mieheni kanssa sinne mistä yhteiset matkamme aloitimmekin eli Pariisiin. Viisi vuotta sitten teimme ensimmäisen reissun Ranskaan, kun kiersimme maata ympäri kahden viikon ajan. Silloin lensimme ensin Pariisiin ja sen jälkeen olen aina halunnut palata Pariisin takaisin. Kävimmekin vähän aikaa sitten Pariisissa Disneyland-matkan yhteydessä, mutta silloin matka oli vähän erilainen lasten kanssa.

Nyt saimmekin ottaa kaiken irti ranskalaisesta tunnelmasta nautiskellen ruuasta ja kävelemällä pitkin kauniita katuja. Matkan kohokohta oli kuitenkin vierailu Versaillesin palatsissa ja puistossa, jonne pääsee kätevästi RER C -junalla puolessa tunnissa Pariisin keskustasta. Kuten niin monessa muussakin turistikohteessa, myös täällä sai jonottaa lippuja ja sisäänpääsyä kiitettävän pitkään. Lippuja sai ostettua jo heti juna-aseman viereisestä pikku myymälästä tai palatsin luonta, mutta nopeiten liput sai automaatteista, jotka olivat viimeisessä nurkassa erillisessä rakennuksessa palatsin sisäänkäynnin vieressä. Itse sisäänpääsyjonossa odotimmekin 45 minuuttia. Monta kertaa tuli kyllä mieleen, että tänne en kyllä tulisi missään nimessä lasten kanssa. Sen verran paljon siellä sai seisoskella. 

Onneksi sentään näkymät olivat jo huikeat sisäänpääsyportilla. En tiedä olenko ikinä missään nähnyt niin paljon kullalla päällystettyjä yksityiskohtia.


 

Ensimmäisenä tutustuimme Mesdames´Apartments -siipeen, jossa asuivat Kuningas Louis XV:n tyttäret Adélaine ja Victoire. Voi vaan kuvitella minkälaista elämää tyttäret ovat eläneet näissä hulppeissa oloissa.
Mesdames´ Apartments -siiven jälkeen näimme vuonna 1710 valmistuneen Louis XIV:n rakennuttaman kappelin, jonka katosta löytyi valtava kattomaalaus.Uskomattoman upeita kattomaalauksia löytyi myös toisen kerroksen Hercules, Abundance, Venus, Diana, Mars, Mercury ja Apollo Saloneista. En voi kuin ihmetellä näitä mestarimaalauksia. Sitä kuinka monta tuntia näihin on mennyt ja missä asennoissa maalauksia on maalattu. Ja kultaa, sitä löytyi niin katoista kuin huonekaluista.
Ehdottomasti upein huone oli kuitenkin "peilisali" Hall of Mirrors.


Yläkerrasta löytyi myös esimerkiksi kuninkaan makuuhuone, mutta kuvaaja taisi olla siinä vaiheessa niin haltioissa, ettei kuvia tullut juuri enää otettua sisätiloista ;)

Palatsin jälkeen vuorossa oli puisto, joka ei ollutkaan ihan pieni puisto, vaan valtavan kokoinen puisto täynnä metsäalueita, istutuksia, kävelykatuja, patsaita ja suihkulähteitä. 


Bacchus Fountain


Mirror Fountain


King´s Garden


Colonnade Grove

 

The Apollo Fountain


 The Encelade Grove

 

The Grove of Apollo’s Baths


The Three Fountains


Olen kyllä iloinen, että yksi Euroopan hienoimmista paikoista on tullut nähtyä. Ehkä jonain päivänä pääsen tännekin vielä palaamaan ja ihastelemaan upeaa arkkitehtuuria, hohdokkaita huonekaluja sekä kävelemään satumaisen kauniiseen puistoon. Mukavaa maanantaina! :)

4 kommenttia:

 1. Ihan henkeäsalpaavia maisemia!!! Varmasti ollut aivan ihana reissu! :) Ja niin hurjaa ajatella että tuolla on joskus asuttu..siis vau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi ihana reissu ja maisemat olivat mitä kauneimmat :) Mutta on se kyllä aika uskomatonta, että tuolla on joskus asuttu ja missä oloissa :)

   Poista
 2. Versailles on kyllä vertaansa vailla. Kävimme siellä kauan sitten, ja silloin olimme jonkun ryhmän mukana, ja pääsimme melkein suoraan sisään. Ihana toi sun mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Versaillesissa taisi nyttenkin päästä huomattavasti nopeammin sisään, jos matkusti ryhmän mukana. Ei ryhmien sisäänkäynnillä ainakaan pahemmin jonoja näkynyt :) Versailles on kyllä todellakin vertaansa vaille. Vieläkin on vaikea uskoa, että siellä on todellakin joskus eletty :)

   Poista