lauantai 27. heinäkuuta 2013

Reseptejä lastenjuhliin

Täällä on mennyt viikko taas hujauksessa. Eilen tultiin lasten kanssa parin päivän lomalta Savonlinnasta ja tälläkin hetkellä ollaan vähän muissa maisemissa. Viime viikonlopun sokerihuuruistakin kun on nyt selvitty, niin laitan tänne vielä tarjottavien ruokien reseptejä lukijan pyynnöstä ja muistoksi tuleviin synttäreihin.
Meidän neidin synttärien ruokalista näytti aikalailla tältä:


-Täytekakku

-Macaronit

- Cake Popsit

-Amerikkalainen juustokakku

-Mansikkaleivokset

-Raparperimuffinssit valkosuklaavaahdolla

-Lihapullat ja prinssinakit

-Coctailpiirakat munavoilla

-Tikkareita, karkkikeppejä ja vaahtokarkkeja

Olen aika laiska keksimään itse reseptejä, joten aika paljon tulee testattua muiden valmiita reseptejä. Synttäreillä olen monta vuotta jo luottanut Kinuskikissan resepteihin ja samoin tein myös tänä vuonna.

Tytön prinsessakakkuun tein sokerikakkupohjan, jonka resepti löytyy täältä. Teen yleensä pohjan edellisenä iltana ja täytän sen yötä vasten. Meillä lapset tykkäävät eniten perus kerma-mansikkahillo-täytteestä, jota olen käyttänyt melkein kaikissa täytekakuissa. Kuorrutan kakun myös illalla kreemillä, jonka ohje löytyy täältä ja päällystän kakun sokerimassoilla. Tytön kakun päällystin Renshaw-sokerimassalla, joka oli tosi helppo työstettävä ja hyvänmakuinen myös. Kyseistä sokerimassaa saa esimerkiksi Confetista.


Kinuskikissan sivuilta löytyy myös ohje herkullisiin sitruunanmakuisiin Cake Popseihin. Resepti löytyy täältä. Cake Popsit ovat kyllä helppotekoisia, vaikka vievätkin vähän enemmän aikaa. Tällä kertaa myös päällystin Cake Popsit Confetista saatavalla vaaleanpunaisella Wiltonin Candy Melts-suklaanapeilla.Viime vuonna herkuttelimme myös raparperimuffinsseilla, kuten myös tänäkin vuonna. Ohje herkullisiin muffinseihin löytyy täältä. Raparperien sijaan pitäisi joskus koittaa myös marjoja. 
Siskoni noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, joten viimeisen vuoden aikana on ollut kiva kokeilla myös erilaisia gluteenittomia reseptejä. Muokkasinkin mansikkaleivosten ja amerikkalaisen juustokakun reseptin myös siskolleni sopivaksi vaihtamalla tavalliset digestive-keksit gluteenittomiin digestive-kekseihin. Gluteenittomat digestive-keksit ovat myös siitä hyviä, että niiden maku tai rakenne ei juurikaan eroa tavallisista digestive-kekseistä. Mansikkaleivosten resepti löytyy täältä ja amerikkalaisen juustokakun resepti täältä.Toinen luottosivustoni taitaa olla Valion oma reseptihaku, josta löytyy amerikkalaisen juustokakun lisäksi myös erittäin hyvä Macaron-ohje, joka löytyy täältä. Olen kokeillut reseptiä lähemmäksi 10 kertaa, eikä se ole pettänyt ikinä. Ohje on helppo ja macaronit tosi hyviä!Suolaista oli tällä kertaa aika vähän tarjolla, koska aika loppui kesken, mutta vakiolihapullat sentään kerkesin leipomaan :D Meillä lihapullien kanssa tarjoillaan yleensä prinssinakkeja coctailtikuissa ja varsinkin lapset tykkäävät kovasti näistä. Lihapullaohjeeni on vanhaa perua lukion kokkikirjasta, jonka olen säilyttänyt tähän asti, mutta harmi, että kirja ei ole nyt mukana, niin en saa jaettua reseptiä teille.  

Lopuksi leivoin vielä perhoskeksejä, joiden ohje on suoraan Koristeelliset Kakut-lehdestä ja ohje löytyy täältä

Pahoitteluni, että kuvat on pitkälti samat kuin edellisessä postauksessa, mutta kai ne samat kuvat menevät vielä tämän kerran :) Kamerassa riittäisi kyllä uusia kuvia useampaan postaukseen, mutta vielä pitäisi löytyä aikaa jostain niiden jakamiseen. Mutta seuraavalla kerralla varmasti postausta meidän lasten uudesta kerrossängystä, joka on vihdoinkin saapunut.

Hyvää viikonloppua kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti