tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pariisin lumoissa

Vielä "pari" kuvaa Pariisista. Kaupunki on ehdottomasti yksi kauneimmista näkemistäni kaupungeista. Sen vanhat historialliset kohteet ja kauniit puistot tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Voisin viettää kaupungissa vielä useammankin päivän, eikä sieltä loppuisi nähtävyydet kesken. Nyt viikonloppuna keskityimmekin Versaillesin lisäksi Seine-joen etelänpuoleiseen osaan. Kävelimme ensimmäisenä iltana Luxembourgin puistolta, jossa hotellimme oli, Eiffel-tornille ja sieltä takaisin jokea pitkin hotellille. 

Armeijan museo "Musée de l´Armée"


 Sotilasakatemia "École Militaire"


Eiffel-torni
"Grand Palais"


 

 "Institut de France""Notre Dame"

 

Toisena päivänä Versaillesin jälkeen kävimme ensin ihastelemassa Oopperataloa ja matkasimme sen jälkeen Le Marais -kaupunginosaan, joka tunnetaan Pariisin aristokraattien ja kuninkaallisten asuinalueena aina 1700-luvulle saakka. Paikka olikin täynnä historian havinaa kapeine katuineen ja ajan saatossa hiukan vinoon kääntyneine kerrostaloineen. Le Maraisista lähdettyämme suuntasimme kohti hotelliamme. Matkalla nähtiin mm. Pompidou-keskus ja uskomattoman hieno Pariisin kaupungintalon.

Matkalla iski tietysti myös nälkä. Illalla parin tunnin etsimisen jälkeen viisastuttiin sen verran, että jos haluaa syödä oikeasti kunnollista ruokaa, niin kannattaa suunnata turistinähtävyyksistä vähän kauemmaksi ja vähän pienemmille kujille. Me löysimme lopulta erittäin hyvän ravintolan hotellimme vierestä, ravintola Le Luxembourgin. Hinnat olivat vähän Suomen hintoja halvempia, mutta ruoka oli Kämpin ravintolan tasoista. Matkalla tuli myös herkuteltua perinteisillä ranskalaisilla herkuilla kuten macaroneilla, crépeillä sekä créme brûléella. Niitä vaan ei voinut jättää väliin! Nam!

I <3 Paris!

6 kommenttia:

 1. Ihan uskomattoman hienoja kuvia! Varmasti ihana reissu teillä ollut. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun jaat näitä kuvia, mä niin fiilistelen!!! Olis unelma joskus päästä tuonne!! :) Aivan uskomattoman upea kaupunki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva että joku fiilistelee mun kanssa näitä kuvia :D Pariisi on kyllä yksi niistä kaupungeista, joissa toivottavasti jokainen pääsisi joskus käymään :) Se on kyllä ihan mieletön kaupunki! <3

   Poista
 3. Ihania kuvia, oi kunpa tunne pääsisi uudestaan. Nuo rautaparvekkeet ovat niin viehättäviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) toivottavasti säkin pääsisit tuonne joskus uudestaan :) Ranskalaiset parvekkeet ovat kyllä tuolla todella kauniita ja koristeellisia <3

   Poista