keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kärpänen lensi kattoon

Sain maanantaina iloisen paketin, josta "lensi" meidän kattoon vihreä ääntä pitävä kärpänen. Kyseessä on Paola Suhosen suunnittelema hauska Lento-palovaroitin, joka kuuluu Jalo Helsingin tyylikkääseen ja leikkisään palovaroitin-sarjaan.Kun törmäsin näihin palovaroittimiin ensimmäistä kertaa, ihastuin täysin niiden muotoiluun. Kiitos suomalaisen muotoiluosaamisen, tavallisesta ja tylsän näköisestä tuotteesta on saatu vihdoinkin markkinoille tuote, joka voi olla osa kodin sisustusta. Jalo Helsingin palovaroitin -sarjaan kuuluu sekä Paola Suhosen suunnittelemat Lento-palovaroittimet että Harri Koskisen suunnittelemat Kupu-palovaroittimet. Suhosen suunnittelema vihreä Lento sopiikin nyt ihan täydellisesti meidän lastenhuoneen sisustukseen ja tuo nyt kattoonkin pienen värilaiskan. Sen lisäksi, että palovaroitin on loistava sisustusesine lastenhuoneessa, on  itselläni nyt myös rauhallinen mieli turvallisuudesta lasten nukkuessa.


En voi myöskään kehua liikaa tuotteen käyttäjäystävällisyyttä. Tiedätte varmaan kuinka rasittava se pikku nappula on siinä tavallisessa palovaroittimessa juuri sillä hetkellä kun palovaroitin soi, koti täyttyy savusta ja itse yrittää tuolilla keikkuessa toinen jalka ilmassa painaa sitä onnetonta pientä nappia? Lopulta huomaatkin irroittaneesi koko palovaroittimen irti katosta ja repineesi patterit irti koko laitteesta, ennen kuin se suostuu olemaan hiljaa! :)  Nyt on sekin ongelma hävinnyt. Lento- ja Kupu -palovaroittimissa nimittäin koko pinta toimii painikkeena, jolla voi hiljentää väärät hälytykset ja testata palovaroittimen toimintaan. Eikä yhtään pientä nappulaa.


Asennettiin palovaroitin siis eilen kattoon ja se oli todella yksinkertaista. Palovaroittimessa on 3M- teippi, jolla palovaroitin vain kiinnitettiin kattoon. Siinä ei montaa sekuntia mennyt kun palovaroitin oli jo katossa kiinni! Palovaroittimessa on myös kahdelle ruuville omat reikänsä, jos haluaa kuitenkin kiinnittää laitteen kattoon ilman teippiä. Luulen kuitenkin, että esimerkiksi vuokrakämpissä teippi on paljon mieluisampi vaihtoehto kuin reikien porailu kattoon.


Siellä se nyt on. Palovaroittimen sijainti tuotti ehkä hiukan ongelmia, kun se ei saisi olla 0,5metriä lähempänä ikkunaa eikä valaisinta ja meillä lastenhuoneessa on katossa tuo yhdistetty spotti/valokuituvalaisin, joka peittää suhteellisen ison osan lastenhuoneen katosta. Mutta hei, aika mahtavaa, että turvallisuuskin voi olla nykyään myös kaunista!

Ja kaikki te, joita vanhat palovaroittimet kyllästyttävät tai vielä pahempaa, jos palovaroitinta ei edes ole ollenkaan, klikkailemaan joko Stockmannin sivuille tänne / tänne tai Finnish Design Shopin sivuille tänne, josta löytyy koko Jalo Helsingin valikoima!

www.jalohelsinki.fi

(Postaus sisältää mainoksen. Tuote on saatu ilmaiseksi.)


Värikästä keskiviikkoa kaikille!

P.S. Aukaisin perjantaina Pariisin lentokonetta odottaessani blogini mailin, josta löytyi erittäin iloinen maili. Tuon mailin seurauksena blogini oikeaan yläreunaan on ilmestynyt uusi banneri. Täällä ollaan asiasta aika innostuneita, mutta palataan siihen vähän lisää myöhemmin ;)


5 kommenttia:

 1. Onnea tuosta bannerista! ;) ja kiva tuo palohälytin, varsinkin lastenhuoneeseen ja varmaan lapsetkin tykkäävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) On kyllä ihan huippujuttu olla muiden huippujen seurassa :) Tuo Lento-malli varsinkin on kyllä kuin tehty lastenhuoneeseen :) Ja lapsetkin saa vähän ihmeteltävää :)

   Poista
 2. Tuo palovaroitin on todella kiva. Itsekin haaveilen samanmoisesta :)

  VastaaPoista
 3. Kärpänen on kyllä hauska :) Meillä on se perinteisempi kupu! Ihana banneri! :)

  VastaaPoista