torstai 11. heinäkuuta 2013

"Äiti, milloin se kerrossänky tulee?"

Otsikon kysymys on ollut pojan päivän kysymys viimeiset kolme viikkoa. Siis siitä asti, kun tilattiin lapsille AVA Roomilta valkoinen kerrossänky. Samalla päivitetään lastenhuonetta myös niin, että siellä on tytölle omia pieniä vaaleanpunaisia juttuja. Huoneeseen on myös tulossa pienimuotoinen "viidakon eläimet" teema tekstiilein ja tauluin. Teema lähti kai liikkeelle kankaasta, jonka poika valitsi huoneeseen verhokankaaksi. Marimekon värikkäistä kankaista mieluisin oli Karkumatka-kangas, jossa kolme eläintarhasta karannutta kaverusta ovat käyneet kaupungilla ostoksilla ennen luontoon etsiytymistä.

Koska meidän 3 metrin huoneisiin on lähes mahdotonta löytää sopivia verhoja, ompelin pitkästä aikaa verhot taas itse. Mutta koska mun on lähes mahdotonta päättää sisustusjutuista samalla sekunnilla, niin jätin vielä verhojen lyhennyksen tekemättä. En siis osaa päättää miten verhot tulevat tankoon; verhokujalla, verhorenkailla vai laittaisinko verhoihin purjerenkaat :D Nyt verhot ovat tangossa verhorenkailla ja alhaalta ylipitkinä.Viidakkoteemaan sopii täydellisesti myös Finlaysonin Elefantti-pussilakanasetti. Pojalle ostin vihreän setin ja tytölle keltaisen. Vaihdettiin myös huonekalujen järjestys takaisin niin, että sänky tulee liitutauluseinän viereen ja säilytyskaapit toiselle seinälle. Liitutauluseinän numerot saivat lähteä eläinten tieltä ja maalattiinkin koko liitutauluseinä liitutaulumaalilla mustaksi. Seinälle onkin tulossa jotain värikästä eläinaiheista, jottei seinä ja huone mene liian tummaksi. Ostin myös kokeiluksi pieniä led-lyhtyjä, jotka toimivat pattereilla ja ripustin ne vieri viereen. Tarkoitus on ostaa vähän nätimpi vaijeri lyhdyille, kunhan sellaisen löydän :)


Seinälle onkin löytänyt jo tiensä Dekorosta tilattu kirjain-juliste. Vielä olisi hakusessa pöytävalo ja piirrustuspapereille tarkoitetut lehtikotelot meinasin päällystää joko värikkäällä paperilla tai tapetilla.


Myös lasten säilytyskaapit ovat saanet oman osansa muutoksesta, kun kävin ensimmäistä kertaa ostamassa dc-fixiä ja leikkelin siitä kuvioita kaappeihin. Lopputuloksen näytän, kunhan saan säilytyskaapit vielä viimeisteltyä :) Nyt on vaan pohdinnassa pitäisi liitutauluseinän vastakkainen seinä maalata esimerkiksi vihreällä tai rauhallisella harmaalla, jotta huoneessa ei olisi varmasti liian vähän väriä :D

Niin ja se kerrossänky. Se on ajattoman tyylikäs ja kaunis. Pojan valitsema.


Toivottavasti pojan ei tarvitse kysyä enää montaa päivää kerrossängyn perään ;)

Mukavaa loppuviikkoa kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Hieno tulee, nuo Avaroomin sängyt on tosi kivoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee hieno :) Ainakin lapset saavat yhteisen mieleisen huoneen :) Avaroomin sängyt ovat kyllä ihania :)

   Poista
 2. Karkuteillä on kyllä niin kiva kangas ja ihana lastenhuone teillä :) Meilläkin tykätään Finlaysonin Elefanteista. Tuo kerrossänkykin on vallan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tuo verhokankaan kuvio on kyllä tosi hauska :) Joten poika teki kyllä hyvän valinnan, kun sen valitsi :) Ja Finlaysonin Elefantit ovat kyllä kivat, vaikkakin uudet lakanat ovat meillä ensimmäiset Elefantit :)

   Poista