lauantai 5. tammikuuta 2013

Uusi öljypinta keittiön työtasoon

Eilinen ja torstaipäivä on mennyt meillä aika pitkälti keittiön ilmeen uusimiseen. Sain yhteistyönä Tikkurilan kanssa kokeiltavaksi uutta Tikkurilan Zen Työtasoöljyä, joka sisältää luonnonöljyjä sekä karnauba- ja kandelillavahaa. Nyt oli vihdoinkin tilaisuus siistiä työtaso ja hyvästellä jäljet, jotka tasoon oli jo tullut puolessa vuodessa. Samassa maalasin myös seinän vaaleammaksi, jotta olohuoneen ilme vähän kirkastuisi.


Öljy vaatii 24h kuivumisen, joten lapsiperheessä keittiön työtason öljyämiseen ei noin vain ryhdytä. Nyt lapsilla olikin mahdollisuus mennä päiväksi mummin luokse hoitoon, ja itse öljyäminen tehtiinkin jo torstaiyönä ja taso sai kuivua eilisen samalla kun maalasin seinän.

Tein pienen kuvakollaasin eri työvaiheista


Ennen käsittelyä tasossa näkyi joitakin jälkiä, jotka hioin pois. Jäljet ja liat voivat lähteä myös ihan vain astianpesuaineella, mutta ainakin meidän tasossa jäljet olivat sen verran tiukasti kiinni, että ne oli pakko hioa pois. Hiomisen ja putsaamisen jälkeen levitin öljyn, jonka voi tehdä joko siveltimellä tai kankaalla. 5-10 min jälkeen ylimääräinen öljy pyyhitään pois kankaalla ja annetaan kuivua 24h. Lopuksi kangas kastellaan ja hävitetään pois.

Ja tältä näytti lopputulos yöllä, kun olin ylimääräisen öljyn pyyhkinyt pois ja antanut hetken kuivua. Pinta on saanut jo hiukan tummemman sävyn ja öljyn tuoman kiillon huomaa heti.


Seuraavana päivänä maalasin vielä seinän Luja-maalilla. Rakastin tuota ruskean sävyä, mutta ehkä se ei ollut ihan täydellinen valinta keittiöön. Niinpä uudeksi väriksi valitsin J503 (jääruusu). Samaa sävyä löytyy muilta olohuoneen seiniltä sekä eteisestä.


Ja tässä lopputulos kun kaikki on valmiina. Tykkään kyllä kovasti tuosta tason uudesta tummuudesta, jonka öljy antaa, vaikkakin öljy itsessään on väritöntä. Tason pinta tuntuu myös paljon paremmalta kuin ennen käsittelyä. Pisteet myös öljylle sen helppokäyttöisyydestä. Tällä ilmeellä mennään sitten kohti kevättä!


Täältä ja täältä näette vielä miltä keittiö näytti ennen käsittelyä.


Hyvää viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Onpas upea lopputulos ja todella tyylikäs keittiö teillä. Tykkään hurjasti tuosta välitilan rappauksesta :)

  Mukavaa lauantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jansku! Tuo välitilan kuviointi on munkin mielestä sen verran kiva, että siihen ei kyllä kyllästy :) hyvää lauantaita sullekin <3

   Poista
 2. tosi kivan näkönen valkoisena , niin vaikka ei edellisessäkään mitään vikaa ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkäsin kyllä siitä edellisestä värinä, vaikkakin hiukkasen häiritsi ettei se mun mielestä sopinut yhteen tason värin kanssa :) onpahan nyt kokeiltu vaaleanakin :)

   Poista