maanantai 21. tammikuuta 2013

Tämän vuoden in/out-haaste

Eilinen menikin Matkamessuilla Messukeskuksessa, kun voitin sinne liput Avec Sofie -blogista. Kiitoksia Sofié! Loppuilta menikin miettiessä haasteita ja tunnustuksia, jotka sain viime viikolla. Olen tosi iloinen ja otettu näistä tunnustuksista ja haasteista. Tarkoituksena oli kirjoittaa eilen kaikki samaan postaukseen, mutta jo pelkästä haasteesta tuli sen verran pidempi, että siirrän tunnustukset seuraavaan postaukseen. 

Sain siis Pöppiksen uusi koti -blogin Pöppikseltä haasteen, jossa bloggaajan pitää kertoa omat näkemyksensä, mikä sisustusasia lyö läpi vuonna 2013 ja mikä jää unholaan kuluvana vuonna. Olen todella otettu tästä haasteesta. Kiitoksia Pöppis!
Ja tässä säännöt:


In & Out 2013 haasteessa pyydän sinua kertomaan mikä sisustukseen liittyvä asia lyö itsensä läpi ja mikä sen sijaan vaipuu unholaan kuluvan vuoden aikana? Asia voi olla esine, väri tai tyylilaji, pääasia että se liittyy sisustukseen. Kerro valintasi tekstillä, kuvilla ja/tai linkein. Myös yllä oleva haaste-kuva on käytössäsi.

Saatuasi haasteen, kerro vastauksessasi keneltä haasteen sait ja valitse viisi bloggaajaa, kenelle lähetät haasteen eteenpäin. Muista myös käydä kertomassa haastamillesi bloggaajille haasteesta! :)

Ennen kuin lähden pohtimaan omia valintojani, niin varoituksen sana. Mä en oikeasti tajua mitään trendeistä tai harmonisesta sisustuksesta. Tai niin mä ainakin kuvittelen. Kuolaan myös jatkuvasti valkoisen skandinaavisen tyylin perään, mutta en osaa elää ilman värejä ympärilläni. 

Ja sitten itse asiaan. Vuonna 2013 hullutellaan vielä enemmän (pastilli)väreillä sekä graafisuudella. Myös maanläheisyys ja luonnon omat materiaalit nähdään enemmän sisustuksessa sekä väreinä että käytettyinä materiaaleina. Nämä perustelut sopisivat yhteen myös Pantonen vuoden 2013 värin kanssa, joka on smaragdinvihreä. Kuvina vuosi 2013 voisi näyttää esimerkiksi tältä:

Finlaysonin Silmu-kylpypyyhe

Marimekon mallistoa

Marimekon mallistoa


Luhdan Siksak-tyynynpäällinen ja Finlaysonin Kaulaketju-tyynynpäällinen


Luhdan Punos-pussilakana sekä H&M:n kevään mallistoa


Finlaysonin Uskolliset-pussilakanasetti sekä H&M:n luontoaiheinen pussilakana

Ja mä toivon todella, että vuonna 2013 ei rakenneta yhtään ainoata taloa, joka on päällystetty lattiasta kattoon pelkästään valkoisella. Viime vuonna Helsingin keskustaan rakennettiin muutama kerrostalo, joiden jokainen asunto oli lähes tulkoon kokonaan valkoisia. Lattiat, seinät, keittiö, kylpyhuone ja katto. Ymmärrän, että valkoisesta on hyvä lähteä rakentamaan omannäköistä, mutta niissä asunnoissa jotka näin, ei ollut minkäänlaista persoonallisuutta. Ja tämä ei todellakaan tarkoita sitä, etteikö esimerkiksi kaikki huonekalut ja keittiö voisi olla valkoisia, jos lattia on esimerkiksi puunvärinen tai seinissä on hiukan väriä. Ja mun kanssa saa olla ehdottomasti eri mieltä :) Vuoden 2013 Out on siis kliinisen valkoinen (jota onneksi en ole vielä löytänyt täältä blogien puolelta).


Tämä haaste lähtee seuraaville blogeille:


Hyvää maanantaita kaikille!

(Kuvat on lainattu FinlaysonH&M Home, Luhta Home ja Marimekko)

18 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen haaste! Kiitos siitä, tätä pitääkin hiukka miettiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Tää on munkin mielestä tosi mielenkiintoinen haaste :)

   Poista
 2. Kiitos Katja, tämä vaatiikin hiukan pohdintaa. :)

  VastaaPoista
 3. Pieni lintu tänne johdatteli...Mukavan haasteen olit saanut, täällä pastelleilla leikkiminen ainakin saa jatkua ja värikkyys myös:) Kivoja DIY-juttuja olet toteutellut! Mukavaa viikkoa toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne :) Kävin jo kurkkailemassa sunkin blogiin :) Hyvää alkanutta viikkoa sullekin :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Huh, tämähän vaatii jo hieman tarkempaa pohdintaa. Yritän totetuttaa, mutta hetki saattaa mennä. Sun luulen onnistuneen arvailuissa hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! Eikä tällä kiire ole :) Munkin arvailut perustui osittain siihen minkälaisia mallistoja olen tänä vuonna nähnyt ja tietty osittain vähän siihen mistä itse tykkään :)

   Poista
 5. Hei ja hienoa, että tartuit haasteeseen, kiitos siitä! :) Ja oli todella mukava lukea vastauksesi. Makuasioitahan nämä kaikki ovat, mutta kyllä me bloggarit ainakin paljon sisustuksen suuntaviivoja seurataan ja jopa ehkä niitä osaltaan luodaankin! Toivottavasti muutkin haasteen saajat lähtevät mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä todella mielenkiintoinen haaste ja itselleni haastavan siitä teki juurikin se, etten ole juurikaan trendejä aiemmin seuraillut. Kiitos vielä hyvästä haasteesta. Ehkä juurikin makuasioiden takia toivon myös että muutkin haastetut lähtevät mukaan haasteeseen ja kertovat omat näkemyksensä ja että haaste leviäisi laajalti :)

   Poista
 6. Kiitos haasteesta vielä tälläkin puolella! Vaikean pistit, olen tosi huono arvailemaan etukäteen tällaisia sisustusjuttuja, mutta täytyypä nuuskia ja palata haasteeseen, mikäli vainuan jotakin :)

  Nuo sun arvauksesi kuulostavat minustakin tosi hyviltä ja toivoisin niiden toteutuvan. Etenkin maanläheisyys lämmittää mua, mutta tietyt graafiset kuositkin kyllä uppoavat - erityisesti nuo H&M:n seepratyynyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään :) Saas nähdä miltä sisustusvuosi 2013 tulee lopulta näyttämään, mutta varmastikin jokaiselle löytyy jotakin. Ainakin tällä hetkellä monessa kevätmallistossa tuntuu olevan kaikille jotain :)

   Poista
 7. Hei! Blogissamme on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Käynkin samantien kurkkaamassa sen :)

   Poista
 8. Uusi lukija ilmottautuu :) kiva blogi :)

  http://kotiovella.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa lukemaan blogiani :) Kiva, että jätit myös kommentia, niin löysin myös blogiisi :)

  VastaaPoista
 10. Aniliinikin kiittää mielenkiintoisesta haasteesta! Tartun siihen hetimiten, kun kiire tuossa helpottuu - soijaa pukkaa!

  VastaaPoista