maanantai 14. tammikuuta 2013

Kurkistus kylpyhuoneeseen

Sain tänään muutaman lisäkysymyksen meidän kylpyhuoneesta ja varsinkin koskien maalattuja pintoja. Voin samalla vähän näyttää miltä kylppärissä näyttää tällä hetkellä. Viimeksi kylpyhuoneesta postasin, kun olin saanut sen maalattua, eikä tuolloin sieltä löytynyt tekstiilejä tai hyllyjä. Postaus löytyy täältä.

Nyt kylppäri näyttää tältä.Kylppäriinkin on saatu väriä varsinkin pyyhkeiden avulla. Laitettiin myös Ikean hylly ja tanko kippoineen seinälle, jotta saatiin hiukan enemmän säilytystilaa kylpyhuoneeseen. Hyllyn päältä löytyy myös leivoksen muotoinen saippua, joka saatiin joulukuun alussa tuparilahjaksi. Ikeasta tarttui mukaan myös vähäsen aikaa sitten valkoinen tynnyri, jonne laitetaan likavaatteet.

Ja tässä kuvaa suihkusta, joka on kalusteryhmän vasemmalla puolella.
Kuten näistä kuvista huomaa, niin Luja-maali on kestänyt ihan hyvin jopa lattiassa. Näissä kuvissa ei oikeastaan edes näy niitä pieniä kohtia, mistä maali on hiukan kulunut tai mihin on osunut joku esine. Tuota maaliahan ei vissiin edes suositella lattioiden maalaamiseen, mutta itse olen kyllä iloinen, että uskalsin lattiatkin sillä maalata. Jos joku muukin uskaltaa lähteä kylppärin lattioita maalamaan, niin suosittelen ehdottomasti pesemään lattiat ensin kunnon pesuaineella, joka puhdistaa kaakelit mahdollisimman hyvin kalkkisaostumista ja muusta liasta, jotta maali kestäisi siinä kiinni.

Ja vielä pari käytännön vinkkiä itse maalaamiseen. Jos maalaa sekä seinät että lattiat (meillä on myös maalattu katto), niin ne kannattaa käsitellä erikseen. Ensin siis maalaataan seinät ja annetaan niiden kuivua tarvittavan kauan. Ja sen jälkeen vasta lattia. Itse myös rajasin lattiaa maalatessa seinäpinnat maalarinteipillä, jotka otin heti pois maalauksen jälkeen. Jos maalatessa näyttää, että maalia ei mene saumoihin, niin saumat kannattaa silloin maalata ensin pensselillä pieni alue kerrallaan ja sen jälkeen vasta sama alue telalla. Kaupoista saa ostettua myös saumakynän, mutta en tiedä miten hyvin se toimii, kun en ole sellaista itse kokeillut. Ja ehkä paras vinkki on se, että kylppärin maalaaminen vaatii hermoja. Itsellä meinasin ainakin mennä hermot meidän kylppärissä, kun siellä on miljoona ahdasta paikkaa, joita ei saa helposti maalattua.

Haluatteko vielä nähdä miltä kylppäri näytti, kun asunto ostettiin? Löysin pari kuvaa, jotka välitysfirma oli ottanut ja voin sanoa, että kyllä on saatu kamalassa kunnossa olevasta kylppäristä siedettävä lisävalon avulla.Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää kylppäri nyt! Itsekin mietin edellisessä asunnossa kylppärin lattioiden maalaamista, mutta urakka jäi sitten, kun päädyimme aloittamaan taloprojektin :) Jännä tosiaan, että aika hyvältähän tuo kylppäri näyttää myös noissa välittäjän kuvissa.. Valoilla saa ihmeitä aikaiseksi, näkehhän sen jo kun itsekin kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Pisteet myös välittäjän kameralle. En saanut itse kuvattua kylppäriä katosta lattiaan kunnolla, toisin kuin noissa myyntikuvissa. Kylppärissä tosiaan toimi ainoastaan tuo toinen lippavalo eli kylppärissä oli kammottavien kaakeleiden lisäksi myös pimeää.

   Poista
 2. Se on nyt sitten päätetty! Meillä maalataan myös kylppärikatosta lattiaan. Ja jos sais sen muutaman vuoden kestämään suht siedettävänä, niin se riittää paremmin kuin hyvin. Kylppäri on tällä hetkellä niin kamala että, kaikki mitä siellä tehdään on etiäpäin. :) Kiitos tuhannesti vinkeistä ja neuvoista. Vielä yksi kysymys.. Mikä sai sinut valitsemaan juuri luja maalin eikä esim kaakeleihin tarkoitettua maalia?

  -Mimu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki lähti kai siitä liikkeelle, että halusin maalata katon valkoiseksi samalla kun vaihdettiin kalusteryhmä. Maalasin katon ensin puolihimmeällä valkoisella Lujalla, ja koska sitä jäi yli, niin maalasin sillä sitten myöhemmin myös kaikki muut seinät paitsi suihkutilan seinät. Ja sen jälkeen maalasinkin sillä kaakelimaalilla suihkutilan, mutta se oli aivan liian kiiltävä mun makuun. Se on ilmeisesti puolikiiltävää tai kiiltävää. Maalasinkin suihkutilan seinät sitten ihan uusiksi myös samaisella valkoisella puolihimmeällä Lujalla.

   Lattian päädyin maalaamaan myös Lujalla ihan vain, koska sen pystyy saamaan esim. kaikissa Tikkurilan Tunne Väri- väreissä. Tuo lattian Luja oli taas himmeä. Eli tuota Lujaa on saatavana himmeänä, puolihimmeänä ja puolikiiltävänä.

   Ja mä en voi korostaa liikaa sitä, että lattia pitää myös pohjamaalata, johon on saatavana myös Lujan oma pohjamaali. Itse pohjamaalasin Otexilla, kun sitä sattui löytymään, mutta tuo Lujan oma pohjamaali on huomattavasti parempaa.(Ollaan testattu sitä anopin kylppärissä.)

   Olisi kiva, jos tulisit kylppärin maalaamisen jälkeen kertomaan tuliko hyvä :)

   Poista
 3. Laita ihmeessä kuvia ennen-tilanteesta, ne ovat aina niin havainnollistavia. Kiva toi suihkuverho!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Nonna! Nuo kaksi alinta kuvaa, missä näkyy puunvärinen katto ja leveämpi kalusteryhmä ovat niitä alkuperäisiä kuvia ennen maalausta :)

   Poista
 4. Täällä on myös onnistunut kylppärin maalaus takana! Ostin myös sen saumakynän, muttei sillä mitään tehnyt! Tosin valkoisessa maalatussa kaakelissa pöly näkyy inhottavasti, sillä se tarttuu maalattuun pintaan nihkeästi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jostain muualtakin lukenut, että se saumakynä on ihan turha, joten en varmaan hirveästi ole menettänyt, kun en ole sitä koittanut :) Onko teillä myös maali pysynyt kunnolla kiinni eikä ole lähtenyt irti tai hilseilemään?

   Poista