maanantai 9. joulukuuta 2013

Jouluinen haaste

Sain Sadulta All you need is White -blogista vähäsen aikaa sitten mukavan jouluisen haasteen, jossa on tarkoitus vastata 24+3 jouluiseen kysymykseen. Tämä jouluihminen kiittää kovasti tästä jouluisesta haasteesta :)

1. Parasta joulussa?
Perheen kanssa vietetty aika ja joulun tuoma tunnelma.

2. Joulumusiikkisi?
Tänä vuonna joulumusiikista taitaa vastata meidän 4-vuotias poika, joka laulaa joululauluja jopa täydessä bussissa :D Spotifysta löytyy myös tallennettuna yksi joulualbumi ja se on Michael Bublén Christmas-albumi :) Eli yksinään tulee kuunneltua aikuisempaa joulumusiikkia ja koko perheen kanssa kuunnellaan/laulellaan lasten joululauluja..tip top tip top...


3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia?
Tykkään kyllä. Viimeksi eilen katseltiin pojan kanssa Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuvaa jouluelokuvaa Joulupukki ja Noitarumpu.

4. Jouluherkkusi?
Hmm..Varmaan menee jälkkäriosastolle (herkuttelija kun olen). Joka vuosi ollaan herkuteltu eri herkuilla jouluaterialla, joten yhtä erityistä jouluherkkua en osaa sanoa. Tai ehkä se voisi olla joulusuklaatkin :)

5. Mitä jouluaterialla pitää ehdottomasti olla? 
Hyvää ruokaa! Jouluateriaan kuuluvat ehdottomasti laatikkoruuat (jotka mieluusti väännän itse). Myös mädit ja lohi ovat erilaisissa muodoissa leivän ja lisukkeiden kanssa kuuluneet meidän jouluateriaan siitä asti kun mieheni kanssa ollaan joulua yhdessä vietetty (anopin kera <3). Eikä jouluateria olisi jouluateria ilman rakkaita ihmisiä ja tunnelmaa.

6. Koska joulukoristeet pääsevät koristamaan kotiasi?
Tänä vuonna joulukoristeet pääsivät laatikoista todella paljon etuajassa lokakuussa tehdyn jouluartikkelin myötä. Normaalisti meillä aletaan kotia koristelemaan vasta joulukuussa :)
7. Joulu kotona vai jossain muualla?
Viimeiset viisi vuotta ollaan jouluaatto vietetty kotona. Joulupäiväksi kuitenkin ollaan monesti ajettu sukulaisteni luokse Savonlinnaan.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut? Vai molempia?
Molempia. Ihan lähimmäisille sukulaisille tulee aika paljon tehtyä itse jotain pientä, mutta tuttaville ja kummilapseille tulee enemmänkin ostettua :)

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Meillä ei ole tällä hetkellä juurikaan mahdollisuutta tuoda ulkovaloja ulos, kun asumme kerrostalossa eikä meillä ole parvekettakaan. Jos parveke tai oma piha olisi, niin ehdottomasti valoja toisin myös ulkopuolelle.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?
Haaveilen vielä joulusta isommalla porukalla kuten lapsuudessani, kun koko suku kokoontui yhteen, mutta tällä hetkellä olen myös tyytyväinen siihen, että vietämme jouluaattoa vain mieheni, lasteni ja anoppini kanssa :) Ehkä mä saan 50 vuoden päästä viettää joulua lasten ja lastenlasten kanssa ;)
11. Onko sinulla jokin lahjatoive?
Ei mitään ehdotonta lahjatoivetta. Materiaalin sijaan toivoisin ehkä enemmänkin elämyksellisiä lahjoja ;)

12. Paras saamasi joululahja?
Varmaankin kaikki lasten itse tekemät lahjat <3

13. Kamalin saamasi joululahja? 
Ei kamalia lahjoja olekaan.

14. Kuvaile unelmien joulusi. 
Lumipyry ja valkoinen maa. Lasten ilon ja jännityksen seuraaminen, kun joulupukkia odotetaan ja kun lapset saavat vihdoinkin avata lahjat. Perheen kanssa pitkän kaavan mukaan nautittu jouluateria ja se kun aattoiltana jouluaterian jälkeen vain ollaan eikä tehdä mitään. Lasten mentyä nukkumaan saadaan vielä miehen kanssa viettää hetki aikaa keskenämme ja pelata vaikka Scrabblea :)

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? 
Voi, en mä tiedä :D

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle?
Kummilasten joululahjat on jo ostettu hyvän aikaa sitten ja joulukortitkin on valmiita.

17. Paras joulujuoma?
Glögi ehdottomasti :)

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Oikea kuusi ehdottomasti!

19. Käykö teillä joulupukki?
Käy <3

20. Paras lapsuuden joulumuistosi?
Koko ikäni mummini ja ukkini ovat joka joulupäivä järjestäneet joulupäivän aterian koko suvulle ja varsinkin lapsena suvun kokoontuminen yhteen oli mahtavaa.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?
Kyllä meillä koko perhe pukeutuu hienoksi, mutta jouluaterian ja joulupukin jälkeen vaihdetaan jo löhöilyvaatteet päälle.

22. Peruna-, porkkana-, bataatti- vai lanttulaatikko? 
Meillä Itä-Suomessa kaalilaatikko kuuluu myös jouluaterialle ja se on varmasti parhain laatikkoruoka. Myös imelletty perunalaatikko on hyvää.

23. Paras joulusuklaa? 
Hmmm..Varmaan joku suklaamarmeladi tai sitten joku Fazerin joulusuklaista.

24. Joulutortut vai piparit? 
Ehkä joulutortut. Meillä kyllä paistetaan ennen joulua monta satsia pipareita, mutta ne uppoavat enemminkin lasten suihin :)

25. Jos voisit kuvailla jouluasi vain yhdellä sanalla, mikä se olisi? 
Perhekeskeinen

26. Lahjojen antaminen vai saaminen?
Antaminen ehdottomasti. Kunhan saan pari joulusuklaarasiaa, niin olen tyytyväinen :D

27. Mikä jouluperinne kuuluu ehdottomasti Sinun jouluusi?
Tähän asti ollaan tuotu joulukuusi sisälle vasta aatonaattona ja koristeltu vasta jouluaattona tai edeltävänä yönä. Tänä vuonna matkan takia varmastikin tehdään poikkeus tähän. Siitä asti, kun esikoinen syntyi niin olen myös tehnyt itse laatikot ja jälkiruuat jouluaterialle ja niin pitkään kuin siitä ei aiheudu stressiä niin varmaan jatketaan samalla kaavalla :)

Olisi hienoa kuulla myös Valoisaa vaaleaa -blogin Jonskun joulumietteitä :)

2 kommenttia:

  1. Mukava lukea sun jouluajatuksia :) Täytyypä lueskella sun kivaa blogia oikein ajan kanssa! Iloista joulunodotusta!

    VastaaPoista