maanantai 10. kesäkuuta 2013

Terveiset Chicagosta...

Tai oikeastaan New Yorkista. Saavuttiin tänne tänään iltapäivästä, sen jälkeen kun oltiin 5 päivää Chicagossa. Lennettiin Chicagoon tiistaina ja pari ensimmäistä päivää meni oikeastaan rytmin hakemiseen ja yleiseen pyörimiseen. Miehellä oli myös Chicagossa töitä, joten senkin puolesta päästiin loman makuun vasta pari päivää sitten. 

Chicago on kyllä mukava kaupunki, mutta on myös "The Windy City" nimensä mukaan tuulinen. Sääkään ei ollut paras mahdollinen, mutta onneksi vain yhtenä päivänä satoi. Harmaan sään vastapainoksi ihmiset olivat kuitenkin tosi ystävällisiä ja iloisia. Siinä olisi suomalaisilla opettelemista. Myös lapset saivat aina erikoiskohtelua ja heitä kohdeltiin kuin pieniä prinssessoja ja prinssejä.

Kuten arvata saattaa, kaupungissa oli niin paljon nähtävää, ettei millään keretty kokemaan kaikkea. Onneksi sentään aika riitti isoimpien turistinähtävyyksien kokemiseen. Välillä jouduttiin myös turvautumaan Ipadin kameraan, kun unohdin järkkärin laturin Suomeen. Oltiinkin jo ostamassa uutta kameraa, mutta onnensattumusten kautta löydettiinkin kameraliike, josta saatiin uusi laturi ja nyt on taas järkkäri toimintakunnossa.

Ensimmäisenä päivänä suunnattiin lasten kanssa hotellin lähistöllä sijaitsevaan suureen Millenium Parkiin, josta löytyi lapsille tarpeeksi tilaa temmeltää. Puistosta löytyi myös suihkulähde ja erilaisia taideteoksia, kuten esimerkiksi "The Bean".


Olen kyllä vaikuttunut siitä, miten paljon Chicagosta löytyy viheralueita ja vieläpä hyvin hoidettuja. Toisena päivänä kävimme Lake Shore East Parkissa, joka oli piilossa tornitalojen suojassa. Puistosta teki mielenkiintoisen myös sen, että sinne piti mennä hisseillä, jos halusi saada rattaat mukaan puistoon. Puistosta löytyi myös lapsille mieleinen leikkipuisto. 


Ensimmäinen turistinähtävyys, jossa kävimme oli John Hancock Observatory, joka nousee yli 300 metrin korkeuteen. 94. kerroksesta löytyy näköalatasanne, jossa mekin kävimme. Tornista oli kyllä selkeällä ilmalla huikeat näkymät joka suuntaan. Paljoa ei uskallettu suoraan alaspäin katsella, mutta horisonttiin sitäkin enemmän. Paikassa kannatti kyllä ehdottomasti käydä katselemassa näkymiä.

John Hancock Observatorysta näkyi myös lähellä sijaitsevaan Navy Pieriin, joka tuntui olevan paikallisten huvittelukeskus. Sieltä löytyi maailmanpyörä, karuselleja ja kaikkia mahdollisia herkkukojuja. Meidän lasten ja lastenmielisten piti tietenkin päästä kokeilemaan huvittelulaitteita ja lopuksi syötiin myös herkullisia Ben&Jerry´s -jäätelöitä.Näitä kuvia riittäisi vielä, joten ehkä jatkan meidän Chicagon reissua vielä toisen postauksen verran. Chicago on kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen kaupunki ja suosittelen lämpimästi siellä käymistä, jos vain on mahdollista. Kesäisin Chicagoon pääsee myös suoraan Finnairilla, vaikkakin itse lennettiin Lontoon kautta. 

Nyt suunnittelemaan huomista päivää ja seuraavaa viikkoa täällä New Yorkissa, joka on varmasti aivan erilainen kaupunkin kuin Chicago. Asutaan seuraavat 6 päivää aivan Times Squaren vieressä, joten vilinää ja vilskettä ei varmasti seuraavalta viikolta puutu. Käytiinkin jo äsken vähäsen ulkona ihmettelemässä menoa ja voin sanoa, että tämä kaupunki ei todellakaan sovi niille, joilla menee hermot jo jouluostoksilla täydessä kauppakeskuksessa :D

Mukavaa viikkoa kaikille! :) 

9 kommenttia:

 1. Upeita kuvia..kiitos näistä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Chicagossa oli kyllä mahtavia maisemia, mitä kuvata :)

   Poista
 2. Mahtavia kuvia!!
  Mukavaa viikkoa myös teille! :)

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavan näköistä! Ihanaa reissun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Chicagossa oli kyllä ihastuttavan näköistä :) Korkeita rakennuksia ja niiden vastapainoksi paljon viheralueita :)

   Poista
 4. Mahtava postaus! Olen nimittäin suunnitellut ensi keväälle reissua Chicago-New York. Nyki on koettu jo pari kertaa aiemminkin, mutta Chicago kiinnostaa kovasti. Onko vinkkejä lentoihin Chicago-Nyki? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lennettiin British Airwaysilla Lontoon kautta Chicagoon, mutta oikeastaan sen vuoksi, että päästiin sillä myös vaihtolento Chicagosta New Yorkiin. Finnair tekee myös yhteistyölentoja British Airwaysin ja American Airlines kanssa. En tiedä missä vaiheessa kevättä Finnair alkaa lentämään suoraan Helsingistä Chicagoon, mutta se olisi varmasti kätevintä. Mies on myös lentänyt Chicagoon AirBerlinillä, eikä siinäkään mitään valittamista ollut. Muista lentoyhtiöistä en kyllä osaa sanoa. Oletko kokeillut hakea eri lentovaihtoehtoja Momondon kautta?

   Chicago on varmasti loistava matkakohde, jos olet jo pariin kertaan Nycissä ollut. Itse tykkäsin kyllä Chicagosta kovasti. Ja jos olet shoppailemaan lähdössä, niin suosittelen myös shoppailua Loopin alueella, eikä pelkästään Magnificent Mile -kadulla :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vinkeistä! Ajattelin jotain muutamaa päivää Chicagossa ja loput nykissä tyyppistä reissua, koska Nykiä ei vaan voi jättää väliin ;) tuon lasilattian haluan kokea ja myös käydä cheescake factorylla ;) shoppailua tietty myös! Täytyykin katsoa mitä momondo tarjoaa.

   Poista