maanantai 27. toukokuuta 2013

Kesälomalle

Meillä alkaa olemaan pikku hiljaa kesän matkasuunnitelmat aika hyvin paketissa ja tänä kesänä saadaankin matkustaa vähän enemmän. Viikon päästä lähdetään pariksi viikoksi rapakon taakse Chicagoon ja New Yorkiin lasten kanssa. Juhannuksen tienoilla mennään taas rauhoittumaan kotikaupunkiini Savonlinnaan ennen kuin lähdetään loppukuusta Pariisin, jonne on kiva palata käymään 5 vuoden jälkeen. Eli tänä kesänä on luvassa vähän enemmän kaupunkilomailua kuin viime vuonna kun olimme rantalomalla. Kaupunkilomat lasten kanssa eivät varmastikaan ole yhtä huolettomia kuin rennot rantalomat, mutta halutaan kuitenkin miehen kanssa tarjota lapsille myös toisenlaista lomailua kuin hiekkakakkujen rakentelua, vaikka se lepoisaa ja rentouttavaa onkin.

Samalla blogi siirtyy aika pitkälti kesälomalle sisustuspuolella ja muuttuu enemmänkin matkablogiksi. En kuitenkaan meinannut viettää lomaa tietokoneella, joten varmastikin päivitystenkin tahti vähän pidenee. Mutta täällä ollaan erittäin innoissamme tulevasta kuukaudesta ja matkoista. Ja varmoja ollaan siitä, että tylsää ei varmasti tule. Kaupunkilomat kuvitellaan kai useimmiten lomakohteiksi, joissa ei ole lapsille juurikaan tekemistä, mutta Chicago, New York ja Pariisi Disneylandeineen tarjoavat lapsille toinen toistaan hienompia kokemuksia.

Suuntaamme siis ensimmäisenä pilvenpiirtäjien kaupunkiin Chicagoon, josta löytyy lapsillekin vaikka mitä tekemistä, onhan se kuitenkin Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kaupunki.

Chicagossa voimme nousta 412 metrin korkeuteen Skydeck näköalatasanteelle, joka sijaitsee Willis Towerissa 103. kerroksessa. Willis Tower on Yhdysvaltojen korkein rakennus ja samalla maailman 7. korkein rakennus. Toinen näköalatasanne löytyy John Hancock Towerista, josta on kuulema kauniimmat näkymät kuin 100 metriä korkeammasta Willis Towerista. Voi olla, että meikäläinen ei kyllä paljoa uskalla alas katsella kummastakaan, sen verran korkean paikan kammoinen olen :)

kuva täältä

Kaupungista löytyy myös Adler Planetarium, jossa avaruudesta kiinnostunut poikani viihtyy takuuvarmasti. Poika haluaisi mennä nyt jo Marsiin ja ihmettelee jatkuvasti milloin pääsee sinne :D Ehkä poika on täällä hiukan lähempänä Marsia ja saa vastauksia kysymyksiinsä.

kuva täältä

Yksi kaupungin isoimmista nähtävyyksistä on Shedd Aquarium -akvaario, josta löytyy yli 32 500 yksilöä ja 1500 eri lajia. Paikka on siis hiukan isompi kuin esimerkiksi Helsingin vastaava Sea Life, josta löytyy 1500 yksilöä ja 100 eri lajia.

kuva täältä

Eläimiä löytyy myös ilmaisesta Lincoln Park Zoosta, jossa riittää varmasti myös ihmeteltävää. Löytyypä eläintarhasta myös kotieläinfarmi, joka voi olla aika mielenkiintoinen kokemus keskellä isoa kaupunkia.

kuva täältä

Vähän vanhempia eläimiä löytyy Chicagon omasta luonnonhistoriallisesta museosta The Field Museumista. Tästä arvostetusta museosta löytyy myös yksi parhaiten säilyneistä Tyrannosaurus Rexin luurangoista.


Päiväreissu LEGOLAND Discovery Centeriinkin on kenties edessä. Legojen ihmeellinen maailma sijaitsee vähän kauempana Chicagon keskustasta, mutta ilmeisestikin junalla sinne pitäisi päästä kätevästi.

kuva täältä

Huvittelua on myös tiedossa Navy Pierissä, kun pitkälle laiturialueelle on rakennettu viihdekeskus, josta löytyy mm. maailmanpyörä ja eläinkaruselli. Alueelta löytyy myös lasten oma museo, jossa aika varmasti kuluu kuin siivillä :)

kuva täältä

Itse odotan myös käyntiä erilaisissa museoissa sekä tietenkin shoppailijan unelmakatua "Magnificent Milea", jonka sanotaan olevan ostoskatu, jota ei vaan voi kävellä päästä päähän ilman ainuttakaan ostosta :) Ei pidä myöskään unohtaa, että Chicagosta löytyy kilometrien pituinen hiekkaranta aivan keskustan tuntumasta, jonne voi paeta pilvenpiirtäjien keskeltä.

Luvassa on siis aivan varmasti unohtumaton matka jo pelkästään Chicagossa ja mitä on vielä luvassa kun vaihdamme New Yorkiin ja Pariisiin! Täällä ollaan innoissaan! :)

10 kommenttia:

 1. Ihanaa reissua - meidän lasten kummivanhemmat, Pat ja Paul, asuvat Chicagossa ja ikävä on välillä hurja. Ihana kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla että teillä on tuttuja siellä ja että on ihana kaupunki :) Ei millään jaksais odottaa että pääsee sinne :)

   Poista
 2. WAUUU!!! Mul meni kylmät väreet! Teillä tulee varmasti TÄYDELLINEN LOMA!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toivottavasti tulee täydellinen loma :) Ainakin puitteet siihen on :) Ja vihdoinkin mekin päästään Disneylandiin, JEE :)

   Poista
 3. Oi, kuullostaa ihanalta! Ihanaa matkan odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! :) Täällä lasketaan jo päiviä kun päästään matkaan :)

   Poista
 4. Kuullostaa mukavalta kesälomalta, lomakuvia odotellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän erilainen loma tulossa, mutta toivottavasti kuitenkin onnistunut :) Lomakuvia on kyllä tiedossa jossain välissä :)

   Poista