maanantai 20. toukokuuta 2013

DIY: Vaatetanko

Siinä kävikin taas niin, että makkari meni taas melkein kokonaan uusiksi uusien vaatesäilytysten myötä. Myytiin siis vaatekaapit makkarista pois ja tilalle tein vaatetangon sekä Ikeasta ostettiin testiksi halpa vaaterekki. Jos rekki toimii käytännössä, niin sitten ostetaan laadukkaampi kappale ja laitetaan tämä kappale varastoon uuteen käyttöön.

Samalla uusiksi meni tapettiseinä ja valkoiseksi maalatut seinät. Maalasinkin seinät Tikkurilan Ketju-värillä (F428) ja tällä kertaa maalasin myös seinän rajaa ylöspäin. Vanhat asunnot ovat siitä hassuja (tai ainakin meidän), että seinän värin rajaa on mahdotonta vetää katon rajaa asti, joten tähän asti raja on mennyt ikkunan yläreunassa. Nyt maalasin rajaa 15cm ylöspäin ja huone vaikuttaa entistä korkeammalta. Myös tapetti vaihtui uuteen tiilitapettiin, jonka löysin K-raudasta alennuksesta. Tykkään kovasti tuosta tiilikuviosta, mutta harmi vain, että tapettia oli tosi vaikea saada onnistuneesti tapetoitua seinään.  Tapetti on Feel 4 Home -mallistoa. Maalivalinta oli kyllä täydellinen ja sävy on todella kaunis. 

Vaatetangon tein mattahopeisesta ketjusta, kahdesta S-koukusta, kahdesta kattokoukusta sekä harjan puuvarresta. Yritin löytää puuvarren sijaan rautakaupasta jotain vähän vahvempaa ja tummempaa puuta, mutta ainoa mitä rautakaupassa myytiin oli 12 kappaleen paketti 2,4metristä mäntyistä pyörölistaa. Nyt testataan sitten harjan puuvarren kestävyyttä käytännössä :D 

Ja sitten vihdoinkin niitä kuvia :D
Ja sitten niihin huonoihin puoliin. Tälläinen avonainen systeemi kerää varmastikin vaatteisiin enemmän pölyä, aurinko saattaa vaalentaa värejä ja vaatteita kukaan tuskin jaksaa ikuisesti katsoa, joten sen vuoksi tarkoituksena onkin laittaa vielä katon rajaa verhovaijeri. Näin vaatteet saa halutessaan piiloon verhojen taakse suojaa. Toinen huono puoli on se, että nyt joudun nostamaan myös muiden seinien rajaa ylöspäin :) Mutta voin taata, että sen jälkeen kun yhden huoneen on maalanut neljällä eri värillä vuoden aikana, alkaa saamaan tarpeekseen (tai on lähinnä löytänyt sen täydellisen värin) :D

Hauskaa viikkoa kaikille! :)

5 kommenttia:

 1. Olipas mukavaa, että löysin sivuillesi ja pääsin seuraamaan blogisasi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että löysit tänne ja tervetuloa lukemaan blogia :)

   Poista
 2. Tuo tanko on kyllä kekseliäs ja loistava idea. Meillä tällainen avonainen vaatesäilytys oli puolisen vuotta, nyt suunnitelmat uusiksi. Mä en pysty pitämään sitä tarpeeksi väljänä ja siistinä. :D Silti salaa haaveilen uuteenkin remontin jälkeiseen aikaan avoratkaisua. Naiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haaveilin tuosta avoratkaisusta pitkään, mutta nyt vasta uskalsin kokeilla. Saa nähdä miten toimii meillä käytännössä :) Onneksi meillä on tosi vähän vaatteita, niin voidaan ehkä saadakin tuo toimimaan ja näyttämään hyvältä. Aika näyttää :)

   Voishan teillä ainakin yksi avonainen tanko olla, johon saisi edes osan vaatteista roikkumaan? ;)

   Poista
 3. Jos rekki toimii käytännössä, niin sitten ostetaan laadukkaampi kappale. Miksi et alunperin ostanut, kauheaa luonnonvarojen tuhlausta!
  Ja tämä: ...jonka ostin K-raudasta alennuksesta. Tapetti oli kyllä sen verran surkeaa...
  ... nyt testataan sitten harjan puuvarren kestävyyttä käytännössä :D
  ...
  sen jälkeen kun yhden huoneen on maalanut neljällä eri värillä vuoden aikana, alkaa saamaan tarpeekseen :D
  Miehesikö ei saa terpeekseen?

  Laittaisit yhden kerran kunnolla.

  VastaaPoista