keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Paluu Chicagoon

Viime postauksesta jäi vielä esittelemättä pari paikkaa, jossa kerettiin käymään Chicagossa :) Käytiin nimittäin reissun loppupuolella vielä The Field Museumissa eli Chicagon luonnonhistoriallisessa museossa, Shedd Aquariumissa ja Adler Planetariumissa ihmettelemässä avaruuteen liittyviä esineitä. Noustiin myös hissillä yli 400 metrin korkeuteen ihastelemaan näkymiä.


Chicagon luonnonhistoriallinen museo oli kyllä vaikuttava, melkeinpä vaikuttavampi kuin Lontoon vastaava. Museosta löytyi todella paljon esineitä eri aikakausilta ja etenkin Etelä- ja Pohjois-Amerikasta. Varsinkin intiaanien ja inkojen osiot olivat todella kiehtovia kaikkineen toteemipaaluineen ja intiaanien käsintehtyineen vaatteineen. Museosta löytyi myös kymmeniä eri eläinlajeja, jotka kiehtoivat varsinkin poikaa. Löytyipä museosta myös "Sue", yksi parhaiten säilyneistä Tyrannosaurus Rexin luurangoista. 

Luonnonhistoriallisen museon vieressä sijaitsee Shedd Aquarium, joka oli ainakin meidän perheelle pienoinen pettymys. Paikka ei ollut loppupeleissä kovinkaan iso ja delfiininäytökseenkin oli liput harmiksemme loppuunmyydyt. Lapset näkivätkin delfiinejä vain vedenalaisesta kahvilasta. Akvaariosta löytyi kuitenkin muutama pingviini ja hai, joita lapset mielellään ihastelivat. 


Shedd Aquariumin vieressä taas sijaitsee Adler Planetarium, joka meni meillä aika läpijuoksuksi, jotta saatiin lapset päikkäreille. Planetaariosta löytyi kuitenkin muutamia mielenkiintoisia kohteita, joista lapsille ehdottomasti mielenkiintoisin oli oma tutkimusalue, jossa sai ajella "avaruusaluksilla", kaivautua maan alle tunneleita pitkin ja nousta pintaan pienistä muovikuplista. 
Toiseksi viimeisenä päivänä kävimme myös Yhdysvaltojen korkeimmassa rakennuksessa Willis Towerissa (entiseltä nimeltään Sears Tower), josta oli myös henkeäsalpaavat maisemat. Näköalatasanne oli 104. kerroksessa ja yli 400 metrissä. Jos paikkaa vertaa toiseksi korkeimpaan rakennukseen John Hancock Centeriin, niin täältä näkyi kyllä todella kauaksi, mutta John Hancock Observatoryn näköalatasanteelta näkyi rannikko paljon hienommin. Täältä löytyi myös näköalatasanteelta ulokkeita, jotka olivat tehty vain lasista tai pleksistä, joten ulokkeen päälle pystyi astumaan ja katsomaan suoraan alaspäin. Voin sanoa, että silloin kyllä pelotti. Se tunne oli kyllä kaamea, kun tuntui seisovan tyhjän päällä. Siinä vaiheessa oli turha ajatella rationaalisesti, ettei täältä tipu :D 
Niin kuin jo viimeksi kerroin, Chicago on kyllä vierailun arvoinen kaupunki. Kuten muuallakin rapakon takana, hinnat ovat Suomeen verrattuna paljon alhaisemmat, kaupunkikuva on ihan erilainen kuin Suomessa ja itse ainakin arvostan kovasti ihmisten ystävällisyyttä ja avuliaisuutta. Kaupungista löytyy myös varmasti nähtävää ja koettavaa esimerkiksi pitkäksi viikonlopuksi. Ainoa asia, mistä voin antaa risuja ja se koskee koko amerikkalaista kulttuuria, on sen pikaruokakulttuuri. Joka ikisestä korttelistä löytyi ainakin McDonald´s ja Dunkin' Donuts. Ja vielä pahempaa on se, että paikallinen pikaruoka maistuu aivan hirveältä :D Sen vuoksi yritettiinkin aina etsiä ruokapaikka, josta sai jotain muutakin kuin hampurilaisia ja donitseja. 

Sama pikaruokakulttuuri näkyy myös täällä New Yorkissa. Ja Starbucksit. Niitäkin on joka kulmassa! :)  Loma New Yorkissa on lähtenyt vähän yskien käyntiin. Eilen satoi melkein koko päivän vettä kuin ämpärillä kaataessa ja tänäänkin tuli iltapäivästä paikallisia sadekuuroja. Se mitä ollaan kuitenkin saatu tehtyä täällä jääköön seuraavan kertaan :)


Aurinkoista viikkoa kaikille täältä lämpimästä New Yorkista! :) 

8 kommenttia:

 1. Ihania matkakuvia ja vinkkejä. Minua ei varmaan olisi saanut seisomaan tuohon lasialustalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muakin pelotti astua tuon lasialustan päälle, mutta toisaalta olisi varmaan myöhemmin kaduttanut, jos en olisi siihen mennyt seisomaan :)

   Poista
 2. Aivan todella upeita kuvia! Ihana kun jaat palan teidän lomaa meille lukijille! Upea kuva sinusta ja miehestäsi,taulu ainesta :) Kivaa loman jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja mielelläni mä muutaman kuvan jaan teille :) Vielä muutama päivä lomaa ja sitten takaisin rakkaaseen Suomeen :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! En olisi kyllä uskaltanut astua tohon lasialustalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lasialustalle meneminen oli kyllä huikee kokemus, varsinkin pienenä korkeanpaikankammoisena. Uskon kyllä, että olisit uskaltanut astua siihen, jos olisit vaan katsonut eteenpäin :) Alaspäin katsominen oli se pahin paikka :D

   Poista
 4. Ihanaa olet ollut suuressa maailmassa vierailulla. Ihania matkapostauksia :)
  Turvallista kotimatkaa,kunhan kotimatkan aika koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritetään päästä ehjänä kotiin :) Täällä on ollut kyllä tosi ihanaa, mutta toisaalta yhtä ihanaa päästä takaisin kotiin :)

   Poista