perjantai 10. toukokuuta 2013

Uudet tuolit

Uudet pinnatuolit ovat kotiutuneet! Jeee :) Käytiin tuolit hakemassa jo eilen ja sanonpahan vaan, että olipahan taas reissu. Autottomana perheenä sitä välillä miettii kuinka paljon helpompaa olisi, jos olisi auto. Tosin meidän perheessä sillä olisi niin vähän käyttöä, että ne auton kaipuuhetket ovat aika vähäisiä. Käytiin siis julkisilla hakemassa tuolit Vantaan Porttipuistosta ja tuotiin kahdella eri julkisella takaisin kotiin :D Ja ai että mä tykkään tuoleista. Ne on ihanat! :)


Tuolit ovat ihan puhtaan valkoiset (ainakin toistaiseksi), vaikka kuvissa ne näyttävät vähän kellertäviltä :)


Samalla vaihdettiin ruokapöydäksi Ikeasta ostettu mäntyinen käsittelemätön 150cm pöytätaso, jonka tänään käsittelin valkoisella puuvahalla. Tarkoitus oli kokeilla siihen Tikkurilan Zen Petsivahaa, mutta eihän sitä tietty ollut meidän lähirautakaupassa, joten ostin sitten OsmoColorin läpikuultavaa puuvahaa väriltään "kuusi". Pöydästä tuli yhdellä käsittelykerralla jo tosi kiva, mutta pöydän pitää kuivua 24h, joten vasta huomenna näkee lopullisen tuloksen. 


Pöydän ja pinnatuolien seuraksi otin aiemmin jo maalamani pirttikaluston penkin, joka on majaillut eteisessä. Tarkoitus on saada ruokapöytään penkin tilalle kaksi käytettyä pinnatuolia. Pohjanmaalla anopin kotipaikkakunnalla olisi ilmeisesti kaksi pinnatuolia, jotka voisimme saada meille käyttöön, mutta sinnekään ei tuosta noin vain lähdetä reissuun. Tai sitten jatkamme hakua kirppareilla ja netissä.


Nyt taistelen vähän tuon tapetin kanssa. Tapetin pohjaväri näyttää nimittäin tietyssä valossa ja vielä suurimmaksi osaksi päivää likaisen väriseltä. Tekisin mieli maalata koko seinä vain yhden väriseksi, jolloin saisin nuo tauluhyllytkin pois käytöstä ja tilalle pari vähän isompaa taulua. Tapetti on kyllä kaunis, mutta tapetin pohjaväri vaan häiritsee silmää jatkuvasti. Löysin myös Tikkurilan Pro Grey -värikartasta kauniin lämpimän sävyn, joka sopisi seinään, mutta mutta..ei pidä tehdä hätiköityä päätöksiä :) 

Nyt odotellaan, että pöytä kuivuu, niin saa pöydälle ja samalla olohuoneeseen vähän väriäkin :) Ja hei, tänään on taas perjantai, jeij! Mahtavaa viikonloppua kaikille!

24 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuolit on kyllä kauniit. Pöydästäkin tuli yllättävän kaunis :)

      Poista
  2. Kauniit tuolit ja upea pöytä!

    VastaaPoista
  3. Upea tuo pöytä!! Ja ihanat tuolit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöydästä tuli kyllä hyvä, nyt kun se on kuivunutkin :) Ja tuolit vaan ovat ihanat :)

      Poista
  4. Kivan näköiset tuolit ja pöytä ja varsinkin tuo seinä. Muistan, kun joskus ostin Iskusta nojatuolin ja kannoin sen Hämeentien myymälästä kotiin selän päällä, olin varmaan näky. Matkaa oli vain 150 m, mutta autokin olisi ollut käytössä (tyhmä blondi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sulla oli niin kiire saada tuoli kotiin, ettet kerenny ajattelemaan autoa? :) Tykkään kyllä tuosta tapetin kuviosta, mutta itse pohjaväri on tökkiny jo vähän aikaa silmään :)

      Poista
  5. Onpa ihanat nuo uudet tuolit! <3 Ja pöytä näyttää upealta myös! Meillä on lähes samanlainen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, pitääpä käydä etsimässä kuvia teidän pöydästä :)

      Poista
  6. Upealta näyttää! Kiva on noinkin, eihän kaikkien tuolien tarvitse olla samanlaisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Eihän niiden tuolien tosiaan tartteis olla samanlaisia :) Voisin jopa harkita yhtä mustaa erilaista tuolia, toisaalta lapset on nyt ihastunut tuohon penkkiin, joten voisihan senkin siihen jättää :)

      Poista
  7. Onpas kauniit tuolit. Ja mä tykkään ihan hurjasti tuosta sun seinästäsi. Mutta ymmärrän kyllä, jos se värisävy häiritsee. Olen eräätkin taulujen paspikset vaihtanut, kun valkoinen on näyttänyt likaisen valkoiselta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen on kyllä paha väri, jos se näyttää likaiselta :) Tykkään niin tuosta tapetin kuviosta, vielä kun värisävyt olisivat vähän sopivammat :)

      Poista
  8. Kauniit tuolit, tulee mieleen lapsuus ja mummola :)

    VastaaPoista
  9. Todella upeat. Ja sopii ihanasti tuon penkin kaveriksi. :)

    VastaaPoista
  10. Ihanat tuolit ja pöytä. Miten pöydän vaha on kestänyt käytössä? Itse olen haaveillut ruokapöydän vahauksesta, on vain epäilyttänyt vahan kestävyys

    Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Vaha on kestänyt kulutukseen nähden tosi hyvin ja varsinkin kun meillä lapsiperheessä siihen kerääntyy likaa ja ruokaa. Karhunkieltä en ole kylläkään juuri uskaltanut käyttää, kun se ohentaa vahakerrosta ja kun itse laitoin vaan yhden kerroksen vahaa. Uskaltaisin kyllä siis suositella sitä :)

      Poista