perjantai 16. elokuuta 2013

Perheloma Makadi Bayssa

Täällä ollaan taas. Blogihiljaisuus kestikin kauemmin kuin mitä ajattelin. Oltiin viime viikko nimittäin koko perhe Egyptin Makadi Bayssa, joka on lähellä Hurghadaa. Nyt kun uutisia kuuntelee niin ei oltaisi kyllä parempaan aikaan etelästä voitu tulla takaisin. Tämä viikko on taas mennyt Voltissa Pohjanmaalla, jossa sijaitsee anoppini lapsuudenkoti. Mökki sijaitsee sen verran syrjässä, ettei sielläkään ollut juurikaan toivoakaan blogia päivitellä. Loppuviikko meneekin täällä Savossa, kun tulimme vielä moikkaamaan omia sukulaisiani Savonlinnaan ja vihdoinkin ollaan taas kunnollisten nettiyhteyksien päässä. Toisaalta taas oli ihan kivaa olla vähän pidemmän aikaa kunnolla ilman tietoteknisiä laitteita.

Päätettiin siis kolmisen viikkoa sitten ottaa äkkilähtö lämpimään. Matkakohde valittiin ensisijaisesti sen perusteella, että siellä riittää lapsille tekemistä. Haluttiin myös budjettimatka, mutta hotellin piti olla kuitenkin vähintään neljän tähden hotelli. Suomalaisten matkajärjestäjien kohteista valittiin lopulta Sunwing Waterworld Makadi Bay ja siellä kyllä todellakin riitti lämpöä!

Lapsille riitti kyllä hotellissa tekemistä, varsinkin allasalueen vesipuisto oli lasten suosikki. Muutenkin alueella oli paljon erilaisia altaita, joten sieltä löytyi kyllä kaikille omat suosikit.Hotellin yhteydessä oli myös oma ranta, jossa käytiin parina iltana. Ihmeteltiin muutamana päivänä muita lomailijoita, joilla oli varvasjuoksutossujen kaltaiset tossut jalassa altaalla. Tajuttiin vasta Punaiseen mereen astuessa tossuen merkitys. Meren pohja oli nimittäin todella terävä ja epätasainen. Rannan lähellä oli myös mereen merkitty isoja alueita kielletyiksi koralliriuttujen vuoksi.
Iso miinus paikassa oli kyllä ruoka. Vaikka hotellialueella oli paljon ravintoloita ja meillä oli all-inclusive-rannekkeet, niin ruoka alkoi tökkimään jo toisena päivänä. Jokaisesta ravintolasta sai oikeastaan vain perusmättöä tai siltä ainakin kaikki maistui, eikä esimerkiksi aitoa egyptiläistä ruokaa löytynyt mistään. Lohtua meille herkuttelijoille toi sentään allasalueen yhteydessä ollut jäätelö- ja lettubaari :)Kiinnitin myös aika paljon huomiota paikan sisustukseen ja käytettyihin väreihin. Koko hotelli oli nimittäin sisustettu maanläheisin värein. Rottinkihuonekalut olivat kyllä ehdottomasti eniten käytettyjä huonekaluja, mikä oli sinänsä yllätys, koska ne olivat todella kuumia ja polttavia auringon paistaessa.

Matka oli kuitenkin onnistunut siinä mielessä, että lapset saivat temmeltää monta tuntia päivässä vedessä ja vesiliukumäkissä. Ja mikä parasta, koko perhe oli lomalla, joten saimme todellakin keskittyä vain pitämään hauskaa keskenämme ja sitä meillä todellakin oli. En muista milloin lapset olisivat viimeksi nauraneet niin ratkiriemukkaasti <3 Ja saihan sieltä pienen kivan päivetyksenkin kotiin viemisiksi :)
 


 Huomenna toivottavasti kuvia sitten vähän erilaisista maisemista :) 
Rentouttavaa loppuviikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Hyvä, että pääsitte ajoissa kotiin Egyptistä. Uutisten mukaan turistikohteissa edelleen suht rauhallista, mutta mukavampi olla kotona, etenkin lapsia ajatellen! On hienoa, että tarjoatte lapsille uusia kokemuksia matkustelun merkeissä ja käytte hyvin erilaisissa kohteissa, omalla tavallaan tämäkin "kulttuurivaihtoa" :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei noissa suljetuissa lomakohteissa kai juurikaan mitään hätää ole, mutta ei siellä silti kyllä enää haluaisi olla kun tilanne on pahentunut entisestään. Meille on kyllä tärkeätä, että lapset näkisivät maailmaa ja erilaisia kulttuureja. Tänä päivänä kansainvälisyys on sen verran iso juttu, että toivottavasti meidän lapset oppisivat arvostamaan erilaisia kulttuureja ja saisivat isänsä kielipään :)

   Poista
 2. Mäkin haluan tuollaiselle matkalle perheeni kanssa, paikka näyttää täydelliseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tekin pääsisitte samanlaiselle perhelomalle :) Tosin ehkä jonnekin muualle kuin Egyptiin :)

   Poista
 3. Hyvä että olitte matkassa ennen levottomuuksia! Näyttää juuri lapsille sopivalta paikalta, ihanat likukumäet ja muut tekemiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaisessa kohteessa on nyt suomalaiset, jotka tulivat samalla koneella Hurghadaan kuin millä me tultiin Suomeen. En kyllä usko, että ainakaan meidän kohteessa on mitään levottomuuksia, kun matkanjärjestäjät tuo suomalaiset takaisin samana päivänä kuin paluulento olisi muutenkin ollut :) Meidän hotelli oli kyllä lapsiperheille varsin sopiva kohde :)

   Poista
 4. Onneksi pääsitte ehjin nahoin perille :) Mukavan kuulloinen loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tultiin kyllä sopivaan aikaan kotiin :) Ja loma oli kyllä mukava. Sai viettää laatuaikaa perheen kanssa <3

   Poista
 5. Heips! Kiva blogi sinulla, ja kaunis koti teillä. :) Oon ite lomaillut samaisessa hotellissa Egyptissä, Chicagossa myöskin olin käymässä. Osittain siis samoja matkakohteita ainakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ja hauska kuulla, että olet käynyt samoissa kohteissa :) Ei ole kyllä ihme, että ollaan oltu samassa hotellissa Egyptissä, sen verran suositulta se vaikutti :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Teillä onkin ollut oikein matkustus-painotteinen vuosi :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, ollaan kyllä matkusteltu tänä kesänä ihan kiitettävästi. Saa olla kyllä onnellinen, että on ollut mahdollisuus nähdä maailmaa niin paljon nyt :) syksy meneekin sitten ihan kotona <3

   Poista