keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kun mikään ei toimi

Täällä oli eilen pitkästä aikaa ei-niin-hyvä päivä, joten luvassa on varmastikin ensimmäistä kertaa pienimoista avautumista. Eilisen piti olla kyllä erittäin odotettu päivä, kun uusi sohvamme saapui, mutta kaikki ei mennyt taas ihan putkeen. Kaikki alkoi mennä pieleen jo siinä vaiheessa, kun Vepsäläisen kantopojat kantoivat sohvan ovelle. Asutaan siis vanhassa kerrostalossa, jossa sisäänkäynnit eivät ole kovinkaan isoja ja meillä vielä seinä vastassa metrin päässä sisäänkäynnistä. No eikös siinä käynyt niin, että pojat eivät saaneet sohvaa sisään. Soitin miehelle, että mitäs nyt tehdään ja pahahan se oli toisen töistä asialle mitään tehdä. Toinen kantajista ehdotti välioven karmin sahaamista, mutta että heillä siihen ei olisi aikaa, koska oli kiire ja auto keskellä tietä. Sohva joutui siis käytävälle seisomaan 7h tunniksi ennen kuin mies tuli kotiin.

Omat ja miehen hermot alkoivat sauhuta viimeistään siinä vaiheessa, kun mies tuli kotiin ja kokeiltiin yhdessä sohvan kantamista sisään. Ja nätistinhän tuo sisään tuli. Josko pojat olisivat kiireltään sen verran ehtineet, että olisivat kokeilleet tuoda sohvan vinottain sisään, niin oltaisiin kaikki säästetty aikaa ja varsinkin hermoja. Noh, sohva saatiin nätisti olohuoneeseen, ja ehdin jo hiukan iloitan ennen kuin huomasin sohvan olevan jotain ihan muuta kuin mitä sen piti olla. Meille oli tullut väärä sohva!! Sohva kyllä muistutti kovasti tilaamamme sohvaa, mutta viimeistäänkin sohvan mittaaminen paljasti sen vääräksi sohvaksi. Sitten tutkittiin ja ihmeteltiin. Eihän me näin isoa sohvaa tilattu? Eikä tämä ole edes niin pehmeä? Ei me tätä tilattu. Mieheltä meni siinä vaiheessa loputkin hermojen rippeen ja Vepsäläisen aluepäällikkö sai iloisen puhelun :D Puhelun lopputulos oli se, että meille sohvan myynyt nainen oli saanut jo aiemmin potkut töistä, koska oli aiemminkin sekoillut ja tilannut vääriä tuotteita asiakkaille. Meillä vahinko kävi siinä vaiheessa, kun myyjä oli lähettänyt sähköpostiin oikean tarjouksen oikeasta sohvasta, mutta sen jälkeen olevinaan sekoittanut sohvan toiseen samanlaiseen sohvaan, joka olikin se "oikea" sohva, mikä lähtikin sitten tilaukseen.

Ja kyllä mä voin sanoa, että harmittaa ja kovasti. Ensin haaveilet vuoden uudesta sohvasta, kunnes saat tilattua sen. Sen jälkeen odotat kärsimättömänä 8 viikkoa, että koko sohva edes tulee ja sen jälkeen kun se tulee, niin ensin kantomiehet ei saa sohvaa olevinaan sisään ja lopuksi paljastuu, että sohva on vielä väärä. Sentään sain tänä aamuna hyviä uutisia, kun mies soitti ja kertoi, että uusi sohva on nyt tulossa pikatilauksena ja nykyistä sohvaa saa käyttää kuin se olisi oma.

Ikävintä tässä viikossa on kuitenkin ollut se, että kameranikin on vielä rikki. Otin järkkärillä ihan normaalisti kuvia sunnuntaina, kun yhtäkkiä "töks". "Virhe. Paina laukaisinta uudelleen." Se sitten siitä kuvaamisesta hetkeen, kun laukaisin ei toimi. Onneksi kamerassa oli takuuta jäljellä 2 kuukautta, mutta hiukan surettaa odotella sitä 2-3 viikkoa takuuhuollosta. Ettäs mitäs sitten keksitään? Käviskö kuvat kännykällä tai vanhalla digipokkarilla? Tai Ipadin kameralla? Voihan perhonen sentään!

Mutta materiaali on aina materiaalia. Tuskinpa tähän kuollaan, vaikka ärsyttääkin. Joten nyt otetaan postausehdotuksia vastaan! Voipi nimittäin tulla äkkiä tylsää, jos ei 3 viikkoon ilmesty yhtään kuvallista postausta ja täällä taas tylsää, jos joudun olemaan 3 viikkoa hiljaa! :)

Tällä mennään siis etiäpäin!

kuva täältä

Mukavaa viikkoa kuitenkin kaikille!

19 kommenttia:

 1. Odottavan aika on pitkä ja vielä kun käy noin. Ei kivaa, ymmärrän hyvin että pinna palaa. Tsemppiä sinne odotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottavan aika on tosiaan pitkä :D no mutta toivottavasti uusi sohva tulee nyt vähän nopeammin :)

   Poista
 2. No onpas tosiaan ärsyttävää.

  Mitähän Vepsäläinen tekee sellaiselle sohvalle, jota on ensin antanut luvan käyttää kuin omaansa ja parhaassa (kuvitteellisessa) tapauksessa ottaa sen vastaan vaikkapa nyt kissan kynsimänä tai muutamalla kaatuneella punaviinilasillisella varustettuna ;)

  Toivotaan, että uusi ja oikea yksilö tulee pikapikaa ja mahtuu kertalaakista ovesta sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa ne maksattaa sen ylimääräisen sillä potkut saaneella sössijällä ;) Hihih :)

   Poista
  2. En tosiaan tiedä mitä Vepsäläinen tuolle sohvalle tekee ja oikeastaan tällä hetkellä ei edes kiinnosta :) Mietittiin kyllä sen suojaamista jollain kankaalla, kun ei me tietty sitä haluta turhaan liata, mutta toisaalta pitäishän meidän pystyä uusi omakin sohva pitämään puhtaana, joten ehkä se suojaaminen on vähän turhaa.

   Poista
 3. No jopas oli monenmoista ongelmaa....toivotaan, että nyt saatte oikean sohvan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan jo sormet ristissä, että seuraava on sitten se oikea kappale :)

   Poista
 4. No voihan perrr...honen sentään! Toi on kyllä niin ärsyttävää kun kaikki mikä voi mennä pieleen, myös menee. Tsemppiä ja toivotaan et kaikki sujuu täst edespäin jouhevasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa aina vähän mennä, että kun joku menee pieleen, niin sitten menee kaikki. Ei olisi kyllä moni muu asia enää voinut mennä metsään :D Mutta katse eteenpäin, hyvä tästä vielä tulee :)

   Poista
 5. Voi kuinka kurja päivä ja tilanne. Toivottavasti uusi tuleva sohva korvaa nämä kärsimykset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän luulen, että puolen vuoden päästä en muista enää edes koko episodia. Tosin Vepsäläiseltä ei kyllä varmaankaan enää tilata mitään kotiinkuljetuksella, kun ovat aiemminkin mokailleet ja tämä taisi olla viimeinen niitti. Uutta sohvaa kyllä odotellaan kärsimättöminä :)

   Poista
 6. Voi ei! Ei oo kyllä kivaa tommonen :/ mut ihan varmasti suunta on pian parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä paljoa naurattanut :/ Mutta katse eteenpäin :) Sentään tuo väärä sohva antoi osviittaa siitä, miten kivalta olohuone tulee näyttämään oikealla sohvalla.

   Poista
 7. Ouch ja ugh! Toivottavasti asiat ratkeaa ja KUNNON KORVAUKSET kehiin tapahtuneesta !!!Muistakaa pyytää ;))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo. Saatiin toimitusmaksun verran hyvitystä seuraavasta tuotteesta, että miten sen nyt ottaa :D Uuden sohvan kanssa tuli kuitenkin lisämutka matkaan tehtaalla, joten eipä ne ongelmat loppuneetkaan yhteen päivään :/

   Poista
 8. Tollaset on tympeitä juttuja ja kiristää kyllä hermoja. Onneksi asiat kuitenkin järjestyy :) Odottelemma sitten vaikka niitä kännykamerakuvia uudesta sohvasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän joo. Mutta ei auta kuin odotella :) Katsellaan missä vaiheessa kuvia sohvasta saadaan :)

   Poista
 9. Oi ei!!! Toivottavasti pian saatte oman sohvanne, tuollainen on aika puuduttavaa kun odottaa ja odottaa, vihdoin jotakin tulee mutta ei sittenkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän puuduttavaa joo :/ Onneksi sentään väärä sohva mahtui huoneeseen ja on kuitenkin pienempi kuin vanha sohva, joten sentään puolikas askel mentiin eteenpäin :D

   Poista