keskiviikko 28. elokuuta 2013

Back to school

Täällä on arki heittänyt kuperkeikkaa ja maanantaista asti ollaan opeteltu koko perheen voimin ihan uudenlaista arkea. Pikkutyttöni (2vee) pääsi maanantaina ensimmäistä kertaa tarhaan isoveljensä kanssa ja tänään olivat siellä jo ilman vanhempia keskenään. Itse taas palasin koulutielle ja jatkoin opintoja siitä mihin ne kaksi vuotta sitten jäi. Onneksi maaliviiva häämöttää jo. Toivottavasti ensi keväänä on yksi Hyvinvointiteknologian insinööri lisää ;) 

Kaksi viimeistä vuotta ovat kyllä olleet aivan ihania. Olen nauttinut erittäin paljon saadessani olla kotona tytön kanssa ja samalla myös poikani on ollut enimmäkseen vain osa-aikaisesti tarhassa. Lapsuus on niin lyhyt aika, että opinnot ja työelämä kyllä odottavat sen aikaan. Tätä vahvistaa vain se, että kahden vuoden tauon jälkeen koulussakaan mikään ei ole muuttunut. Opettajat ovat niitä samoja omia persoonia. Osa tutuista luokkakavereista on valmistunut ja osa näkyy edelleen samoilla käytävillä. Innostavat asiat tuntuvat edelleen hurjan mielenkiintoisilta ja toisella hetkellä taas mielessä käy ajatus, "että onko tämä nyt sitä mitä haluan tehdä". Sen suhteen toisen lapsen saaminen tähän väliin oli myös täydellinen ajoitus, että sain kaksi vuotta lisäaikaa miettiä mitä haluan tulevaisuudelta. Perfektionisti-luonteelleni ei kuitenkaan sovi ajatus luovuttamisesta, joten vuosi painetaan nyt menemään täysillä ja sen jälkeen katsotaan kortteja uudestaan.

kuva täältä

Ja mitä tulee niihin mielenkiintoisiin hetkiin, niitä löytyi myös tästä päivästä. Meillä kävi koulussa nimittäin vierailemassa Innojok Oyn perustaja Jukka Jokiniemi, joka on hieno esimerkki unelmien toteuttamisesta ja haasteiden voittamisesta. Moni tunnistaa firman varmastikin Innolux Design -mallistosta, johon kuuluu suomalaisten suunnittelemia ajattomia klassikkovalaisimia sekä uusia 2000-luvulla suunniteltuja malleja kuten esimerkiksi Lokki-valaisimet sekä Tupla Kuplat. 

Valaisinten sijaan kurssilla keskityttiinkin kuitenkin esteettömiin ympäristöihin ja Jokiniemi oli kyllä asiantuntija paikallaan. Seuraavat kaksi päivää meneekin tehokkaasti koulutehtävien parissa miettiessä esteettömyysasioita esimerkiksi näkövammaisten tai pyörätuolilla liikkuvien kannalta. Milloin olet itse viimeksi miettinyt esimerkiksi kauppaan mennessäsi ovien aukaisun hankaluutta, jos istuisit pyörätuolissa? Esteettömyysongelmia ovat kohdanneet varmasti myös jokainen vanhempi rattaiden kanssa, kun ne eivät esimerkiksi mahdu hyllyjen välissä kääntymään tai korkealattiaisiin raitiovaunuihin on ihan turha edes yrittää ilman apukäsiä. Mielenkiintoinen aihe mielestäni :)

Koulutukseni sisältää myös paljon muuta. Kaikkea sitä teknologiaa, jolla ylläpidetään ja parannetaan ihmisen hyvinvointia ja terveyttä :) Mielestäni olisikin kiva kuulla teiltä, kaipaisitteko arkeenne (tai juhlaan) jotain teknistä laitetta, joka helpottaisi elämäänne? Mikä innovaatio on vielä keksimättä? Ei sillä, että musta olisi sitä välttämättä keksimään, mutta olisi kiva tietää mitä ihmiset kaipaisivat vielä niin teknologiapainotteiseen elämään :)

Nörttimäistä keskiviikkoa! :)

8 kommenttia:

 1. Hyvinvointiteknologia on varmasti mielenkiintoista, ja siinä voi keskittyä moniin erilaisiin asioihin. Yksi kaveri opiskelee sitä Oulussa, ja välillä hän saa aina kysymyksiä "siis mikä insinööri". Minä vuorostaan olen ympäristöteknologianinsinööri ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tulee myös aina vähän väliä kysymyksiä, että "ai mikä insinööri". Ja siinä yrittää sitten parhaansa selittää, kun hyvinvointiteknologia on niin laaja käsite :) Mutta joo, koulutus on ollut mielenkiintoinen jos ei lasketa mukaan kaikkia syvällisimpiä ohjelmointi- ja tietokonekursseja :D Sulla on kanssa mielenkiintoinen tutkinto :) Siitäkin voi vissiin suuntautua aika erilaisiin tehtäviin?! :)

   Poista
 2. Kuulostaa erilaiselta :))

  Onnea "uusiin" haasteisiin ja uskon, että arki lähtee rullaamaan kivasti. Onhan teillä ollut ihana vuosi, vaikkakin elämä ei ole aina helppoa.


  Kivaa iltaa.

  pss.. http://lloveyourselff.casablogit.fi/lue/2013/08/arvonta-habitare

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eiköhän tää uusi arki jossain vaiheessa normalisoidu, eikä tunnu enää niin kaoottiselta :D Vuosi on kyllä ollut ihan mahtava, jos ei oteta mukaan helmikuuta :)

   Samoin sulle mukavaa viikkoa, vaikkakin tää vastailu taas venyi turhan pitkäksi :)

   Poista
 3. Minäkin olen koulutukseni puitteissa ollut Jukan luennolla. Oli muuten parhaimmin mieleen jääneitä koulupäiviä se! Tänään töissä innovoin jo niin paljon, ettei ajatus enää lennä, mutta tulen kertomaan heti jos kekkaan jotain :) Mukavaa viikonlopun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jukan luennoilla kyllä jaksaa olla ja siellä nauttiikin siitä opetushetkestä :) Saa tulla heti kertomaan, jos keksit jotain :)

   Poista
 4. Tsemppiä opiskeluihin :) Sulle on huomenna blogissani haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä olen ollut viime aikoina todella hajamielinen haasteiden kanssa, mutta yritän parhaani saada vihdoinkin aikaiseksi vastailtua niihin. Arvostan kyllä kovasti saamiani haasteita :)

   Poista