lauantai 17. elokuuta 2013

"Maalaismummilassa"

Meidän perheen kesään on mahtunut myös pari kotimaan matkaa, lähinnä Savonlinnassa, jossa asuu melkein koko sukuni. Tällä viikolla kävimme myös Voltissa Pohjanmaalla anoppini kotiseudulla. Viime viikon löhöilyn jälkeen oli myös pakottava tarve saada jotain aikaiseksi. Niinpä tämä miniä keksi siivota entisen heinävajan, johon ei oltu koskettu juurikaan viimeisen 20 vuoden aikana :D Nykyään puuhalkojen säilytyspaikkana toimivasta vajasta löytyi kyllä vaikka mitä ihmeellistä, niin roskaa kuin aarteita. Ja voi kun tämän tytön silmät kiiluivat, kun vajasta löytyi kaiken tavaravuorien keskeltä vaikka mitä menneen ajan työkalujen. 

Kaiken roinan keskeltä löytyi myös polkypyöriä, joista pienimmällä myös mieheni on ajanut pikkupoikana <3Samassa yhteydessä tyhjennettiin myös aitta, johon ei oltu myöskään koskettu moneen moneen vuoteen. Sieltä löytyi myös pari vanhaa aaretta, jotka sain viedä luvan kanssa kotiin. En muistanut kuitenkaan ottaa niistä vielä kuvia, mutta onneksi ne pääsevät pian uuteen kotiin ja sen jälkeen tännekin näytille :)

Ja voi huoh, kun tämä haaveileva remonttireiska on alkanut taas haaveilemaan vanhan talon kunnostamisesta meidän perheelle kodiksi. Kun saisi kunnostaa 1900-luvun alkupuolella rakennetun omakotitalon omanlaiseksi. Missä valkoiseksi maalattu puulattia narisee, ison perheen keittiöstä kantautuu pullantuoksu, makuuhuoneiden seiniltä löytyy vanhan ajan kuviotapettia ja siitä minkä ympäri lapset saavat kirvata paljain jaloin. Mutta vielä ei ole sen aika. Ei ihan vielä :)

Ihanaa viikonloppua! :)

4 kommenttia:

 1. Ihania aarteita <3 Pyöräilin juuri yksi päivä Koskelan puutaloalueen läpi ja ihastelin niiden fiilistä, voikun olisikin varaa ostaa sieltä iso puutalo, jonka kunnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä haaveillaan ihan samasta :) Koskelakin kun on vielä niin lähellä keskustaa :)

   Poista
 2. Olen lähes noilta nurkilta kotoisin!

  Olitte siis Kauhavan Alahärmän Voltissa Etelä-Pohjanmaalla :)

  P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sieltä juurikin tarkasti sanoen :) Sä varmaankin tunnistaisit anoppini, kun Alahärmäkin on sen verran pieni paikka :)

   Poista