tiistai 24. syyskuuta 2013

Uudet matot

Siitä on hetki aikaa, kun tässä blogissa on julkaistu kaksi postausta 24h sisällä, mutta tänään se ihme taas tapahtuu! :) Olen sen verran innoissani meidän uusista matoista, että niistä oli pakko päästä ottamaan kuvia heti aamusta. Lapset jäi vielä nukkumaan, joten sain käyttää aamun ihan vain kuvailuun ja omaan hetkeen. Tosin kellonaika ei ehkä ollut se paras hetki kuvanlaadun kannalta ja pakko se on myöntää, että syksy ja pimeys on täällä taas.

Tilattiin siis heinäkuussa olohuoneeseen sohvan eteen ja ruokapöydän alle uudet matot. Ja tällä kertaa haluttiin panostaa kunnon mattoihin, joita ei tarvitse vaihtaa moneen vuoteen. Sohvan eteen halusin tuuhean ja pitkäkarvaisen maton lämpöä tuomaan. Edellinenkin matto oli pitkänukkainen ja pakko myöntää, ettei pitkänukkainen ole kaikkei helppohoitoisin, mutta toisaalta taas en voi vastustaa sitä pehmeyttä, minkä se antaa.

Sohvamatto on Linie Design -merkin Maltino-sarjan puhtaanvalkoinen matto. Linie Design on tanskalainen merkki, jonka matot on tehty laadukkaasti käsityönä. Ja matto kyllä näyttää ja tuntuu siltä, ettei se ole sieltä halvimmasta ja huonolaatuisemmasta päästä. Valkoinen on kyllä arka väri, niin kuin sohvakin on sen meille jo opettanut, mutta toisaalta valkoinen on taas niin monikäyttöinen ja sopii huoneeseen, vaikka muu sisustus vaihtaisi väriä. Mietittin kyllä myös saman merkin beigeän väristä mattoa, mutta kallistuttiin kuitenkin miehen kanssa loppupeleissä tähän. Ja ainakin toistaiseksi olla hyvin tyytyväisiä.Ruokapöydän alle taas otettiin monelle tuttu paperinarusta ja puuvillasta tehty Woodnotesin matto. Matto on Ritva Puotilan suunnittelema Field-malli, johon valittiin kapea puuvillakantaus ja raidat lyhyemmän sivun suuntaisesti. Ruokapöydän alle suositellaan myös villamattoa, koska rasva ei imeydy siihen niin helposti, mutta uskoisin että nämä Woodnotesin matot vetää vertoa ruokapöydän mattona. Näistä jälkimmäisistä kuvista viimeistään huomaa ettei valo riitä enää aamusta olohuoneen viimeiseen nurkkaan, vaan kuvista tulee enemmän tai vähemmän suttuisia :/
Haluttiin myös tarkoituksella kaksi erilaista mattoa, jotta ne jakaisivat huoneen vähän kahtia sekä ruokailutilaksi että olohuoneeksi. Mutta huoneessa on ehdottomasti taas vähän kotoisampi olo kun sinne on saatu lisää tekstiilejä. Nyt vaan toivotaan, että tulisi pian lokakuu ja se oikea sohva saapuisi, niin näkisi miten sohvan matto istuu uuden sohvan kanssa mitoiltaan :)Mukavaa tiistaita kaikille! :)

17 kommenttia:

 1. Ompa upeat! Pörröinen matto oikein houkuttelee upottamaan varpaat siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pörröinen matto on kyllä just sellainen, että siihen haluaa upottaa varpaansa ja meillä lapsetkin näköjään tykkäävät vaan istua siinä :)

   Poista
 2. Kaunis matto ja edellisen postauksen matkakuvat ovat aivan upeita, noista voisit teettää hienoja tauluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Tilasinkin itseasiassa muutaman noista tauluiksi ja ne tulivatkin jo tänään postissa :) Ne ovat kyllä hienoja, vaikka itse sanonkin :)

   Poista
 3. Oi oi kuinka upeat! Varsinkin tuo nukkamatto! <3 Rakkautta ensi silmäyksellä! <3 :)) Kuka noita myy Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin?! :) Kummatkin matot on ostettu Vepsäläiseltä :)

   Poista
 4. Ihanat matot <3 Sopivat teidän kotiin aivan upeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Ne tuovat kyllä taas omalla tavalla lämpöä ja kodikkuutta meille :)

   Poista
 5. Upeat matot! Ihanan raikasta ja vaaleaa!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat valinnat :)

  Meillä kans karvamatto olkkarissa ja varsinkin talvella on IHANA :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvamatot on ihania! <3

   Ihanaa viikonloppua sulle! :) Harmittaa, kun ei oltu samaan aikaan messuilla :/

   Poista
 7. voisitko laittaa linkkiä karva matosta, aivan ihana matto 😍

  VastaaPoista