maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 Ennen ja jälkeen -kuvat

Sain kuin sainkin tehtyä vielä tän vuoden puolella koosteen asuntomme remontista ja miltä tällä hetkellä näyttää. Kotimme on siis rakennettu vuonna 1911 ja edellisen omistajan toimesta kaksi yksiötä on yhdistetty 2h+keittiöksi. Nyt remontin jälkeen meillä on 60 neliön koti, jossa on 2mh+ oh+ avokeittiö.

Kun ostimme asunnon, sen suurin huone oli käytössä makuuhuoneena. Aiemmin huone oli ollut erillinen yksiö, joka oli myöhemmin yhdistetty viereiseen yksiöön. Ja voitteko kuvitella, edellinen omistaja oli ostanut tämän puolen asunnon häntä edeltävän omistajan kuoltua, joka itse oli asunut asunnossa (22m2 yksiössä!) 50 vuotta. Tässä pienessä yksiössä oli siis asunut nelihenkinen perhe vanhempien eroon asti, jolloin asunto jäi perheen äidin ja lasten käyttöön. Mikä 4-henkinen perhe asuisi nykyään vain 20 neliön asunnossa? Tässä kuvia huoneesta ennen remonttia. Pahoitteluni, että remonttikuvat on tosi suttuisia, koska ovat otettu kamerapuhelimella.Ja tältä huone näyttää tänään. Makuuhuoneesta tuli olohuone avokeittiöllä.


Myös nykyinen lastenhuone koki aikamoisen muutoksen. 
Ennen remonttia huone oli keittiö ja tältä näytti vielä heinäkuussa.
Keittiön putket saatiin piilotettua seinän sisään ja keittiön tilalle tuli värikäs seinämaalaus. Myöhemmin kattoon asennettiin vielä led-valoista tehty tähtitaivas, josta laitan kuvia heti kun opin ottamaan siitä kunnollisia kuvia.
Vanhan keittiön toisella puolella oli olohuone ja näiden kahden huoneen välissä oli vain yksi seinä. Rakensimme seinää lisää, jotta saimme erotettua huoneista kaksi makuuhuonetta. 
 Ja tältä näyttää nyt. Näkymä lastenhuoneesta päämakuuhuoneeseen.


Vanhassa olohuoneessa oli ollut myös aikoinaan parvi, jonka tilalla oli nyt hyllyjä. 
Purimme hyllyt pois ja suljimme seinän. Seinän eteen tuli makuuhuoneen vaatekaapit. Muutoksen kohteeksi joutui myös eteisen vaatehuone, jonka muutimme ulkovaatteiden ja kenkien säilytyspaikaksi. Pikku koppiin löysi tiensä myös nojatuoli ja lipasto.Harmi vain, että kaikki remonttikuvat on otettu kamerapuhelimella, niin ei ole kuvien laatu kovinkaan kummoinen. Myös vessasta puuttuu kuvat kokonaan, mutta se saa jossain vaiheessa oman postauksen.

Aikamoisen muutoksen on asunto kokenut puolessa vuodessa ja itse remontoimalla olen oppinut tosi paljon remontoimisesta. Ja iso kiitos vielä kirvesmies-isälleni, jota ilman remontista ei olisi tullut mitään ja että olet jaksanut kuunnella valitustani, kun en ole muka osannut itse tehdä asioista tarpeeksi hyvin.

Ensi vuonna minun pitäisi vielä opetella kunnostamaan vanhat ovet ja heti tammikuun alussa keittiön työtaso saa uuden öljyn pintaansa.

Näiden kuvien myötä haluan toivottaa Loistavaa Uutta Vuotta kaikille lukijoilleni ja sukulaisilleni, jotka tätä blogia lukevat!


6 kommenttia:

 1. Upean työn olette tehneet! Onnea vuodelle 2013 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Irina! Hyvää uutta vuotta sullekin! :)

   Poista
 2. Wau mikä muutos!:)
  Kaunis koti teillä!:)

  VastaaPoista
 3. Sulan kerta kaikkiaan näihin kuviin kodistanne! Niin kaunista, harmonista ja viihtyisän näköistä!! :)

  VastaaPoista