maanantai 17. joulukuuta 2012

Taianomainen puu

Kuten joku on varmastikin jo huomannut, tykkään kokeilla seiniin erilaisia pintoja. Kolmisen viikkoa sitten maalasin makuuhuoneen seinät mustiksi ja yksinkertaistin huoneen ilmettä poistamalla huoneesta lipaston ja sängynpäädyn. Makuuhuoneen pitkä seinä jäi kuitenkin liian tyhjäksi. Sitten sainkin idean maalata siihen puita. Idea kääntyi vähän päälaelleen, kun pääsin tekemään Tikkurilan kanssa yhteistyötä ja sain kokeiltavaksi uutta Tikkurilan Stardustia, joka on hopea- tai kultahippusia sisältävä kimallelasyyri. Nyt seinältä löytyykin yksi musta puu ja muuten seinä kimaltelee valon osuen hopeahippusiin.


Seinä on tehty niin, että ensiksi maalasin sen Tikkurilan sävyllä Y490. Sen jälkeen heijastin projektorin avulla seinälle puun kuvion. Jouduin vielä kääntämään projektorin poikittain, jotta sain kuvasta tarpeeksi suuren.


Seuraavaksi vuorossa oli puun kuvion tekeminen maalarinteipillä. Kuten kuvasta näkee, lopputulos ei näytä läheskään samalta kuin heijastettu puu. Heijastettu kuva antoi kuitenkin hyvän pohjan, jonka avulla puu oli helppo tehdä teipillä. Puuta teippailessa mielessäni kävin myös, olisiko ollut helpompaa, jos olisin ensin maalannut koko seinän Stardustilla ja sen päälle maalannut mustalla puun kuvion. Mutta hyvä tuli näinkin päin.


Kun olin saanut tehtyä puun maalarinteipillä, seuraavana pääsinkin maalaamaan. Lasyyri on siitä kivaa, että se ei haise niin kuin jotkut maalit ja sitä oli myös helppo levittää. Lasyyri muistutti koostumukseltaan enemmänkin löysää liimaa kuin maalia. Lasyyri oli myös suhteellisen riittävää. 1 litran purkista jäi melkein puolet jäljelle, kun olin seinän maalannut. Ja tältä näytti kun otin maalarinteipit pois.


Koko puun saa näkyviin vain kameralla. Luonnonvalolla puusta näkyy vain osa ainakin näin talvella.


Tältä seinä näyttää lähietäisyydeltä, kun peilin yläpuolella oleva lamppu palaa. Hopeahippuset taittavat silloin enemmän kullanväriseksi.


Koko kuvaa seinästä.Jos kaipailee hyviä kuvia heijastettavaksi seinälle, kannattaa googlettaa englanniksi ja lisätä hakuun silhouette. Esimerkiksi itse löysin puun kuvan googlettamalla "tree silhouette". Samalla tavalla löysin kuvan lastenhuoneen seinämaalaukseen. Silloin etsin kuvaa sanoilla "children silhouette".

Säihkyvää viikkoa jokaiselle!

EDIT: Vaihdoin viimeisen kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti