lauantai 22. helmikuuta 2014

Norjan vuonot

Täällä alkaa Norjan loma lähestymään loppuaan. Ja ihan kiva jo palatakin kotiin. Meillä on ollut auto vuokrattuna melkein koko viikon, joten ollaan käyty paljon ajelemassa vuoristoissa. Tänään tehtiin pisin reissu ja matkattiin Aurlandiin asti, jonne on 2,5h matka Bergenistä. Matkalla ohitettiin niin Åsane, Arna, Dale, Voss kuin Flåmkin. Maisemat olivat jälleen kerran huikeita, vaikkakin vettä satoi lähes koko matkan. 


Matkalla olisi ollut myös pari vesiputousta, mutta ne olivat harmiksemme vielä jäässä. Piskuiset turistikylät Flåm ja Aurlandin olivat myös vielä todella hiljaisia ennen kuin turistikausi käynnistyy parin viikon päästä. Flåmista pääsee kuitenkin myös talvisin laivalla Bergeniin sekä maisemajunalla Myrdaliin, jossa on myös Oslo-Bergen maisemajunan pysäkki.

Norjan ainoa huono puoli on kyllä sen varsin kallis hintataso. Ruoka kaupassa ja ravintolassa maksaa lähemmäksi tuplasti enemmän kuin Suomessa. Onneksi sentään valittiin hotelli, jossa on ilmainen aamiainen ja säästetään sen avulla pennosia iltapalaan. Onneksi sentään taas maisemat ovat ilmaisia ja huikeita ovatkin!Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

3 kommenttia:

  1. awww, mahtavan näköisiä maisemia!

    VastaaPoista
  2. Upeat maisemat! Eikös sitä sanota että liian lähellä oleva jää usein huomaamatta. Norjan suhteen minulla on tainnut käydä niin..

    VastaaPoista