keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Hiihtolomalla Norjassa

Terveisiä Norjasta! Lennettiin eilen Osloon, josta jatkettiin matkaa vielä junalla Bergeniin. Junamatkaa Oslosta Bergeniin on kehuttu maailman kauneimmaksi ja parhaimmaksi, enkä ihmettele yhtään. Junamatkalla nähtiin niin hiekkarantoja, vihreitä peltoja, vuonoja, lumisia vuorenhuippuja, koskia kuin lumeen peittyneitä mökkejä. 7 tunnin matka tarjosi siis huikeita maisemia. Korkeimmillaan matkattiin reilussa 1200 metrissä merenpinnan yläpuolella, joka on melkein yhtä korkealla kuin Suomen korkein vuori.







Tänään ollaan sitten tutustuttu Bergenin vanhaan puoleen, josta löytyy Bryggenin vanhoja taloja, jotka on rakennettu 1300-1500 -luvulla ja ovat yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Talot ovat aivan ihania ja vähän kuin korttitalossa. Yhden talon kun ottaisi rivistä pois, koko pakka romahtaisi. Talojen väliin jää pieniä kujia, jotka ovat edelleen kuin suoraan keskiajalta. Nykyään taloissa toimii niin sisustuskauppoja kuin pubejakin.



Aamupäivästä noustiin myös Fløibanen -rinnejunalla Fløyen -vuorelle, jossa saatiin ihmetellä huikeita maisemia. Vuoren huipulle oli myös rakennettu metsän siimekseen lapsille seikkailupuisto ja trollit olivat kummittelemassa kallioilla. Lopuksi vielä kavuttiin vuorelta alas. Voin kyllä sanoa, että mieli lepäsi ja teki todella hyvää olla raikkaassa ulkoilmassa. Ja samaa on luvassa vielä loppuviikollekin :)





Raikasta loppuviikkoa kaikille!

8 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköistä! Täytyy laittaa reissulistalle ehdottomasti :) Hyvää lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kyllä ihanan näköistä! :) Ja laita ihmeessä reissulistalle, koska Bergen on kyllä aivan ihastuttava kaupunki. Viikonloppukin riittää varmasti kaupungin tutkimiseen :)

      Poista
  2. Tutun näköistä -olen käynyt paikanpäällä kaksikertaa ja uudestaankin voisin mennä.
    MUKAVAA LOMAA TEILLE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnekas olet kyllä, kun olet täällä päässyt käymään. Ja vielä kahdesti! :) Me pidetään kyllä mukava loppu loma :)

      Poista
  3. LUNTA! Aah ihanaa! Kiitos näistä kuvista ja hauskaa lomaa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin tuolla vuoristossa lunta riittää ja mikäs sen parempaa :) Kiitoksia ja mukavaa viikkoa sinnekin päin! :)

      Poista