tiistai 12. helmikuuta 2013

Pieniä potilaita

Halusin tulla pikaisesti kiittämään kaikkia edelliseen postaukseen kommentoivia. Teidän kommentit lämmittävät niin kovasti mieltä. Valitettavasti meidän perhettä kohtasikin vähän isompi sairaus kuin oksennustauti. Veimme nimittäin poikamme eilen illalla päivystykseen ja sieltä poika joutuikin muutaman tunnin sisällä leikkaukseen. Lauantaina diagnosoitu oksennustauti muuttuikin nyt vaaralliseksi puhjenneeksi umpilisäkkeeksi. Vietämmekin nyt vähintään loppuviikon sairaalassa leväten ja sen jälkeen jatkuu vielä lepo kotona. 

Haluan kertoa teille tämän sen takia, että haluaisin mahdollisimman monen muistavan, että terveys ei ole itsestäänselvyys, eikä myöskään perhe. Kuinka moni teistä on katsonut AVA:n uutta Pieniä potilaita -sarjaa? Katsottiin mieheni kanssa lauantaina sarjan uusintaa ja mietittiin kuinka kamalaa se olisi, jos lapsemme olisi yhtä sairas. Ja sunnuntaina lapsemme olikin kuin yksi sarjan pienistä potilaista. Voiko maailmassa olla pahempaa tunnetta kuin pelko oman lapsen terveydestä?

Positiivistä on kuitenkin se miten ihania hoitajia ja lääkäreitä Lastenklinikalta löytyy. Perheemme ja varsinkin poikamme on saanut ympärilleen aivan loistavaa henkilökuntaa, joka on omistautunut täysin pienille potilaille. Hoitohenkilökunnan lisäksi Lastenklinikat tekee yhteistyötä mm. sairaalaklovnien kanssa. Osastoilta löytyy myös lukuisia kirjoja, elokuvia ja leluja, joiden parissa lapset saavat aikansa vietettyä. Puhumattakaan siitä, että lapsille on tehty myös olohuone, jossa on tiistaisin muskari ja keskiviikkoisin pikku potilailla on mahdollisuus leipoa muun leikin ohella.

Kuva kummit.fi

Lastenklinikka tarvitsee kuitenkin jatkuvasti rahaa toimintansa pyörittämiseen ja sen vuoksi haluaisin haastaa teidät kaikki lahjoittamaan itsellenne sopivan summan Lastenklinikoiden Kummeille. Tärkeää työtä tekevä Kummit ry tuskin tarvitsee enempää esittelyä, mutta infoa ja lahjoitusvaihtoehtoja löytyy täältä. Pienin mahdollinen lahjoitussumma on vain 5€. Voin kertoa, että meidän perhe heräsi oman pojan sairastumisesta sen verran, että tästä lähtien meidän perhe lahjoittaa joka ikinen kuukausi Kummeille rahaa ja toivottavasti jossain vaiheessa vähän isommankin potin.

Tällä kertaa vähän vakavampaa asiaa, mutta haluaisin vaan niin että kaikki muistaisivat ottaa jokaisesta päivästä ilon irti ja olla unohtamatta etteivät lähimmäiset ole itsestäänselvyyksiä. Pitäkää huolta rakkaimmistanne! Tämä äiti lähtee hakemaan nyt energiaa nukkuvan tytön vierestä ja palaa huomenna sairaalaan poikansa vierelle. Parhautta olisi, jos poikani jaksaisi huomenna vaikka hymyillä tai sanoa kaksi sanaa. Palaillaan kunhan kotiudutaan koko perhe takaisin kotiin! :)

Hyvää loppuviikkoa teille kaikille! <3


21 kommenttia:

 1. Kyynel tuli silmään!!

  Oikein paljon voimia pojallesi ja koko perheellesi!! <3 <3 <3

  Aivan, terveys ei ole itsestäänselvyys ja sen takia elämästä pitää olla kiitollinen ja nauttia joka hetkestä positiivisin mielin!! <3 <3 Koskaan ei tiedä mitä huomenna tapahtuu!!! Turha marmatus ja valitus pois ja nautitaan elämän pienistä iloista!!

  Lähetän vielä sylikaupalla voimia ja haleja koko perheelle!

  <3 <3 <3

  -S-

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon voimia koko perheelle! <3 <3

  On tullut huomattua, ettei terveys ole itsestäänselvää. Asiat voivat muuttua hetkessä itse niihin vaikuttamatta.

  Sekin tunne on tullut koettua mikä huoli valtaa kun oma pieni on sairas. Kun voisi itse ottaa sen kaiken kivun jne. Kunpa vaan ei koskaan mitään isompaa sairastelua tarvitsisi kokea.

  VastaaPoista
 3. Voi itku kun ikäviä uutisia. Toivottavasti pieni potilas paranee pian. Jaksamista koko perheelle!

  t. Katja

  VastaaPoista
 4. Voimia koko perheelle! <3

  Itse olin lapsena muutamankin kerran hoidossa Auroran sairaalassa, joka silloin toimi pääosin lasten sairaalana. Siellä oli lääkärinä mm. Yrjänä Nietosvaara, joka myös tässä Pieniä potilaita -ohjelmassa on ylilääkärinä. Myöskin vähintään kerran vuodessa lahjoitan pienen summan Lastenklinikoiden kummeille, se on äärettömän tärkeä kohde.

  VastaaPoista
 5. voimia ja paranemisia pienelle <3

  VastaaPoista
 6. Voi, kamalaa! Olen seurannut Pieni potilaita-sarjaa, todella koskettava sarka pitkästä aikaa. Lahjoitan rahaa muutaman kerran vuodessa hyväntekeväisyyteen juuri lapsille ja kodittomille eläimille.

  Suojelusenkeleitä perheellesi ja voimia <3

  VastaaPoista
 7. Paranemisia pienelle ja voimia koko perheelle <3

  VastaaPoista
 8. Pikaista paranemista! Lastenklinikka on tuttu paikka mulle... Kiva kuulla positiivisia kokemuksia, vaikka syy miksi sinne mennään ei aina ole niin positiivista. <3

  VastaaPoista
 9. Paranemisia sinne pienelle potilaalle <3

  VastaaPoista
 10. Parenemisia teidän pienelle potilaalle ja hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
 11. Pikaista paranemista pienelle potilaalle ja jaksamista teille kaikille. Lastenklinikka tekee tärkeää työtä koko Suomen lapsille, ja sen toiminnan tukeminen on todella tärkeätä. Pari vuotta sitten vietin kuopuksen kanssa pari päivää siellä putoamisonnettomuuden jälkeen, ja vakuutuin kyllä heidän toiminnastaan, ensiavusta itse osastohoitoon <3.

  VastaaPoista
 12. Paranemista pienelle potilaalle ja jaksuja koko perheelle <3

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti asiat on menneet parempaan suuntaan <3 <3 <3

  VastaaPoista
 14. Kiitoksia teille kaikille ihanille kommenteista! <3 me jatketaan vielä toistaiseksi elämää sairaalassa. Poika sairastui vatsakalvontulehdukseen puhjenneen umpparin seurauksena joten viime viikko oli kyllä henkisesti meidän perheelle todella raskas. Tällä viikolla toivottavasti poika saa vihdoin syödä pitkästä aikaa ja kovasti odotan että näkisin pojan kävelevänkin <3 hyvää viikkoa teille kaikille ihanille! :)

  VastaaPoista
 15. Voih, voimia sinne, voimia, voimia!!!!! <3 <3 <3 Täällä ollaan hengessä mukana!! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 16. Paranemisia pikkuiselle ja voimia koko perheelle!

  VastaaPoista
 17. Olen päivittäin käynyt kurkkaamassa, jospa olisi uutisia pienen potilaan voinnista.

  Valtava halaus koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käyn kurkkimassa, josko olisi päivitystä tilanteeseen!!! <3

   Poista