maanantai 4. helmikuuta 2013

Kattauksia

Kävin viime viikolla Hemtexillä, josta mukaan tarttui neljä kivaa musta-valkoista tablettia. Olen kuitenkin tosi huono käyttämään mustaa tekstiileissä ja olinkin vähän epäileväinen, miten tabletit sopisivat väriltään meidän olohuoneeseen. Kokeilinkin vasta tänään ensimmäistä kertaa tabletteja, ja tämän päivän perusteella huoli oli aika turha. Innostuinkin kokeilemaan kolmea eriväristä kattausta, joista ensimmäinen oli musta-valko-harmaa sävyinen.


Ensimmäisessä kattauksessa käytin valkoista pellavapöytäliinaa, Hemtexin pöytätabletteja, Villeroy&Bochin NewWave -astioita, harmaalla kuviolla olevia paksuja valkoisia lautasliinoja, Pentikin tuikkukippoja sekä Festivo-kynttiläjalkoja. Kokonaisuudesta tuli mielestäni aika juhlava ja halusinkin seuraavaksi ottaa mukaan vähän väriä.


Seuraavaksi vaihdoinkin Festivo-kynttiläjalat uuteen H&M turkoosiin kynttiläkippoon, jolloin ilme muuttui juhlavasta keväisemmäksi. Itse tykkäsin varsinkin tästä kattauksesta kovasti.


Lopuksi kokeilin vielä luonto-aiheista kattausta vaihtamalla paperiset lautasliinat vaaleanruskeisiin kangaslautasliinoihin. Lisäsin pari käpyä ja vaihdoin H&M:n tuikkukipon Pentikin Poro-kynttiläjalkaan. Tämän kattauksen värimaailma muistutti aika paljon meidän jouluista kattausta ja oli myös mieleeni.


Vaikka kaipasinkin vähän väriä mukaan kattaukseen, niin mustat tabletit antoivat kuitenkin hyvän pohjan kattaukseen. Joten ehkä meillä uskalletaan jatkossakin käyttää mustaa tekstiileissä. Vaikkakin varovasti :)

Miten teillä on viikko lähtenyt käyntiin? :)

15 kommenttia:

 1. Hei, löysin tieni tänne tuolta blogien sokkeloista :-) Kaikki kolme kattausta on oikein kauniita, tuo turkoosi kynttiläkippo antaa kivan säväyksen ja itse olen heikkona noihin Pentikin poroihin.

  Hyvää viikon jatkoa,
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogiini ja jäit vielä lukijaksikin :) nuo Pentikin porot ovat kyllä ihania <3

   Poista
 2. Katja, sinulle on haaste blogissani. Jos olet jo tehnyt sen ignooraa se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Olenkin tainut tuon haasteen tehdä jo pariin kertaan :)

   Poista
 3. Kaunista! Mulla on eka kertaa elämässäni tullut musta osaksi sisustusta, se kyllä kieltämättä antaa vähän särmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Musta kyllä tosiaan tuo särmää sisustukseen. Munkin pitäisi vaan oppia käyttämään sitä rohkeammin :)

   Poista
 4. Ompas kivat tabletit! Miten sitä Hemtexiäkin nyt näin kaipaa kun täältä se poistui kokonaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyllä ihastuin kovasti noihin tabletteihin :) Hemtexillä ei taida olla edes verkkokauppaa, mistä tuotteita saisi tilattua, jos myymälää ei löydy läheltä?! Harmi, että se poistui kokonaan :/

   Poista
 5. Viikko on kiireinen, työtä ja työtä! Viikonloppu kun koittaa niin makaan varmaan äxänä olkkarin lattialla :D Toi H&M:n turkoosi tuikkukippo tuo kauniin pienen piristyksen kauttaukseen!

  VastaaPoista
 6. Kattausfani täällä tykkää! Nuo kankaiset lautasliinat ovat ihan parhaita! Nykyisin on melkeinpä vaikea miettiä kattausta ilman niitä. Pitäisi hankkia/tehdä ne vielä valkoisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! :) Onhan nuo kankaiset vähän eri laatua kuin paperiset :)

   Poista