tiistai 25. maaliskuuta 2014

Koti 36. kerroksessa

Meillä muuttopäivä lähestyy ja parin kuukauden päästä ollaan jo toisella mantereella muuttokuorman kanssa. Oltiin toissaviikolla viikko taas Chicagossa ja saatiin lopultakin päätettyä minne muutetaan. Uusi koti löytyy aikalailla läheltä keskustaa (mikä nyt on aika suhteellinen käsitys) 36. kerroksesta aivan mielettömin maisemin. Olohuoneesta näkee jopa järvelle asti!


Ennen valintaa arvottiin kahden asunnon välillä, mutta tulevan kodin toimiva ja skandinaavinen keittiö sekä isot makuuhuoneet taisivat olla ratkaisevat tekijät. Toisaalta nyt kokeillaan, miten kokolattiamattojen pystyy elämään :D Ihan huippua on myös se, että neliöt tuplaantuvat ja saan ison ruokapöydän keittiön viereen. Niin ja mainitsinko jo maisemat?! Koko olohuoneen ja ruokailutilan leveydeltä on katosta lattiaan ylettyvät ikkunat! 

Mallihuoneen kuva täältä

Viime reissu osoitti myös viimeistään sen, että kerrostaloasuminen osataan tehdä Jenkeissä vähän paremmin kuin meillä Suomessa. Tulevan kodin alakerrasta löytyykin kuntosali, höyrysauna, poreallas, kirjasto, toimistohuone, leffateatteri, kerhotila ja iso lounge, jossa voi viettää vaikkapa synttäreitä. Talon omalta kattoterassilta löytyy myös uima-allas aurinkotuoleineen, grillausalue sekä ulkotakka lepotuoleineen. Eipähän taida enää löytyä tekosyytä miksei saisi raahattua itseään kuntosalille! :D

Arvaatte varmastikin, että täällä ollaan jo aika täpinöissä! Sen verran ollaan edistytty meidän tavaroidenkin kanssa, että nyt tiedetään, että mukaan lähtee noin 10 kuutiota tavaraa, jotka saadaan vietyä lentorahdilla. Mukaan lähtee noin 20 pahvilaatikollista pientä tavaraa ja muutama huonekalu. Chicagon päässä päästääkin ensimmäisellä viikolla huonekaluostoksille, jeee! :)

Vielä kun saisi kulumaan pari kuukautta nopeasti! :) 

Keväistä tiistaita kaikille! :)

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Merirosvosynttärit ja Paavo Pesusieni

Hiio-ohoi pitkästä aikaa! Meillä vietettiin eilen pojan 5-vuotis synttäreitä merirosvoteemalla. Näky oli kyllä mitä mainioin, kun 15 pientä merirosvoa valtasi meidän kodin pariksi tunniksi :) Vähän kyllä pelotti miten kaikki mahtuisivat saman katon alle ja varsinkin ruokapöytään, mutta hyvin mahduttiin!

Pojalla oli tänä vuonna varsin "maltillinen" ja "helppo" toive synttärikakun suhteen, kun löydettiin Pinterestistä kuva Paavo Pesusieni merirosvokakusta :) Mulle on muodostunut perinteeksi valmistaa lasten synttärikakut juhlapäivää edeltävä iltana/yönä, kun lapset ovat menneet nukkumaan ja saan ihan rauhassa keskittyä kakun koristeluun. Samalla tavalla tein nytkin ja valvoinkin sitten aamukolmeen Paavo Pesusieni -kakun kanssa! :D Poika oli kyllä sen verran tyytyväinen kakkuunsa, ettei haittaa yhtään, että yöunet jäivät vähän vähiin.


Sen verran tuli taas kiire, etten ehtinyt ottamaan kuvia juhlapöydästä ennen lasten saapumista. Lähes kaikki synttäritarvikkeet käytiin kuitenkin ostamassa toissa viikolla Chicagosta, kun käytiin siellä selvittelemässä vielä viimeisiä asioita. Ja yllätys yllätys siellä oli valikoima paaaljon laajempi ja hinnat halvempia kuin meillä Suomessa!


Hiukan on kyllä haikea olo, kun nämä olivat viimeiset synttärit tällä kokoonpanolla. Ensi vuonna on sitten eri kaverit ja erilaiset synttärit :)

Iloista viikkoa kaikille! :) 

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Inspiskuvia uuteen kylpyhuoneeseen

Täällä on kaiken muun härdellin lisäksi tulossa kesällä putkiremontti ja pikku hiljaa pitäisi osata päättää millaiseksi uusi kylppäri laitetaan. Nyt kun kylppäri laitetaan ihan kokonaan uusiksi, siirretään se samalla uuteen paikkaan eteisen koppiin ja nykyinen kylppäri taas jaetaan eteisen aulaksi ja pienenetään pelkäksi wc:ksi. Uuteen kylppäriin on myös tulossa kerrostaloasuntoihin tarkoitettu sauna. Projekti sai taas vähän lisää tuulta purjeisiin kun käytiin tänään ensimmäistä kertaa kattelemassa laattavalikoimia ja allaskalusteita. Poimin myös muutamia inspiskuvia netistä.











Valkoinen tulee olemaan varmasti pääväri, mutta mitä sen kanssa, on vähän vielä auki. Jos kalusteet on enemmänkin yksinkertaisia ja klassisia, niin sitten mennään varmastikin vaalealla puulla allaskalusteiden suhteen. Vaalea puu kun vielä sopisi yhteen keittiön värimaailman kanssa. Toisaalta taas olisi kiva säilyttää talon vanhaa henkeä ja valita talonpoikaisromantiikka sekä merihenkisyyttä allaskaappeihin, jolloin vaalea puu saattaa vaihtua ruskeanmustaksi puuksi :)

Toivelistalla on myös tällä hetkellä isot lattialaatat sekä ehdoton seinämallin pönttö. Jotain pikku jujuja säilytyksen ja valaistuksenkin suhteen olisi kiva saada toteutettua. Mutta saas nyt taas nähdä, miten paljon ne toiveet tässä matkan varrella muuttuu :D

Oman haasteensa tähänkin projektiin tuo se, että kylppäriremontti alkaa vasta, kun me ollaan jo muutettu Chicagoon :D Onneksi sentään rakas Remontti-Reiska isäni on suostunut alustavasti kylppäriremontin tekemään, joten ehkä en täysin harmaannu seuraavan puolen vuoden aikana. Tosin isälläni saattaa tilanne olla päinvastainen, kun tietää miten hankala tytär voi olla :D

Kylppäriremonttituskien lisäksi täällä on ikävuodetkin lisääntyneet, keittiössä on menossa "pienet" muutostyöt ennen pojan synttäreitä, lasten pienet vaatteet ollaan saatu vihdoinkin raahattua kirpparille, koulukin tuottaa pienoista valmistumispaniikkia ja ensi viikolla lennetään vielä Chicagoon allekirjoittamaan vuokrasopimus ja hoitamaan juoksevia asioita. Ja joku on vielä sitä mieltä, että nukkuakin pitäisi :) Blogi on siis edelleen vähän tuuliajoilla, kun aika vaan ei yksinkertaisesti riitä! :/ Toivottavasti teille kaikille kuuluu hyvää ja ehkä vähän jo keväänkin odotusta on ilmassa?!

Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

Postauksen kuvat on lainattu